HomeProductief bloggenGebruik Trello, blog efficiënter
0
(0)

Als je het bloggen serieus neemt – en waarom zou je dat niet doen – komt er algauw meer bij kijken dan zo nu en dan een artikel online zetten. Zeker wanneer je blog begint te groeien is het niet altijd eenvoudig om het overzicht te bewaren aangaande het reilen en zeilen op je blog. Echter, gebruik Trello en groot is de kans dat je leven als blogger er een stuk makkelijker op wordt!

Wat is Trello precies?

gebruik trelloTrello is een gratis online project management tool. Het kan je dus helpen om het overzicht te bewaren bij al je activiteiten. Ja, het klinkt wat wollig en nodeloos ingewikkeld. Maar in essentie kan je trello nog het beste vergelijken met een groot whiteboard met daarop een groot aantal post-it’s die je in verschillende kolommen verdeeld.

Surf naar Trello.com, maak een gratis account aan en je ontvangt een bevestigingsmail. Daarna kan je direct aan de slag.

Ik gebruik en bespreek hier de gratis versie van Trello. Vanaf 5 dollar per maand of 45 dollar per jaar is er Trello Gold. Daarvoor krijg je onder meer een grotere opslagcapaciteit, een (betere) integratie met Evernote en Google Drive en mogelijkheden om je borden en lijsten extra te verfraaien.

Dit is een online tool, wat uiteraard het voordeel biedt dat je van op elk toestel bij je notities kan.

Wat kan Trello allemaal?

Maak een bord aan speciaal voor je project. Dat “project” kan trouwens eender wat zijn. Op het bord kan je vervolgens aan de gang met verschillende lijsten. Dat kunnen snelle to do-lijstjes, ideetjes, snelle notities of reminders, bijvoorbeeld. Ook zijn lijsten handig om aan te geven in welk stadium een bepaald item zich bevindt. Van elke notitie, elk idee wordt een kaart(je) gemaakt dat je kan onderbrengen in een van je lijstjes. Je kan elk kaartje overigens heel makkelijk van de ene lijst naar de andere verslepen. Verder kan Trello onder andere:

 • foto’s en andere bestanden toevoegen aan kaartjes
 • je in staat stellen om meerdere mensen toegang te geven tot je bord
 • notities labelen
 • lijsten archiveren
 • notities archiveren
 • een reminder instellen bij kaartjes

Trello blinkt uit in zijn eenvoud. En het is bovendien uiterst flexibel inzetbaar. Ook in Evernote kan je lijsten maken en van allen en nog wat bewaren. Maar de vele informatie maakt het soms moeilijk om snel door het bos de bomen te zien. Niet zo bij Trello, waar je in een oogwenk ziet hoe je zaakjes ervoor staan.

Het filmpje hieronder maakt een en ander duidelijk en zet je op weg:

Gebruik Trello in functie van je blog!

Zo’n blog is iets waar Trello erg goed tot zijn recht kan komen. Helemaal als je met meerdere mensen aan een blogproject werkt. Want een beetje blogger is algauw met verschillende dingen tegelijk bezig. Er is het schrijven (aan meerdere artikels), maar vergeet ook niet die randactiviteiten bij het bloggen.

Gebruik Trello en de kans bestaat dat je een stuk effectiever gaat bloggen!

Zelf heb ik uiteraard ook een bord aangemaakt om de activiteiten omtrent Blogtrommel.com op de rails te houden. Zo maak ik momenteel gebruik van de volgende lijsten:

1. Onderwerpen/ideeën/to do

Dit is mijn dumplist. Alles waar ik op een bepaald moment aan denk in verband met het blog krijgt hier een plaatsje. Dit kunnen zowel blogonderwerpen zijn, flarden voor toekomstige artikelen, technische zaken, te beantwoorden mails of reminders bijvoorbeeld. De items zijn hier ongeordend. Het is de bedoeling ze later te ordenen. Voor nu is het vooral zaak om dingen niet te vergeten.

2. Bezig met…

In dit lijstje komt alles waar ik nu – op dit eigenste moment – mee bezig ben.

3. Geschreven

Een lijstje voor de artikelen die (zo goed als) klaar zijn.

4. Ingepland/afgewerkt

Spreekt voor zich.

5. Terugkerende taken

Voor alle activiteiten om en rond het blog die regelmatig moeten gebeuren, maar die weinig met het schrijven zelf te maken hebben (blog opschonen, plugins bijwerken, backups maken,…).

6. Randactiviteiten

Hier plaats voor alles wat aan mijn blog gerelateerd is, maar niet op mijn blog moet gebeuren. Dan moet je denken aan dingen als promotie, lezerspost beantwoorden, extra opzoekingswerk enzovoort.

7. Toekomstige projecten

Alles waar ik nu aan denk, maar nog niet direct kan worden gerealiseerd. Of dingen waar ik aan begonnen ben maar om de een of andere reden op de lange baan zijn geschoven…

Dit is natuurlijk mijn persoonlijk “systeem.” Ga jijzelf aan de gang met Trello dan komt het eropaan een manier te vinden die voor jou het prettigst werkt. Je kan zoveel borden, lijsten en kaartjes maken als je wil.

Zelf merk ik dat ik er moeite moet voor doen om niet te veel lijsten aan te maken. Het gevaar bestaat dat je je activiteiten en taken te veel gaat opsplitsen en zo alsnog het overzicht verlies.

Zoals met alle notitie-tools is het van belang al je invallen ook effectief te noteren en op tijd en stond bij te werken.

photo credit: Trello via photopin (license)

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

11 reacties op “Gebruik Trello, blog efficiënter”

 1. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Ik kende het totaal niet, maar Trello ziet er super handig uit, ik ga het zeker eens proberen! Bedankt voor de tip.

 2. Babs avatar

  Dit lijkt mij zeker handig! Nu ga ik het hopelijk ook echt gebruiken en bijhouden (weer een goed voornemen)
  En ik zie meer mogelijkheden… om huishoudelijke zaken ook eens bij te houden, de losse briefjes vliegen mij om de oren hier…. 😉
  Bedankt weer voor de goede tip!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Ja, je kan Trello natuurlijk voor veel meer gebruiken (ik heb ook verschillende Trello-borden), maar in dit artikel draait alles natuurlijk om het bloggen.

 3. Chris verhoeven avatar
  Chris verhoeven

  Ikzelf ben inderdaad een enorme fan van evernote.

  Ja je creëert wel veel notities maar als je alles goed indeelt, kun je er vrijwel alles mee.

  Ik vind het persoonlijk niet prettig om voor alles een andere app te gebruiken, dus ik houd het toch voor nu bij Evernote.

  Maar bedankt voor de tip ben

 4. Diana avatar

  Ik ga zeker ook even kijken en een account aanmaken het ziet er inderdaad super leuk en handig uit. Ik kende het nog niet dus Thanks voor de tip.

 5. Rene avatar

  Wat ook heel fijn is dat er ook een mobiele app van Trello is. Zodat je op elk moment nieuwe kaartjes kan toevoegen of bijwerken op het bord

 6. Natasja avatar

  Ik ga er eens een kijkje nemen !! Ik weet niet of het wat voor me is, maar wie weet.

 7. beautifulday4makeup avatar
  beautifulday4makeup

  Ik gebruik zelf vooral een combinatie van wunderlist en my study planner

 8. Tessa avatar

  Wat een fantastische tip! Ik gebruik nu heel omslachtig lijstjes op mijn telefoon, sticky notes op mijn laptop en een heleboel gekrabbel her en der dus één plek om alles te organiseren zou ideaal zijn. Ik ga er gelijk eens naar kijken.

 9. Sonja Diane avatar

  Ik heb net even snel, want ik moet zo aan het werk, een account aangemaakt en wat ik zie bevalt me! Bedankt voor wederom een fantastische tip!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Nou, dat is fijn om te horen! Veel succes met Trello!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.