Homebeter bloggenCanva.com: gratis graphics maken
0
(0)

Je kan het een jammere evolutie vinden, maar de tijden dat je een blog kon opzetten zonder enige banner of ander beeldmateriaal liggen achter ons. Maar wat nou als je een kluns bent met fototoestel en Photoshop? Welnu, dan is er Canva!

Jijzelf kan beeld misschien totaal onbelangrijk vinden, en als je geluk hebt vindt een groot deel van je lezers dat ook. Tenminste, dat zullen ze glashard beweren – al was het maar om jou te plezieren of gerust te stellen.

In je blogberichten kan je ’t inderdaad nog zonder proberen…

Echter, het feit blijft overeind dat wij allen oneindig veel makkelijker en sneller worden geprikkeld door beeld dan door tekst. In tijden van supersnel internet en social media moet zelfs de meest rabiate tekstblogger daar rekening mee houden. Zo niet, verlies je zonder twijfel lezers anno 2015.

Ben je niet zo grafisch/technisch ingesteld en wil je toch op de visuele trein springen dan is Canva je ding.

Wat is Canva?

Canva is een gratis webtoepassing. Aangezien alles online gebeurt hoef je geen programmatuur te installeren op je pc. Maak een gratis account aan en creëer onder anderen:

 • visitekaartjes
 • banners (in alle formaten)
 • infographics
 • omslagfoto’s voor Twitter en Facebook
 • postings voor Pinterest
 • fotocollages

Het mooie is dat deze sjablonen standaard ingesteld zijn op de meest ideale afmetingen voor die bepaalde toepassing. Toch nog een ander formaat nodig? Geen probleem, want je kan ook een aangepast formaat instellen.

Je vindt op Canva duizenden foto’s achtergronden, vormen, figuren en sjablonen die je kan gebruiken voor je project. Vele daarvan zijn gratis te gebruiken – en worden als dusdanig gelabeld – maar voor andere afbeeldingen moet je betalen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je eigen foto’s van je computer te uploaden of plaatjes te importeren uit je Facebook-account, om ze dan in Canva te gebruiken voor je project.

Je kan alle elementen intuïtief slepen en neerzetten, de kleuren van de objecten wijzigen en de formaten ervan aanpassen.

Is je project klaar, dan kan je het opslaan op je pc en/of per direct delen via social media. Je creaties worden opgeslagen in je Canva-account om nadien eventueel te herwerken. Gebruikte je betalende graphics in je project dan wordt je in de gelegenheid gesteld ervoor te betalen (meestal 1 dollar per afbeelding?).

Wat mij betreft is Canva een berehandige tool voor bloggers met twee linker handen (op grafisch gebied). Hieronder word je vakkundig op weg gezet.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

6 reacties op “Canva.com: gratis graphics maken”

 1. Hendrie avatar

  Hee! Dat wist ik nog niet. Lijkt weer een tip van je te worden waar ik veel aan ga hebben.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ik wens je er veel plezier mee!

 2. Saar avatar

  Dit is werkelijk een gouden tip! Ik kan wel eens een foto maken, maar nooit voldoende fotomateriaal om een blog te vullen. Bij deze: jeej!

 3. Veerlez avatar

  En wat is het voordeel van Canva t.o.v. Picmonkey if Pizap?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Geen idee. Dat zou ik eigenlijk eens moeten uitproberen.

 4. robert avatar

  Geweldige tip Ben! Dit komt op veel fronten van pas: ik heb er weer een favoriet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.