Homereview en recensieBLOG ON! Praktische bloggids voor studenten
0
(0)

Stel je voor: van kindsbeen af ben je gek op schrijven. Als tiener ontdek je het bloggen en je bent meteen verkocht. Enkele jaren later begin je aan een studie Communicatie. Groot is echter je verbazing als blijkt dat slechts een handvol medestudenten met het fenomeen bloggen vertrouwd is. Jijzelf bent er immers vast van overtuigd dat iedere student die ook maar iets met communicatie te maken heeft een blog moet hebben. En dus deel je fanatiek al je kennis en inzichten onder meer in een bloggids voor studenten. Dat is precies wat Rosalinde Markus deed!

Rosalinde Markus?

Bloggen doet Rosalinde intussen al een jaartje of zes. Zowel voor derden als voor eigen rekening, en met onderwerpen gaande van communicatie over zelfontplooiing tot literatuur. En met Cup of copy is ze hard op weg om van bloggen en schrijven haar beroep te maken.

[wp_ad_camp_3]

Praktische bloggids voor studenten?

Diegenen die zich vertwijfeld afvragen waarom elke student naast het doorploegen van cursussen en genieten van het liederlijk studentenleven, ook nog per se moet bloggen, die moet het boek zeker lezen.

Feit is dat ook niet-studenten in dit boek alle info vinden om helemaal uit het niets een degelijk blog uit de grond te stampen, en het daarna ook enige rol van betekenis te laten spelen. Daar zorgt de Quick start wel voor.

Leuk is dat deze erg mooi vormgegeven bloggids voor studenten alvast niet leest als de eerste de beste handleiding “goed bloggen.” Nee, hier ruim plaats voor persoonlijke verhalen en overwegingen van “de mens achter het blog.” Dat laatste is iets wat in veel andere boeken over bloggen wat te makkelijk onder de mat wordt geschoven…

Elk hoofdstukje wordt bovendien afgesloten met een interview van een blogger die al wat watertjes doorzwommen heeft. Ook daar kan een beginnende blogger veel van opsteken.

De eerste hulp bij blogpaniek geeft je de nodige inspiratie en schouderklopjes als je het even niet zo goed meer ziet zitten. Dat hoofdstuk alleen al zorgt ervoor dat deze bloggids ook erg van pas kan komen voor wie al een tijdje aan het bloggen is!

De bloggids gratis downloaden?

En het beste nieuws bewaar ik voor het laatst: iedereen kan deze prachtige praktische bloggids gratis downloaden. Als dat geen cadeau is!

Foto: Cupofcopy.nl

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “BLOG ON! Praktische bloggids voor studenten”

  1. Caroline avatar

    Dank voor je tip, Ben! Het is inderdaad een gids voor studentenbloggers die het als hobby doen. Niet direct als voorbereiding voor een professioneel blog. Evengoed waardevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.