Elders aan het woord…

Al een jaar of 7 ben ik aan de bak op dit blog. Maar zo nu en dan verzorg ik ook graag een gastblog elders. Dat ik het dan vaak over bloggen (en alles erom heen) heb zal je niet verbazen. Desgevraagd laat ik af en toe ook iets van mezelf zien. Een selectie.

4 blogtips voor ondernemers (IMU.nl)

“Hoe vaak moet je dan bloggen? Moeilijk te zeggen, want voor iedereen verschillend. Ik raad je aan zo vaak mogelijk te bloggen. Op 2 belangrijke voorwaarden: je hebt iets zinnigs te vertellen én je beleeft plezier aan het bloggen. Alleen zo heeft je blog een meerwaarde voor je lezers.”

De 15 beste wervende schrijftips ooit (Copyking)

“Mijn ultieme schrijftip: leg je innerlijke criticaster zonder pardon het zwijgen op! Ga je zitten schrijven, probeer dan niet na elke halve zin meteen correcties aan te brengen. Schrijf liever vrijuit, zet de strekking van je betoog meteen op papier.”

Mijn 5 vragen aan @sharpbentwit (Ipixitude.nl)

“Overigens zijn de gevolgen van die handicap op mijn leven van alledag gigantisch – op zowat alle levensdomeinen – maar nog wel te overzien. Met dank aan de verzorgingsstaat, de fenomenale inzet van verwanten en andere dierbaren, de stand van de moderne techniek en last but not least, mijn eigen doorzettingsvermogen.”

Blogtrommel: de blog-blog van België (Blogaholic.nl)

“Ik heb soms het gevoel dat lezers en volgers het iets té vanzelfsprekend vinden dat er om de zoveel tijd een mooi artikel online komt. Omdat een blog in principe continu live is, denken sommigen dat ook de blogger achter het blog altijd aanwezig en beschikbaar is. Dat creëert soms enige druk bij bloggers.”

Politieke poppenkast: de lazarusformatie (Ariadnesdraad)

“Di Rupo van zijn kant aanvaardt het geschenk en kijkt ernaar als naar een smeltende praline aangeboden door zijn schoonmoeder : ze ziet er lekker uit, zal ongetwijfeld verrukkelijk smaken.

Maar hoe werk je zo’n onding naar binnen zonder je mooie kleren vuil te maken ?

Met enig lood in de schoenen hapt ie toch maar toe omdat hij zijn schoonmoeder niks kan/mag/durft weigeren.” 

Gouden tips van Blogtrommel (Marysjabbens.nl)

“Natuurlijk helpt het als je een beetje kan schrijven. Anderzijds ben je op zo’n blog niet in de running voor de Nobelprijs literatuur. Het hoeft niet perfect en het mag en kan compact en spontaan. En die dt-fout wordt je zeker wel vergeven als de lol van het scherm druipt.”

SEO schrijven? 8 tips om te schrijven voor Google & jouw lezers (Imgemak.nl)

“Het lezen kost ‘m het liefst zo weinig mogelijk moeite, zodat ‘ie geneigd is langer bij de les te blijven. De moderne internetter is rotverwend en laat een razend interessant maar ondoordringbaar artikel zonder pardon links liggen. Een zeer slecht signaal in de ogen van Google! Dit alles heeft te maken met de Dwell-Time.”

Interview met Ben van Blogtrommel (Lynn Claerhout)

“Maar ik vind het wel leuk als een artikel misschien niet perfect is, maar wel vlot leesbaar en zonder al te veel tikfouten of grammaticale blunders naar de lezer kan. Anderzijds, als je ziet wat er op dat vlak allemaal door de beugel kan op het web, dan hoef ik me denk ik niet zoveel zorgen te maken. (lacht)”