HomeElders aan het woord…
0
(0)

Al een jaar of 10 ben ik aan de bak op dit blog. Maar zo nu en dan verzorg ik ook graag een gastblog elders (klik op de links om naar de betreffende blogs te gaan). Dat ik het dan vaak over bloggen (en alles erom heen) heb zal je niet verbazen. Desgevraagd laat ik af en toe ook iets van mezelf zien. Een selectie.

Blogtrommel: de blog-blog van België (Blogaholic.nl)

“Ik heb soms het gevoel dat lezers en volgers het iets té vanzelfsprekend vinden dat er om de zoveel tijd een mooi artikel online komt. Omdat een blog in principe continu live is, denken sommigen dat ook de blogger achter het blog altijd aanwezig en beschikbaar is. Dat creëert soms enige druk bij bloggers.”

Politieke poppenkast: de lazarusformatie (Ariadnesdraad)

“Di Rupo van zijn kant aanvaardt het geschenk en kijkt ernaar als naar een smeltende praline aangeboden door zijn schoonmoeder : ze ziet er lekker uit, zal ongetwijfeld verrukkelijk smaken.

Maar hoe werk je zo’n onding naar binnen zonder je mooie kleren vuil te maken ?

Met enig lood in de schoenen hapt ie toch maar toe omdat hij zijn schoonmoeder niks kan/mag/durft weigeren.” 

Interview met Ben van Blogtrommel (Lynn Claerhout)

“Maar ik vind het wel leuk als een artikel misschien niet perfect is, maar wel vlot leesbaar en zonder al te veel tikfouten of grammaticale blunders naar de lezer kan. Anderzijds, als je ziet wat er op dat vlak allemaal door de beugel kan op het web, dan hoef ik me denk ik niet zoveel zorgen te maken. (lacht)”

Blog beginnen? 14 redenen en een how-to (Xel)

Waarom is Ben van Blogtrommel.com begonnen met bloggen?
“Heel simpel eigenlijk. Ik schrijf graag, deel graag mijn mening en vind het bereleuk als ik merk dat andere mensen daar (blijkbaar) wat aan hebben.

Schrijver worden? Start alvast een blog (Boekrecensies blog)

“Voel jij je een schrijver (in spe)? Stop met dromen en start alvast een blog. In mijn ogen één van de meer realistische opstapjes in de richting van het “echte schrijverschap.” Goed, uitgevers gaan misschien niet meteen voor je in de rij komen staan, maar anderzijds zijn maar weinig manieren om zo structureel met je materiaal aan de gang te gaan. En tegelijkertijd kan je middels zo’n blog beetje bij beetje een lezerspubliek opbouwen. Nog voor je boek effectief is uitgegeven!”

Backlinks: het krachtige wapen voor de SEO van je blog (She Can Blog)

“Het verkrijgen van backlinks voor je blog – externe linkbuilding – is één van de moeilijkste dingen om voor elkaar te krijgen. Nogal wiedes, want uiteindelijk heb je zelf weinig in de hand. Het zijn immers andere bloggers en webbouwers die zullen bepalen of en op welke manier ze naar jouw blog zullen linken. Maar gelukkig kan je nog wel een aantal dingen doen om de kans op het verkrijgen van backlinks voor jouw blog te vergroten.”

10 krachtige blogtips die je niet vaak genoeg hoort (Blogger by nature)

“Het helpt enorm als je van bij het begin al weet waar je ongeveer wil uitkomen met je blogbericht. Maak daarom een raamwerk voor je stuk aan de hand van je tussenkopjes. Zet die het eerst neer en vul dan de alinea’s onder elke kop.”

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?