Homebeter bloggenBloginspiratorAnswerThePublic.com: nooit meer zonder schrijfinspiratie
0
(0)

Het is de schrik van zowat elke blogger: geen inspiratie meer voor je volgende blogartikelen. Dan is het hoog tijd om te gaan brainstormen. Echter, met AnswerThePublic.com kan je er ook voor kiezen om een boel mogelijke onderwerpen om over te bloggen als vanzelf in je bek te laten belanden. Geef toe, het klinkt erg aanlokkelijk.

AnswerThePublic.com is een goudmijn

Zware woorden, maar zo zie ik het wel een beetje.

Als het gaat om (mogelijke) onderwerpen om over te bloggen zit Google zelf natuurlijk op een gigantische berg informatie. Tik in de zoekmachine een willekeurig trefwoord in en meteen verschijnen er  een aantal heel bruikbare suggesties waarin je trefoord centraal staat.

Ook onderaan de resultatenpagina vind je de zoekopdrachten gerelateerd aan jouw zoekterm. Het leuke – voor ons bloggers – is dat deze suggesties van Google gebaseerd zijn op hetgeen gebruikers effectief (vaak) intikken in de zoekmachine. Nadeel is dat het aantal getoonde onderwerpsuggesties al bij al beperkt is.

En hier komt AnswerThePublic.com op de proppen. Deze gratis online tool gebruikt de data van Google om letterlijk tientallen, soms honderden varianten te tonen waarin jouw keyword een hoofdrol speelt. Gedaan dus met het lukraak intikken van alle mogelijke varianten van een bepaalde zoekwoordcombinatie in de zoekbalk van Google.

Hieronder zie je de tool in actie. Ik maakte snel een screencast. Het zal je duidelijk zijn waarom ik een blogger ben en geen Youtuber. Je ziet desalniettemin wel wat er moet gebeuren.

En hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Surf naar AnswerThePublic.com, Selecteer je taal in het uitklapmenu ook het Nederlands staat ertussen), tik een trefwoord in (en druk Enter).

Stel, ik wil iets schrijven over de winter. Dan krijg ik op dit moment:

 • 168 gestelde vragen over de winter (onderwerpen met wie, wat, waar, wanneer, welke,…)
 • 110 suggesties van het trefwoord in combinatie met een voorzetsel (zonder, bij, met, als, naar, over…)
 • 80 opties met vergelijkingen (trefwoord in combinatie met woorden als versus, of, en, gelijk,…)
 • 500 suggesties alfabetisch gerangschikt

Enfin, je bent als blogger voorlopig wel even zoet… Daarmee ontpopt deze tool zicht probleemloos tot de vervanger van Google Suggest.

Nu is winter wel een populair onderwerp, met als gevolg dat je heel veel mogelijkheden krijgt. Zoek naar topics omtrent pakweg kantklossen of wandelende takken en de oogst zal een stuk kleiner uitvallen.

Het is verder ook wat opletten als je woorden opgeeft die in verschillende talen dezelfde betekenis hebben. Er durven wel een zoektermen uit een andere taal binnensluipen. Maar dat mag de pret niet drukken!

AnswerThePublic als hulpmiddel bij SEO

Je hebt nu vermoedelijk wel enig idee waarover je volgende blogberichten zouden kunnen gaan. Ook bij de SEO van je blog kan AnswerThePublic.com danig van pas komen. Vergeet niet, de getoonde opties zijn gebaseerd op datgene wat mensen daadwerkelijk intikken in de zoekmachines. Het is met andere woorden meer dan nuttig je – voor de keuze van de focus zoekterm van je artikel bijvoorbeeld – te laten inspireren door AnswerThePublic.

En ook als je bezig bent met de uitbouw van de kennisbank van je blog kan deze tool je helpen. Vooral dan voor de items die een vraag bevatten.

In ieder geval moet het al héél gek lopen wil je geen extra inspiratie krijgen.
Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

4 reacties op “AnswerThePublic.com: nooit meer zonder schrijfinspiratie”

 1. Con avatar

  Super tip, deze site kende ik nog niet. Ik kan weer even vooruit.
  Dank je wel Ben!

 2. Bozenka avatar

  Jeetje dit is nog eens handig! Super, hier kan ik wel wat mee 🙂

 3. Melissa avatar

  Dat is nog eens handig. Ik zou bijna zeggen: een gouden tip 😉 Uitkomst voor mijn niche-blog.

  Bedankt Ben!

 4. Miriam avatar

  Wat handig! Ik ga het eens uittesten. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.