Homereview en recensieHow blogs work
0
(0)

How blogs work - Stephanie DuvalWie in het verleden een boek wilde lezen over succesvol en performant bloggen was bijna helemaal aangewezen op Angelsaksische of Nederlandse literatuur. Daar is uiteraard niks op tegen, maar het doet toch deugd te weten dat er nu ook in België/Vlaanderen iets begint te bewegen. Ik las het blogboek How blogs work geschreven door journalist en blogger Stephanie Duval.

“Tips en tricks voor beginnende en ervaren bloggers”, luidt de ondertitel van het werk. En dus besloot ik het boek te kopen (in e-book-formaat) om er een review aan te wijden.

Stephanie Duval

Blogt al zo’n jaar of tien. Sinds 2009 gebeurt dat op 70percentpure, met een voorliefde/fascinatie voor lifestyle. Ze heeft ook in de klassieke (print)media al de nodige watertjes doorzwommen.

How blogs work?

In de eerste twee hoofdstukken wordt uitgelegd wat een blog precies is en wat jij er eventueel mee zou kunnen, om pas daarna dieper in te gaan op het bloggen zelf. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met enkele interviews van (vooral Belgische) succesvolle bloggers. Vele onder hen hebben intussen trouwens van bloggen hun beroep weten te maken. Die verhalen zijn verdomd interessant en erg inspirerend om te lezen, dat spreekt!

Gezien het feit dat Stephanie gepokt en gemazeld is in de lifestyle wereld ligt het voor de hand dat de vele tips en voorbeelden uit die branche afkomstig zijn. Laat dat geen beletsel zijn. De tips zijn toepasbaar in elke niche en de wetten van het internet gelden voor iedereen.

Trouwens, dit boek is alleen al de moeite waard omwille van de tientallen links naar inspirerende blogs en handige tools voor bloggers die je pad kruisen.

How blogs work mag zich dan al richten tot beginnende en ervaren bloggers, het is van meet af aan duidelijk dat bloggen voor Stephanie Duval veel meer is dan wat vrijblijvende spielerei. Naast het bloggen gaat dan ook erg veel aandacht naar bijvoorbeeld:

 • het denkproces voorafgaand aan het blog(project)
 • het omgaan met auteursrechten
 • de omgang met concullega’s bloggers
 • de omgang met professionals
 • het maximaal benutten van social media
 • het aantrekken van verkeer naar je blog buiten het internet om
 • personal branding
 • efficiënt promotie voeren
 • hoe te netwerken in functie van je blog
 • geld verdienen met bloggen

Allemaal aspecten die elders doorgaans een stuk minder worden uitgediept. Ik weet alleen niet zeker of het voor de kleine gemoedelijke hobbyblogger, die niet per se de ambitie heeft om het internet ooit stormenderhand in te nemen, niet wat te overweldigend is allemaal.

Anderzijds, er wordt relatief weinig aandacht besteed aan iets dat professionals meestal erg belangrijk vinden: de (technische kant van) SEO. Vreemd misschien, maar daar tegenover staat dat erg wordt geprobeerd om blogs los te weken van “het internet van de die hard blognerds” en ze relevanter te maken voor een veel groter publiek in het leven van alledag.

Kopen?

Het boek is gewoon een must voor de hobbyblogger die barst van ambitie, de professionele kenniswerker die via het blog klanten wil verleiden, iemand die het blog ziet als een springplank naar een andere carrière of – waarom ook niet – de (kleine) adverteerder die bloggers wil benaderen om zijn product te promoten. Allemaal moeten zij How blogs work op hun verlanglijstje zetten! Probeer de tips op te volgen en je blog(campagne) zal er wel bij varen.

How blogs work, 256 pagina’s, uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Het boek kost 19,99 euro en is ook verkrijgbaar in print.

Foto: bron

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “How blogs work”

 1. Charlotte avatar

  Ik vond het inderdaad ook wel een prettig boek. Niet te oppervlakkig (veel boeken gaan vooral over inspiratie), maar ook weer niet te diepgaand, waardoor het ook nog een boek was dat je voor de ontspanning kon lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.