Homereview en recensiePraktijkgids SEO schrijven 2018: breng je webteksten hoger in Google

Praktijkgids SEO schrijven 2018: breng je webteksten hoger in Google

Cover e-book praktijkgids SEO 2018

Wil je structureel veel meer bezoekers naar je website of blog brengen, dan moet je site makkelijk vindbaar zijn in Google. Je ontkomt dus niet aan SEO. Alleen, hoe pak je dat vandaag de dag concreet aan? In het e-book Praktijkgids SEO schrijven 2018 komt SEO-expert Rutger Steenbergen met handzame tips waar iedereen mee aan de slag kan.

Google een beetje in het rond en je krijgt in een paar seconden een karrenvracht aan SEO-tips geserveerd. Leuk, maar alle info komt natuurlijk nogal fragmentarisch op je bord. En wie niet dagelijks met SEO bezig is ziet al snel door het bos de bomen niet meer.

Praktijkgids SEO schrijven 2018?

Met de Praktijkgids SEO schrijven 2018 weet je in goed een uurtje (152 bladzijden) wat Google vandaag verwacht van een website/blog die goed scoort in de internetzoekmachines. Ook interessant: er wordt ook een blik in de nabije toekomst geworpen.

Je denkt misschien: “Als een SEO-expert een boek schrijft over zijn vakgebied, dan staat het zeker vol met jargon?” Maar dat valt reuze mee. Rutger is zuinig met vakterminologie, en als hij die toch gebruikt dan hoort daar ook een bondige uitleg bij. Dat zorgt er – samen met sprekende voorbeelden uit de praktijk – voor dat het boek ook de geïnteresseerde leek moet kunnen aanspreken.

Schrijf 100% SEO-proof teksten en kom hoger in Google

Verder in deze praktijkgids ook tientallen aanklikbare links naar sites en online tools die je kunnen helpen met de verbetering van (de SEO van) je blog. Handig toch, zo’n e-book!

Overigens richt deze gids zich niet alleen tot bloggers en andere internetschrijvers. Ook wie pakweg een webwinkel heeft en er meer omzet uit wil halen vindt in dit boek verdraaid nuttige tips.

Of ik nog iets nieuws leerde?

De meeste van de SEO-tips die in deze gids aan bod komen probeer ik toe te passen op BT. Met vallen en opstaan. Het kan alleszins geen kwaad alle tips nog eens op een rijtje te zien. Je krijgt als het ware een helikopter view te zien van waar het met de zoekmachineoptimalisatie van zo’n blog op termijn naartoe moet.

Wat ik bijleerde:

  • dat ik mijn blog moet voorbereiden op voice search
  • dat ik nog meer aandacht moet besteden aan de gebruikerservaring (voor mijn lezers)
  • dat ik, wanneer ik een artikel een flinke update geef, dat ook moet aangeven middels een laatste-update-datum bovenin het artikel
  • dat ook de plaats van de focus zoektermen (in de tekst en in de titel van je artikel) van belang is
  • dat ik nog meer werk moet maken van mijn META-omschrijvingen

Moet je deze gids downloaden?

Mensen voor wie de lol van het bloggen absoluut niet zit in het opbouwen van een zo groot mogelijk publiek voor hun project mogen dit boek zeker links laten liggen. En ook internetprofessionals die dag in dag uit met SEO in de weer zijn zullen in dit werk misschien weinig meerwaarde vinden.

Maar verder?

Ik ga niet rond de pot draaien. De Praktijkgids SEO 2018 schrijven is een aanrader voor een breed publiek. Startende blogger met koudwatervrees als het op zoekmachineoptimalisatie aankomt? Dit is gesneden koek voor jou. Ambitieuze blogger met wat ervaring? Je bent weer helemaal bij.

De Praktijkgids SEO schrijven 2018 komt naar je toe in PDF-formaat voor de tijdelijke actieprijs van €20.

Download hier jouw exemplaar

Disclaimer: Praktijkgids SEO schrijven 2018 werd mij gratis ter beschikking gesteld.


Meer van dat?

 

Laatst verschenen berichten

5 reacties op “Praktijkgids SEO schrijven 2018: breng je webteksten hoger in Google”

  1. Frederique avatar

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd of dit schrijven ook handig voor mij zou kunnen zijn. Mijn website is natuurlijk van oorsprong wel iets blog-achtigs, maar het is een blog vol met nieuwsberichten. In hoeverre kan dit boek mij verder helpen?

    1. Sharp Ben avatar
      Sharp Ben

      Het is waar dat SEO Vooral goed werkt bij content die wat langer actueel blijft. Maar je kan perfect je site optimaliseren om en rond Haaksbergen en zoektermen die nauw verweven zijn met Haaksbergen.

  2. Ward Mertens avatar

    Ikzelf ben ook aan het sukkelen met die META-omschrijvingen. Ik maak deze omschrijvingen voor elk bericht op mijn blog, maar soms pikt Google ze op en soms helemaal niet. In dat geval blijft Google voor een random quote uit mijn bericht kiezen. Vreemd! Soms stop ik gewoon met mijn kop erover te breken.

    1. Rutger Steenbergen avatar
      Rutger Steenbergen

      Dag Ward,

      Google bepaalt steeds vaker zelf wat ze toont. Dat is o.a. afhankelijk van de tekst in de omschrijving, maar ook de zoekopdracht die iemand opgeeft, zijn of haar locatie, zoekgeschiedenis etc. Ik zou me daar dus niet te druk om maken. Als Google het beter denkt te weten doe je er niets aan.

  3. Rutger Steenbergen avatar
    Rutger Steenbergen

    Dank je wel voor je recensie, Ben. Super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.