(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsbeter bloggenBloginspiratorThema: 7 originele blogformats

Thema: 7 originele blogformatsDe tijd dat blogs alleen maar gebruikt werden als veredeld dagboekje, digitaal klaagmuurtje of verkondiger van het eigen grote gelijk ligt achter ons. Hier een aantal uit de band springende ideeën en originele blogformats. Zeer veel, zo niet alle redenen zijn goed om te gaan bloggen. Waar zal u vandaag eens over bloggen?
 

Laura beroept zich (Lauradenkt.nl)

” … Laura beroept zich wordt een serie van een stuk of acht (?) interviews. Hierin interview ik mensen over hun werk (en dan bedoel in real life, niet via de mail). Dit zijn verschillende beroepen: van machinist tot fotograaf. Waarom? Omdat ik iets nieuws wilde met mijn blog, ik wil mijn interviewtechnieken verbeteren én nieuwe mensen ontmoeten. Genoeg redenen dus… “ meer lezen


(Ondergewaardeerde liedjes)

“Er zijn veel prachtige liedjes die nooit uit de schaduw zijn gekomen van een grote hit. Ondergewaardeerde Liedjes laat ze horen en vertelt hun verhaal, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen.”


Op jacht naar de schat (Appelig)

“Ik ben bezig op een aantal plaatsen in Nederland een ‘schat’ te verstoppen. Vanwege mijn blognaam Appelig zijn mijn schatten kleine appeltjes. Wil je op jacht gaan naar een van deze appeltjes? Lees dan de aanwijzingen bij de betreffende plaats… “ meer lezen


(Letterkundig)

“Deze blog gaat over letters. Letters in woorden, zinnen en boeken en letters die je zo maar in het wilde weg tegenkomt. Letters die verbazen, ontroeren of lachwekkend zijn. Mooie letters en lelijke letters. Toevallige letters en (goed)bedoelde letters… “


Eating challange (Marchismind)

” … Ik ga de komende dagen elke dag iets eten wat me smerig lijkt, maar eigenlijk nog nooit gegeten heb. Dit alles onder de welbekende uitdrukking: ‘Hoe kun je nu zeggen dat het smerig is, als je het nog nooit gegeten hebt’. Naderhand wil ik dan mijn mening geven en kijken of ik het wellicht smakelijk of zelfs lekker vond. Natuurlijk kan ik het ook smerig blijven vinden… “ meer lezen

Bezoek Marchismind

Write on thursday #WOT (Met-k.com)

” … De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? … “ meer lezen

Laura’s brieven (Lauradenkt.nl)

” … Ik heb twaalf mensen, bloggers, mensen die ik ken, mensen die ik niet ken, een brief geschreven en zij schreven me terug. Ik weet niet of jullie het leuk vinden, maar ik in ieder geval wel!.. “

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


Eén reactie op “Thema: 7 originele blogformats”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.