Tik een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Beter bloggen: blogcoach Karin Ramaker geeft zachte duwtjes in de rug

cover: Beter bloggen Karin Ramaker

Begon je ooit een (zakelijk) blog dat niet lang daarna een stille dood stierf? Of heb je een blog maar zit er nu de klad in? Als je er nog iéts mee wil moet je Beter bloggen van Karin Ramaker lezen.

Verrassing

Ik vreesde eigenlijk dat dit boek totaal niet meer actueel zou zijn in 2022. Beter bloggen kwam immers uit in 2015. En in 7 jaar tijd is er best wel wat veranderd in het blogwereldje. Maar mijn vrees bleek ongegrond.

Dat komt vooral omdat Karin Ramaker met haar tips het persoonlijke, creatieve verhaal van de blogger centraal stelt, en zich niet focust op de technische kant van de zaak.

Beter bloggen richt zich vooral op de zakelijke blogger. De zzp’er/kleine zelfstandige die via zijn of haar blog wil werken aan een betere online zichtbaarheid. Toch kan ook de ambitieuze hobbyblogger, die niet per se een boodschap heeft aan prestatiegericht bloggen, veel uit dit boek halen.

Misschien verwacht je dan een boek vol fancy marketing tips, SEO-richtlijnen en andere instructies om zo’n blog snel exponentieel te laten groeien. Maar niet dus.

Blog als laboratorium

In Beter bloggen gaat Karin Ramaker terug naar de essentie: het blog als vehikel om makkelijk persoonlijke verhalen te delen met fans, volgers en – jawel – potentiële klanten voor je business.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maakt Karin – die overigens al jarenlang actief is op Met-K.com – je warm voor het bloggen. Je krijgt actiegerichte schrijftips, leert overal inspiratie vinden, ontvangt tips om je writer’s block te counteren. Tuurlijk leer je ook te vertellen waar je goed in bent. Maar dan zonder al te commercieel of drammerig over te komen. Het gaat weldegelijk om de knikkers, maar altijd blijft de sfeer gemoedelijk. Heerlijk!

Voor wie is Beter bloggen dan?

Moet je je blog nog opzetten en ben je vooral op zoek naar tips en hulp op technisch vlak, dan is dit boek niet meteen voor jou. Ook wie meer wil weten over populaire topics als social media, blogpromotie en SEO kan beter elders kijken. Hier draait het immers vooral om het (tekst)bloggen.

Meer van dat?

Zakelijk (maar persoonlijk) bloggen was en is springlevend. Je hoeft dit boek zelfs niet helemaal uit te lezen om daar (opnieuw) van overtuigd te raken. Ga aan de slag met de tips en bouw een blog dat op wat langere termijn het verschil maakt.


Omslagafbeelding afkomstig van: Standaardboekhandel.be


Tik een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.