Homebeter bloggenSchrijftipsTitle generators: lekkere blogtitels aan de lopende band
0
(0)

4 op 5 van de bezoekers van je blog leest de titel van je artikel. Maar slechts 1 op 5 klikt door en maakt aanstalten om je bericht te gaan lezen. Die kop boven je bericht maakt of kraakt zowat je stuk. Vind je het lastig om (steeds weer) met goeie titels te komen, dan kunnen online title generators misschien een hulp zijn.

Leestijd: ca. 3 minuten

Laatste update: 12/03/2023

Dat goeie blogtitels cruciaal zijn (en ook nog steeds aan  belang winnen) is te merken als je door de archieven van dit blog gaat. Je komt regelmatig iets tegen dat over titels gaat. Online title generators kwamen niet aan bod. Tot nu.

6 title generators op weg naar de beste titels voor je blogposts

Een goeie titel voor boven je bericht vinden is niet altijd even makkelijk. De kop moet immers je bezoeker/lezer tot klikken aanzetten. anderzijds, je lezer is intussen al zoveel gewoon. En toch mag je ’t er niet te vingerdik opleggen (clickbait). Tot slot heeft ook de SEO haar rechten.

1. Blog Title Generator

Het leuke aan Blog Title Generator is dat het onderscheid maakt tussen verschillende types blogposts. Deze tool is vooral nuttig bij lijstjesposts, how to’s en reviews. Niet toevallig 3 hele populaire blogformats.

Gaat het om een lijstjespost dan mag je 3 dingen intikken:

 • het aantal items dat je wenst te bespreken
 • het eigenlijke onderwerp van je artikel
 • waarvoor het lijstje nuttig is/welk probleem er kan opgelost worden/voor wie de blogpost vooral bedoeld is

Voor een how to artikel zijn er 2 vakjes om in te vullen:

 • (wederom) het onderwerp van je blogpost
 • de tool of het trucje dat je daarvoor wenst te gebruiken

En tot de productreview:

 • het te bespreken product
 • de productcategorie
 • waar het product in uitblinkt/waartoe het (vooral) dient

Tik Enter en meteen verschijnen een tiental suggesties in beeld.

2. Title generator

Hier is het recept wat simpeler. Tik enkele keywords  of je focus trefwoord in in de box van Title generator en je kan kiezen uit 700 (!) suggesties.

3. Tweak Your Biz title generator

Hetzelfde verhaal in de title generator van Tweak Your Biz. Mieter enkele trefwoorden in de box en kijk wat er zoal uit de bus komt. Je kan hier ook nog aangeven of het hier om een zelfstandig naamwoord gaat of een werkwoord. De voorgestelde oplossingen worden voor de gelegenheid onderverdeeld in een aantal categorieën. Zo heb je onder meer titels voor lijstjesposts, how to’s, beroemdheden, titels in vraagvorm, enzovoorts…

10 Title generators kort voorgesteld

4. Semrush content ideas generator

De title generator van Semrush liet zich duidelijk inspireren door (de appelboom van) Isaac  Newton. Tik je onderwerp/zoekterm in in de banner boven in de boom, tik Search en terwijl de appels uit de boom vallen krijg jij een 5-tal opties voor je volgende blogtitel.

5. Headline Generator

Ook Headline Generator brengt zijn suggesties onder in verschillende categorieën: clickbait, evergreen, seasonal en topical. Je kan dus makkelijk je favoriete categorie naar boven halen.

6. Titels bedenken met ChatGPT

ChatGPT is een verdomd krachtig stukje artificiële intelligentie. Complete blogs laten schrijven door ChatGPT is geen goed idee. Maar de tool kan je zeker inspiratie geven voor de titels van je artikels. Ook mooi meegenomen: ChatGPT is de enige titel generator die gewoon Nederlands praat.

Tik een letterlijke zoekopdracht in als “Geef 10 suggesties voor een artikel over … (vul je topic maar in). Maximaal 60 karakters”

Niet alle opties die het taalmodel voorstelt zijn bruikbaar (en het blijft opletten voor tikfouten en al te letterlijke vertalingen uit het Engels), maar er is genoeg materiaal om je creatief brein een handje te helpen. En meer dan dat.

Engelstalige tools gebruiken voor Nederlandstalige titels?

Ziedaar 5 title generators voor extra inspiratie in de zoektocht naar een splijtende titel voor je stuk. Je had ongetwijfeld al door dat dit Engelstalige tools zijn (op ChatGPT na dan). Dat is jammer maar nu ook weer niet zo’n onoverkomelijk probleem. Je kan immers perfect Engelstalige keywords ingeven, kijken wat de title generator aan leuks uitbraakt en dan de zaak vertalen naar het Nederlands.

En slaag je er niet in het onderwerp of de zoekterm te vertalen, dan is ook dat niet erg. Vul de zaken gewoon in het Nederlands in. Het gaat er ‘m om dat je sjablonen ziet, patronen van een succesvolle (blog)titel herkent, leert denken als een copywriter. Wel opletten dat je uiteindelijk wel de correcte vertaling maakt naar het Nederlands!

Meer van dat?

Niet ideaal voor Google

Wat ook opvalt is dat de titels waarmee die title generators op de proppen komen vaak nogal lang uitvallen. Te lang om ze integraal te kunnen opnemen in de zoekresultaten van Google in ieder geval. Voor in de zoekmachines is het toch fijn als de titel van je artikel volledig zichtbaar is. Je kan in dat geval een SEO-titel kiezen voor in Google, en je voor de titel op je blog zelf laten inspireren door de online title generators.

Gebruik jij weleens title generators?


Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?Eén reactie op “Title generators: lekkere blogtitels aan de lopende band”

 1. Marion avatar

  Ik heb ze nog nooit gebruikt. Maar ik ga ze toch eens uitproberen om te zien of ik er wat aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.