(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsbeter bloggenBloginspiratorMassa’s ideeën voor blogberichten (in minder dan 2 minuten)

Massa’s ideeën voor blogberichten (in minder dan 2 minuten)



Vind jij het ook lastig om steeds weer met nieuwe ideeën voor blogberichten te komen? Geen paniek. De redding is dichterbij dan je denkt.

Inderdaad, in plaats van doelloos naar een knipperende cursor te staren of eindeloos te zitten piekeren, kan je maar beter gebruik maken van een paar online tools. Zo is daar bijvoorbeeld Question Generator. De tool is heel eenvoudig te gebruiken en ook nog eens gratis.

Question Generator, is het wat?

Geef enkele trefwoorden in omtrent datgene waar je wil over bloggen, kies je taal en kijk waar Question Generator zoal mee komt aanzetten. Zoals vaak het geval is bij dergelijke webtools kan je niet in het Nederlands werken, maar wel in het Engels, het Spaans of het Frans. Maar nadien de vertaalslag maken is geen probleem, toch?

Zoals ik het aanvoel werkt Question Generator het best wanneer je slechts enkele woorden ingeeft (geen lang focus trefwoord).

Handig is dat je je lijst met suggesties meteen kan downloaden voor later gebruik (je krijgt een Excel-bestand). Leuk om op te nemen in het informatiesysteem van je blogproject. Wie dat wil kan gratis een account aanmaken. Een must is dat echter niet. Het belangrijkste voordeel is dat dan je zoekopdrachten worden bijgehouden.

De suggesties waar de tool mee op de proppen komt zijn gebaseerd op hetgeen mensen daadwerkelijk intikken in de zoekmachines. Ga er dus mee aan de slag en je kan stappen maken met je blog op het vlak van SEO.

Meer van dat?

Conclusie?

Succesvol bloggen, dat is vooral kunnen inspelen op behoeftes en vragen van lezers. Maar dan moet je natuurlijk wel wéten wat die vragen zijn. Onder meer met de suggesties van Question Generator kan je gerichter op zoek naar blogonderwerpen die voor jouw blog het verschil maken.

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…


Eén reactie op “Massa’s ideeën voor blogberichten (in minder dan 2 minuten)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.