In persona Sharp Ben In persona

Met dat bloggen van mij is iets raars aan de hand… Niet eens een maand geleden leek het erop alsof ik de stekker uit Blogtrommel.com zou trekken. Geen fut, geen zin en vooral geen inspiratie meer.

Het is niet de eerste keer dat me zoiets overkomt. Blogtrommel.com bestaat een dikke vijf jaar en gemiddeld krijg ik drie keer per jaar zin om de handdoek in de ring te gooien.

Om maar te zeggen dat ik intussen al lang niet meer in paniek sla als het weer eens zover is. Maar het vreemde is wel dat – hoewel ik dus altijd wel weer aan de gang geraak – geen flauw idee heb wie of wat mijn contentbrein dan toch altijd prikkelt.

Stiekem vraag ik me af hoeveel bloggers hier last van hebben. Het kan haast niet anders of onderstaande tweet is slechts het topje van de ijsberg:

Er gaat wat troost vanuit, zoveel is zeker. Al zal de foto die bij de tweet in kwestie werd ingesloten daar wel niet vreemd aan zijn.

Enfin, als bloggen een verplichting wordt kan je er beter de brui aan geven. Het getuigt in ieder geval van moed om a) te erkennen dat het vat – voorlopig – leeg is en b) aan je publiek het einde van een tijdperk aan te kondigen. Het is zoveel makkelijker om gewoon met stille trom te vertrekken en je lezers in hen ongewisse te laten.

Niks van dat alles op Blogtrommel.com. Intussen liggen er alweer een twintigtal “rijpe” ideeën klaar. Het is momenteel zelfs moeilijk kiezen welk artikel eerst moet geschreven worden. Het kan (snel) verkeren…


P.S: Komt de klad in je blog, dan is daar mogelijks nog wel wat aan te doen…