Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Blog beginnen: 100+ succestips voor 2023 (en verder)

Een blog beginnen of eerst naar de meest recente berichten?

Een blog beginnen is redelijk simpel. Het bloggen volhouden en veel lezers naar je blog brengen is een stuk lastiger.

Op Blogtrommel.com kan zowel de beginnende als de meer ervaren blogger terecht voor tips en inspiratie om van het blog een lange termijn succes te maken.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste hoofdstukken en pagina’s van dit blog. Daaronder telkens een greep uit de meest interessante of populairste artikels.

Laatste update: 12/02/2023

Een lezerspubliek opbouwen voor je blog

Even stilstaan bij wat vermoedelijk de meest gestelde vraag is die onder bloggers wordt gesteld: “Hoe krijg ik (meer) lezers op mijn blog?” Hieronder enkele antwoorden.

Succesvol blog beginnen met de beste blogtips

Een overzicht van de beste tips voor succesvol bloggen die ik je kan geven.

Blogs & Social media

Eén van dé manieren om ook als nieuwe blogger veel bezoekers naar je blog te brengen is om ‘m bekend te maken op sociale media. Hoe je dat het beste aanpakt?

SEO voor bloggers (hoog in Google komen met je blog)

Een blog beginnen met enkel maar Google in je achterhoofd is wellicht geen goed idee. Je moet immers vooral plezier maken met je blog. Maar als je als blogger een beetje ambitieus bent ontkom je bijna niet aan SEO (zoekmachineoptimalisatie). Een blog die goed scoort in Google krijgt immers heel wat gratis bezoekers over de vloer zonder dat dit per se extra moeite moet kosten.

Ben over bloggen

Observaties en ietwat persoonlijk columns om en rond het reilen en zeilen in het blogwereldje.

Review en recensie

Recensies van producten en diensten voor bloggers. Momenteel gaat het echter vooral om boeken over bloggen.

Eigen domein

Hoewel gratis bloggen misschien aantrekkelijk lijkt, zijn er ook heel wat voordelen wanneer je een klein bedrag investeert in een eigen domein. Wat precies het verschil is en waar je allemaal moet op letten, kan je in deze artikels lezen.

Handige blogtools

Op het web zijn heel wat tools en programma’s te vinden die het leven van een blogger een flink stuk kunnen vergemakkelijken. Ze zijn bovendien dikwijls gratis te gebruiken. Tijd om ze te leren kennen, dus!

Waarover bloggen?

Antwoorden op één van de vaakst gestelde vragen in het blogwereldje: “Waar moet ik over bloggen?” Tientallen inspiratietips. Doe er je voordeel mee!

WordPress tips

Weetjes, tips en trucs om efficiënt te bloggen met WordPress, een van de meest verspreide blogsoftwarepakketten ter wereld.

Dossier gastbloggen

Je kan veel extra verkeer naar je blog brengen door te gaan gastbloggen (of te laten gastbloggen op je site). Een en ander kan echter wat voeten in de aarde hebben vooraleer het zover is. Meer hierover in deze artikelenreeks.

Gastbloggers gezocht!

In het verlengde van bovenstaand dossier is dit een “servicepagina.” Je vindt er enkele tientallen links naar blogs die op zoek zijn naar een gastblogger voor hun site. Mocht je dus op graag willen gastbloggen dan kan je hier terecht.

Zo, wil je dus zelf een eigen blog beginnen en uitbouwen tot een succes dan kunnen de links hierboven je zeker helpen.

Je kan deze site ook doorzoeken door gebruik te maken van het zoekvak bovenin de zijbalk.

Mocht je toch nog vragen hebben, spreek me dan aan via Twitter of Facebook. Mailen kan ook altijd naar: sharpbenblog@gmail.com.

Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels