Homereview en recensieHaal alles uit Pinterest! [Review]
0
(0)

Het delen van blogs op social media levert lang niet meer zoveel bezoekers op als dat vroeger het geval was. Enige uitzondering? Pinterest. In haar e-book Haal alles uit Pinterest!  vertelt blogger en internet marketeer Dionne (Diolifestyle) hoe je Pinterest inzet als middel om schandalig veel verkeer naar je blog te krijgen.

Het boek komt er vooral omdat Dionne vaststelt dat de impact van Pinterest op de bezoekersaantallen op blogs en websites meestal danig wordt onderschat.

Al een tijdje is duidelijk dat Pinterest het stokje van “makkelijke leverancier van blogbezoekers” heeft overgenomen van Facebook. Als je het tenminste op de juiste manier aanpakt.

Ook voor Blogtrommel.com brengt Pinterest veel goeds.

De beste Pinterest-tips op een rij

Ook vandaag is Pinterest veruit de snelst groeiende verkeersbron. En er is nog groeimarge. Dat is me na het lezen van dit boek wel duidelijk geworden.

Zo moet ik misschien toch eindelijk eens werk maken van betere pins en van dat Business account op Pinterest, zoals in het boek wordt aangeraden.

Het is dan wel een beetje jammer dat nergens stap voor stap beschreven staat  hoe ik precies zo’n business account aanmaak (en hoe het account met mijn blog gekoppeld moet worden). Maar goed, daar is natuurlijk wel vrij eenvoudig achter te komen.

Verder is het e-book erg fraai vormgegeven. Van een boek over een medium waar mooie plaatjes zo enorm belangrijk zijn kan je natuurlijk moeilijk anders verwachten.

Na een uitgebreide intro krijg zowat 30 pagina’s aan tips en trucs om je account op te zetten met het oog op een maximaal rendement. Begin met het implementeren van de tips en ook voor jou zou snel duidelijk moeten worden dat Pinterest veel meer is dan een groot digitaal prentenboek om inspiratie uit te putten. Nee, Pinterest kan uitgroeien tot een te duchten marketingmachine voor je blog of (online) business.

Overigens, wie Pinterest wil gebruiken om meer affiliate-inkomsten te genereren kan hier ook nog wel wat nuttige tips in huis halen…

Haal alles uit Pinterest! bestellen?

Dit boek kan een heel breed publiek aanspreken. Van iemand die – bij wijze van spreken – nog nooit over Pinterest heeft gehoord tot de blogger die al een tijdje met het platform aan de gang is (maar het gevoel heeft dat Pinterest niet zoveel bijdraagt).

Eigenlijk mag alleen wie nu al… alles uit Pinterest haalt dit boek aan zich voorbij laten gaan.

Haal alles uit Pinterest! kost 12,95 € (inclusief BTW) en wie echt een deuk in een pak boter wil pinnen kan het e-book hier bestellen.


Disclaimer: Haal alles uit Pinterest! werd mij gratis toegezonden ter review.

Foto: via Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.