Homebeter bloggenBlog opzetten: met deze 12 tips is je blog klaar voor de toekomst
,

Blog opzetten: met deze 12 tips is je blog klaar voor de toekomst

Heeft bloggen nog wel zin vandaag de dag? Om kort te gaan: ja! Als je tenminste graag verhalen vertelt en/of meningen verkondigt. En als je ze het liefst van al schriftelijk deelt. Dat gezegd zijnde, een performant blog opzetten en uitbouwen is niet zo simpel (meer) als sommigen je willen doen geloven. Welke tips en suggesties werken niet alleen vandaag maar zullen dat ook in de toekomst blijven doen?

Leestijd: ca. 16 minuten

Blog bijhouden: niet een kwestie van quick wins en trucjes

Want het is duidelijk: iedereen kan een blog opzetten (technische kennis is er eigenlijk niet voor nodig), maar het is niet iets wat je er even bijdoet. En ook niet iets waar je snel de vruchten van plukt. Zo’n blog is een engagement van minstens een aantal jaren. Zeker als je weet dat nogal wat technieken die vroeger zorgden voor snel succes, vandaag niet goed meer werken.

Garanties zijn er niet, maar houd vol en je kan terugkijken op een blogavontuur dat je wel wat heeft opgeleverd. Zelfvertrouwen, naamsbekendheid, een reputatie, een lezerspubliek, een stem, een klantenbestand, een carrière(wending), een inkomen, een bedrijf,… Nog een voordeel van bloggen? Je kan betrekkelijk in de luwte werken en toch een ferme impact hebben op een grote groep mensen. Nu dan:

Blog opzetten: 12 niet te missen tips voor blijvend blogsucces

1. Bezint eer ge begint

Dat klinkt al niet erg bemoedigend. Maar als je vandaag een blog wil beginnen is het goed om je een paar dingen te bedenken:

  1. Er zijn nu al meer steengoede blogs actief dan er publiek voor is. Hoogstwaarschijnlijk ook over de onderwerpen waar jij over wil bloggen.
  2. De belangstelling voor online uitgeschreven content daalt. Immers, er zijn niet alleen blogs om tegen te concurreren, maar ook ander vormen van online content dingen naar de aandacht van de internetter. Denk aan bepaalde sociale media, chatgroepen, YouTube en podcasts.
  3. Simpele technieken om (veel) bezoekers naar je blog te krijgen werken niet goed meer. Of het nu gaat om het verspreiden van je artikels via social media of de pogingen om via zoekmachineoptimalisatie zichtbaar te worden in Google, het verloopt allemaal een stuk stroever dan 5 of 10 jaar geleden.

Eén en ander wil niet zeggen dat er geen plaats meer is voor jouw blogproject. Wél dat het een flinke poos kan duren eer je blog een beetje publiek vindt en je echt wat kan opleveren. Dus helpt het enorm als plezier in het bloggen voor jou meer behelst dan Google domineren en kijken naar bezoekersstatistieken die door het dak gaan…

2. Een beetje bezeten zijn door je onderwerpen helpt

Goed, je hebt dus wat moed, geduld en doorzettingsvermogen nodig om vandaag een blog in de steigers te zetten en er een succesvol platform van te maken. Daarom wil je graag bloggen over onderwerpen die je nauw aan het hart liggen. Dat is zowat de beste garantie om dat bloggen lang genoeg vol te kunnen houden om er de vruchten van te plukken.

Dan de altijd terugkerende vraag: “Een nicheblog, of een blog over-van-alles-en-nog-wat“? Eigenlijk is het antwoord simpel. Als je graag een groot en trouw publiek wil opbouwen, wil werken aan je reputatie annex naamsbekendheid en vind je een goede vindbaarheid in de zoekmachines belangrijk, ga dan voor een blog opgebouwd rondom één duidelijk afgebakend thema. Naam en faam maken gaat sowieso sneller.

Wil je je qua onderwerpen voor je blog niet laten inperken, toch ook meer persoonlijke topics aansnijden? Dat kan, maar weet dat het doorgaans nog langer duurt eer je blog zijn neus aan het venster steekt. Wat je vaak merkt is dat op zo’n meer persoonlijk blog vaak dezelfde onderwerpen weer aan bod komen. Beetje bij beetje ontwikkeld zich dan wat ik een omniblog noem. Een blog met een al bij al beperkt aantal topics, die mogelijks erg ver uit elkaar kunnen liggen. Ook dat kan een weg naar blogsucces zijn. Voorwaarde is wel dat je heel consequent gebruik maak van categorieën en tags binnen WordPress.

Hoe kies je een blogniche?

Veel hangt hier af van je persoonlijke interesses of het uiteindelijke doel van je blog. Zoek het in de buurt van een levenslange passie of een dito frustratie. En het centrale onderwerp van je blog gaat liefst ook voorbij aan de hype, de mode of bevlieging van het moment. Oh ja: er zijn ook topics waar je liever geen blog aan ophangt als je ervan uitgaat dat je blog een lange termijnproject is.

3. Kies een domeinnaam waar je verschillende kanten mee uit kan

Eens je weet welke richting je uit wil met je blog kan je nadenken over de domeinnaam voor je project. Het is een goed idee om hier voldoende tijd voor uit te trekken. Want een blog opzetten en nadien vaststellen dat je domeinnaam om welke reden dan ook niet echt geschikt is voor wat je met je site wil uitrichten, het is een scenario dat je moet vermijden.

Het liefst kan die domeinnaam heel makkelijk in verband gebracht worden met jezelf OF met de topics waar je doorgaans over blogt. Zo onthouden je bezoekers en lezers veel makkelijker je blog.

Dat gezegd zijnde: neem ook geen te specifieke domeinnaam. Want dan beperk je voor jezelf de mogelijkheden om eventueel later je blog een andere richting uit te sturen. Bovendien, je domeinnaam moet leuk, logisch en relevant klinken. Niet alleen nu, maar ook binnen 5 of 10 jaar.

4. Blog opzetten? Kies voor WordPress

Waarom heeft iedereen de mond vol over WordPress als het gaat over het bouwen van blogs en websites? Wel, WordPress is misschien niet het allersimpelste cms om je project online te zetten. Het is wel goedkoop, en uiterst flexibel. Dat ruim 40% van het web op WordPress.org draait is geen toeval.

Het voordeel van WordPress: je begint vandaag met een huis-tuin-en-keuken-blogje, maar mocht je dat willen kan je later opschalen naar een professionele website, compleet met webshop, ledenomgeving, cursusomgeving en de hele santenkraam. Het moet niet, maar het is wel leuk te weten dat het kan.

Bovendien, omdat WordPress zo wijdverspreid is, kan je ook makkelijk hulp vinden wanneer je ergens vastloopt. Het stikt op het web van de WordPress-handleidingen en – tips, er zijn tal van YouTube-kanalen opgezet met het doel om van jou een WordPress-pro te maken. En geef een gil op sociale media en je vindt altijd wel iemand om je uit de nood te helpen.

Weet je nog niet zeker of bloggen iets voor jou is. Met WordPress.com kan je een gratis blog opzetten. Die kan dan later eventueel vrij eenvoudig omgezet worden naar een blog op WordPress.org.

5. Overweeg een WordPress block theme

Met WordPress-themes bepaal je goeddeels het design en de indeling van je blog. Je hebt grosso modo klassieke WordPress-thema’s en block themes. Block themes zijn nog flexibeler én ze vertegenwoordigen de toekomst van WordPress.

Maar goed, gebruik je nu een vertrouwd klassiek theme en ben je daar tevreden over dan is dit geen must. Moet je je blog nog in de steigers zetten en wil je nu al klaar zijn voor de toekomst, dan zou ik er toch eens naar kijken.

6. Zorg voor kwaliteit, help mensen en maak tempo

Voor een deel is succesvol bloggen simpele wiskunde: hoe vaker je nieuwe berichten aan je blog toevoegt, hoe vaker jij met goed fatsoen je blog kan delen op social media, hoe meer goede redenen volgers en lezers hebben om je blog nog eens te bezoeken, hoe meer signalen Google krijgt dat er op jouw blog blijkbaar iets interessants gebeurt, hoe meer kans er bestaat dat je blog goed vindbaar wordt in de zoekresultaten, hoe meer kliks voor je blog.

Toegegeven, dat klinkt veel eenvoudiger dan het is. Mensen moeten je blogs ook nog effectief willen lezen. Als je heldere, kwaliteitsvolle, helpende stukken brengt is de kans dat dat gebeurt natuurlijk vele malen groter.

Hoeveel woorden moet een blog tellen?

Eigenlijk is het aantal woorden van een blogpost niet relevant. De hamvraag is eerder: hoeveel woorden heb jij nodig om je bezoeker een boeiend en samenhangend verhaal te brengen? Of nog: hoeveel woorden heb je nodig om je lezer echt te helpen? Soms heb je daar inderdaad 3.500 woorden voor nodig. Andere keren volstaat een berichtje van 450 woorden.

Voorbeeldje? Stel dat je een artikel wil maken over het knopen van een stropdas. Dat kan perfect via een stuk van pakweg 2.400 woorden. Maar misschien werkt kort inleidend berichtje van 300 woorden met een 90 seconden durende tutorial op video wel veel beter.

Meer algemeen kan je stellen dat een langer artikel (dat meer woorden telt) niet altijd een beter artikel is. Bezoekers en lezers zijn tegenwoordig immers nogal gehaast en willen hun doel bereiken met zo weinig mogelijk pijn en moeite.

Daarnaast bestaan goede blogberichten natuurlijk al lang niet meer alleen uit (saaie) platte tekst. Voeg tekeningen, foto’s, stukjes uit social media-feeds, videomateriaal, tabellen, podcastfragementen toe aan je blogposts. Groot is de kans dat je veel minder woorden hoeft te gebruiken terwijl je toch duidelijk je punt kan maken. Met als bijkomend voordeel dat ook bezoekers die liever geen lange blogs lezen misschien toch even op je site blijven hangen.

Hoe vaak moet je bloggen?

Hoe bouw je online een reputatie op, hoe laat je je expertise binnen je niche of vakgebied zien? Alvast niet door slechts één keer in de 9 weken te bloggen als het je weer eens uitkomt. 9 weken is een eeuwigheid online. Tegen die tijd is iedereen je al lang vergeten. Met als gevolg dat je telkens opnieuw van nul moet beginnen om lezers naar je blog te krijgen. Een trouw publiek opbouwen wordt zo een haast onmogelijk karwei. En ook de zoekmachines weten je blog dan nauwelijks te vinden.

Nee, consequent één à twee artikels per week publiceren moet toch het streefdoel zijn aan het begin van je blogavontuur. Zeker als de groei van je blog voor jou belangrijk is. En ook Google moet kunnen zien dat er nieuwe dingen op je blog verschijnen.

Heb je meer succes als je vaker blogt? Er waren tijden dat méér sowieso altijd beter was (als de kwaliteit van de blogs tenminste oké was). Vandaag is die logica minder vanzelfsprekend. Naarmate er meer en meer content online komt – van jezelf, maar ook van anderen – wordt het lastiger om nog nieuwe opzienbarende dingen te vertellen. Er is soms een overaanbod aan steengoede content. Internetters en zoekmachines kunnen dus erg kieskeurig zijn.

Kortom, vaak bloggen is een goed idee. Vraag je echter wel steeds af of jouw artikel nog echt iets toe te voegen heeft aan datgene wat al bestaat. En niet alleen binnen je eigen blog, ook daarbuiten.

Blog opzetten: meer dan regelmatig nieuwe content plaatsen

Oké, je bent nu geneigd om heel vaak nieuwe artikels online te zetten. Goed plan, maar het is ook zaak om regelmatig naar je oudere pagina’s van je blog te kijken. Want idealiter blijft ook die informatie altijd up-to-date.

Daarom is het een goed idee om – zeker de belangrijkste pagina’s van je site – bij te werken. Overbodige of irrelevante stukken mogen zelfs gewoon verwijderd worden. Eventueel kan je een 301 redirect gebruiken om je bezoekers en lezers om te leiden naar een ander artikel. Zo verlies je minder bezoekers.

Bloggen en SEO

De meeste blogs halen de meeste bezoekers uit Google. De SEO van je blog is dus belangrijk, maar het is een domein dat voortdurend in beweging is. En het moet gezegd, topposities in de zoekmachines leveren je ook vandaag nog veel extra bezoekers op. De gegarandeerde jackpot van weleer is echter verdwenen. Deels komt dat door de manier waarop Google zelf zijn zoekmachine inricht. Er is bovendien ook de concurrentie met krachtige AI-tools als ChatGPT, die graag een deel van het traditionele zoekverkeer afsnoepen.

Maar dan nog, wil je een succesvol blog opzetten dan moet je ook inzetten op SEO. Je doet er in ieder geval goed aan het concept focus zoekterm onder de knie te krijgen.

7. Maak gebruik van ChatGPT en andere AI-tools om efficiënter te bloggen

Goed een jaar geleden leefde nog het idee dat het gebruiken van AI-tools om artikels te schrijven voor je blog slecht was voor je SEO. Vandaag klinkt Google iets minder categoriek: “Het kan ons niet schelen of je AI-tools gebruikt om artikels te schrijven. Als de content die je produceert maar goed is voor de eindgebruiker!”

Hoe dan ook zou ik ChatGPT geen volledige artikels laten uitbraken om ze vervolgens zonder meer over te nemen op je blog. Van unieke, echt waardevolle content zal immers zelden sprake zijn.

Anderzijds, je zou wel gek zijn om de krachtige AI-tools niet te gebruiken om (veel) sneller te bloggen. Met name tijdens de voorbereiding en research van nieuwe artikels kunnen online AI-tools bergen werk verzetten.

8. Succesvol blog opzetten? Denk in thema’s, niet blog per blog

Als het goed is bestaat zo’n blog uit een flink aantal blogposts, met elk zijn eigen onderwerp (en een eigen focus trefwoord). Prima, maar denk er ook aan dat individuele blogberichten ook moeten passen in het breder verhaal van je blogniche, de grotere thema’s van je blog. Daarom:

  • Denk na over de grotere, terugkerende thema’s van je blog
  • Wijd verschillende blogberichten aan elk belangrijk thema. Elk thema heeft recht op een eigen WordPress-categorie en elk blogbericht hoort in één WordPress-categorie
  • Plaats interne linkjes naar relevante oudere content in je nieuwe artikels. Leg voor die links de nadruk op blogberichten binnen dezelfde WordPress-categorie
  • Zoek naar manieren om content van eenzelfde thema te bundelen en logisch te ordenen

Een performant blog is geen toevallige verzameling van artikels die op zichzelf staan. Nee, het is een grote bron van informatie en kennis rondom afgebakende thema’s. En door het zaakje zo aan te pakken zorg je ervoor dat Google en anderen dat ook gaan zien.

9. Maak een gebruiksvriendelijk blog

Deze herhaal ik wel vaker. Al je inspanningen om mooie artikels te maken kunnen zomaar voor niks geweest zijn als het design van de site niet op orde is. Bezoekers klikken gewoon weg om nooit meer terug te komen. En geloof me, dat gebeurt veel vaker dan je zou denken. Het drama is dat niemand je dat met zoveel woorden zal komen vertellen, natuurlijk.

Maak in de header meteen duidelijk waar je blog over gaat

90% van alle mensen die je blog ooit zal ontvangen kent je blog van haar noch pluim. Dus het is slim om in de header (blogtitel, tagline en hoofdmenubalk) aan te geven welk blog het is én je bezoeker enig idee te geven wat hij of zij op je blog kan rapen.

Zorg voor prettig leesbare teksten

Dan heb ik het niet eens zozeer over de inhoud van de tekst. Nee, ik denk aan:

  • lettertypes
  • lettergroottes
  • kleurgebruik
  • witruimtes
  • tussenkopjes
  • kleur van de hyperlinks

Tijden zijn voorbij dat bezoekers, als ze op je blog belanden, rustig gaan pielen en uitvogelen hoe alles precies werkt. Bovendien, veel van de lezers die nog de moeite nemen om artikels te lezen zijn vaak iets ouder. Soms gaat hun zichtvermogen al wat achteruit. Daar kan je maar beter rekening mee houden als je een site inricht.

Maak je blog makkelijk doorzoekbaar

Vooral bij blogs die al een tijdje meedraaien en aardig wat artikels hebben is het voor bezoekers weleens lastig om doorheen de site te navigeren. Op zoek gaan naar (een) specifiek(e) (groep van) artikel(s) is minder evident dan het lijkt. Ik gaf in het vorig punt al een aantal mogelijke oplossingen voor dit probleem. In elk geval kan je niet enkel vertrouwen op een tagwolkje en de zoekbalk om lezers te laten zoeken in een archief van honderden berichten en pagina’s. Daar hebben ze meestal niet het geduld voor.

10. Bezoekers en lezers naar je blog brengen

’t Is een vak apart, zo lijkt het wel. Niet het makkelijkste vak, dat is zeker. En je hoort het niet graag, maar het wordt er de komende jaren waarschijnlijk niet beter op. Zoals ik helemaal aan het begin van dit bericht zei: een aantal krachtige strategieën en technieken van vroeger werken niet meer zo goed. Maar er zijn nog wel een aantal dingen die je kan doen om je blog in de kijker te werken bij je publiek.

Meer in het algemeen kan je er beter voor zorgen dat je blog voor zijn bezoekers niet té afhankelijk is van één of twee kanalen. Liever wil je een gezonde mix van verschillende verkeersbronnen: internetters die de url van je blog in hun browser intikken, wat traffic via social media, organisch zoekverkeer via diverse zoekmachines,…

Oefen je in het bedenken van titels

Misschien lijkt het je vreemd om deze tip hiér te vinden. Echter die titels boven een artikel maken of kraken je blog. Ze bepalen immers voor een groot stuk of een artikel überhaupt wordt aangeklikt. Zonder krachtige titels geen kliks en geen lezers.

Ga vroeg van start met een eigen mailinglijst

Van alle kanalen en tips die je kan gebruiken om extra verkeer naar je blog te halen wil ik er graag de mailinglijst annex nieuwsbrief uitlichten. Kort gezegd: je kan e-mailadressen verzamelen van bezoekers en lezers van je blog. Nadien kan je hen – met toestemming – mailen. Een nieuwsbrief met daarin een link naar je blogartikel(s) bijvoorbeeld.

Het heeft wat voeten in de aarde om een dergelijk kanaal op te zetten, maar als het eenmaal staat heb je wel een eigen fanbase. Een eigen, betrouwbaar verkeerskanaal. Volledig onafhankelijk van Google, social media of ander online kanaal dat je wel of niet bezoekers kan opleveren.

Een regelrechte must als je je blog (ooit) wil inzetten in functie van je business!

Echt ambitieus? Begin een YouTube-kanaal of een podcast naast je blog

We moeten er niet omheen draaien. Als je vandaag de dag écht potten wil breken met online content is het goed mogelijk dat een (tekst)blog alléén niet meer volstaat. Maar ga multimediaal en bereik meer mensen. Behoud echter wel het blog als de centrale hub waar al je online activiteiten samenkomen…

11. Blog starten: maak gebruik van je sterkte als “kleine” blogger

En dat is? Je staat pas aan het begin van je avontuur. Je blog bestaat amper, online kent vrijwel niemand je, en eigenlijk verwacht niemand wat dan ook van je. Goed, dat zie je graag anders maar tot het zover is heb je wel een enorme vrijheid. Maak daar schaamteloos gebruik van!

Weet je, grotere blogs moeten ook een groter publiek kunnen blijven aanspreken. Ze moeten rekening houden met de gevoeligheden van grote groepen lezers, met eventuele adverteerders, met medewerkers, met ongeschreven regels. En dat laat zich beetje bij beetje gevoelen. De content komt wat minder spontaan over, is wat gereserveerder, wat voorzichtiger, wat saaier zelfs. Alles om toch vooral niemand voor het hoofd te stoten.

Experimenteer met (zeer kleine) niches

Ik zeg het al eerder: moet je vandaag een blog opzetten, dan moet je toch eens goed kijken wat je nog toe te voegen hebt. Zit je in een zeer populaire/competitieve niche (beauty, lifestyle, mode, reizen, food, moederschap,…), dan is het zoeken naar content voor een publiek met nog specifiekere noden. Je blog zal dan veel sneller de neus aan het venster steken.

Durf een duidelijk standpunt in te nemen

Eigenlijk is het zinloos een blog te beginnen en vervolgens te doen en te zeggen wat iedereen doet of zegt. Je gaat vol in concurrentie met veel grotere gevestigde sites en dus kom je er nauwelijks aan te pas. Wil jij een ander geluid laten horen, heb je een andere mening? Ventileer die dan ook ongegeneerd. Het is eens iets anders. En oké, niet iedereen is gek op verfrissende ideeën, maar je blog steekt de kop boven het maaiveld uit. Daar is een publiek voor.

Wees zeker niet bang van je eigen aanpak en stijl

Mensen komen op je blog om jouw persoonlijke verhalen en ervaringen te lezen. Aan het zoveelste lauwwarme tekstje dat evengoed uit ChatGPT kan komen gerold en op elke hoek van het web te lezen valt hebben ze niet zoveel.

Koester je eigen schrijfstijl en durf het gerust een anders te proberen dan deze of gene blogger het voordoet. Probeerde je iets en pakt het niet goed uit? Geen, probleem! Probeer na verloop van tijd gewoon iets anders.

12. Tips om het bloggen lang vol te houden

Doe dit, doe dat, blog zus, bedenk dit, vergeet dat niet,… Zo’n blog opzetten komt blijkbaar met een hoop verplichtingen en verboden. Eigenlijk valt dat wel mee. De hierboven opgesomde punten helpen om je blog sneller boven water krijgen, en daar in de toekomst ook te houden. Het kan ook met minder. Feit is dat bloggen meestal na een jaar of wat pas echt lollig begint te worden. Ik eindig dit artikel dan ook graag met enkele tips om het bloggen zolang mogelijk vol te houden.

Zoek vooral je eigen blogplezier

Wie vandaag een blog begint en op zoek gaat naar adviezen om er een “succes” van te maken kan kiezen uit een gigantisch aanbod. Onbegonnen werk om achter elke blogtip aan te gaan. Mijn advies? Volg alleen een paar tips waarvan je hart op dit moment sneller gaat slaan. Waarvan jij het gevoel hebt dat je er nu wat mee kan.

Pas je één of meerdere tips toe, geef het dan ook niet te snel op. Bij veel blogadvies dat je uitprobeert zie je het effect pas over een drietal maanden. Concludeer niet te vroeg dat deze of gene tip voor geen meter werkt.

Maar dan nog. Uiteindelijk moet jij het blog bijhouden en onderhouden. Jij moet de artikels schrijven en publiceren. Jij moet het zaakje promoten. Jij moet het volhouden. Dus het helpt enorm als jij het bloggen leuk vindt, als zo’n blog in jouw leven past. Op het einde van de rit is dat het enige wat telt.

Houd een running list bij met onderwerpen om over te bloggen

Bloggen – artikels schrijven – gaat zoveel makkelijker als je op ieder moment weet waarover je kan bloggen. Houd daarom een lijstje bij de hand met topics om over te bloggen. Geen idee is te zot of te moeilijk. Een onderwerp dat nu niet past, kan binnen 3 of 6 maanden misschien wel in je publicatieschema. Definitief schrappen kan later altijd nog.

Kijk niet te veel naar de concurrentie

Niks mis met rondkijken en je laten inspireren door de succesvolle concurrentie. Jouw blog kan evengoed profiteren van de strategieën die daar worden toegepast. Bewonder je een blogger? Ook dat kan.

Toch wil ik je aanraden om je eigen ding te doen. Je wil immers een eigen unieke blog bouwen. Maar vooral: je weet niet goed wat het uiteindelijke doel is van de blogger in kwestie. Bovendien, de kans is groot dat diens blogproject in een ander fase zit (en bepaalde tips bij jou dus nog niet werken). Appels met citroenen vergelijken is lastig.

Nieuws, inspiratie en handige tips voor jou

Krijg alle succestips om je blog te doen groeien als eerste in je inbox.

150+ bloggers gingen je voor

Probeer een beetje los te komen van cijfers en statistiekjes

Bezoekersaantallen op een blog schommelen (heel erg) naargelang:

  • het moment van de dag
  • de dag van de week
  • de kwaliteit van je artikels
  • je posities in Google
  • de kracht van je concurrentie
  • de seizoenen
  • jouw blogfrequentie
  • bepaalde instellingen op je blog
  • de onderwerpen op je blog

Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Ik weet wel, meten is weten. En het is fijn als je weet dat je blog veel bezoekers trekt. Het mag echter geen obsessie worden. Zeker aan het begin van je blogavontuur moet de focus liggen op het maken van (veel) content.

Conclusie?

Tot zover de tips en adviezen voor het opzetten van een succesvol blog. Zo’n blog is een lange termijn-project, dat is duidelijk. En het is vooral het aspect blog promoten dat minder evident wordt dan vroeger.

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Laatst verschenen berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.