Homebeter bloggen10 eigenschappen van een succesvolle blogger
0
(0)

Achter een succesvol blog schuilt… een meer dan begenadigd blogger. Een mens van vlees en bloed. Ik heb soms de indruk dat dat laatste wel eens wordt vergeten.

Bizar eigenlijk, als je bedenkt hoe groot het aandeel is van de blogger in het welslagen van een blogproject. Maar ik dwaal af. Wat zijn de eigenschappen van een succesvolle blogger?

1. De succesvolle blogger gaat strategisch te werk

Hoewel ik ruiterlijk moet toegeven dat bloggen met een doelbewuste strategie en een al te strak plan ook zijn serieuze beperkingen kan hebben, helpt het als je van bij de start van je blog enig idee hebt over waar het naartoe moet met zo een blog. Let wel: plannen en strategieën zijn er (ook) om af en toe bij te sturen en bij te schaven.

2. De succesvolle blogger is creatief…

… en kan dus wat out of the box denken. Hij of zij beseft dat het oog van de verwende lezer/bezoeker ook wat wil, en heeft aandacht voor de kracht van (bewegende) beelden.

3. De succesvolle blogger durft zijn/haar werk te promoten

En dat zonder het er (altijd) dik bovenop te leggen, dat spreekt. Je wil niet dat je volgers afhaken omdat je gewoon te pushy over komt. Hij is ook op dat vlak creatief en strategisch bezig. Hij is aanwezig op social media.

4. De succesvolle blogger innoveert

Een beetje blogger is niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Met het risico om vol op je bek te gaan voor de ogen van duizenden volgers!

5. De succesvolle blogger is een beetje bezeten door de cijfertjes

Geen wonder dat hij zo snel is overgeschakeld op Google Analytics om de statistieken van het blog bij te houden. Eens in de zoveel tijd geeft dat cijferbad hem een inzicht in welke recepten werken en wat er eventueel beter kan.

6. De succesvolle blogger is constructief en hulpvaardig

Hij is dus meer dan een beetje bezig met zijn (online) imago. Hij heeft verder vooral oog voor de behoeften van zijn lezers en volgers. Steekt een handje toe ter ondersteuning van projecten van lezers.

7. De succesvolle blogger gebruikt humor

Zijn artikel hoeft niet helemaal perfect te zijn. Nee, hij gaat vaak voor de lach van zijn volger. Van de minzame grijns tot de bulderende schaterlach. Iets dat trouwens niet alleen werkt bij berichten, ook op social media is humor een groot goed.

8. De succesvolle blogger kan schrijven

Wat ‘ie schrijft hoeft dan misschien niet “perfect” te zijn, – passie voor het onderwerp, kennis en kunde en leuke verpakkingen van de boodschap zijn minstens even belangrijk – het helpt natuurlijk wel als hij een beetje gevoel heeft voor verhaal, stijl, taal en spelling. En, hoewel steeds minder belangrijk, laten we ook de SEO-kant van het verhaal niet vergeten.

9. De succesvolle blogger wil altijd bijleren

Over het bloggen zelf, maar evenzeer over het (de) onderwerp(en) waarover hij blogt. Dat is nogal wiedes!

10. De succesvolle blogger heeft… geduld!

Zoek niet verder. Deze nochtans erg belangrijke eigenschap van de content marketeer (want dat is wat een blogger toch wel een beetje is) is niet te vinden op onderstaande infographic. Maar zo’n blog – goed vindbaar, handig, nuttig en met een beetje publiek – je bouwt het nu eenmaal niet van vandaag op morgen…


eigenschappen van een succesvolle bloggerBron: Curata.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

12 reacties op “10 eigenschappen van een succesvolle blogger”

 1. in10jaarfo avatar

  Ik blog nu een jaar en heb dagelijks 2000 pageviews. Stapje voor stapje worden het er meer, maar ik blijf wel in een bepaalde kring hangen. De bezoekersaantal en zijn niet de reden om te schrijven, maar het geeft wel een kick als de bezoekersaantal en stijgen.

  Bedankt weer voor je tips. Ik lees je artikelen erg graag.

 2. yustsome avatar

  Ik heb gelukkig de humor! Dat scheelt! 🙂
  En met mijn grafische kennis (25 jaar) beetje stoffig, want tja techniek gaat wel heel snel, zit ik ook nog niet zo verkeerd.
  Ik help anderen graag met het uitvogelen van hun wordpress.
  En ik ben al een keer finaal op mijn bek gegaan! Je moet ook niet zeuren over dat je ergens niet over mag bloggen, omdat iemand jou niet mag! Foutje!
  Waar ik me gruwelijk, nog steeds aan stoor, zijn de bloggers met de productfoto’s genomen voor een wasrekje, ongestreken dekbed of het product in een struikgewas gelegd zonder dit met een beetje photoshop nog acceptabel te maken!
  Goed, ik ben ook niet perfect… dus laat gaan, laat gaan.

 3. Chris verhoeven | blog met passie avatar
  Chris verhoeven | blog met passie

  Inderdaad ben. Er komen veel belangrijke eigenschappen aan te pas.

  Persoonlijk heb ik weinig geduld maar besef maar al te goed dat rome ook niet in 1 dag is gebouwd.

  Groeten chris

 4. carolien avatar

  Heel mooi verwoord allemaal! Sommige punten nog sterker dan de ander aanwezig hier. Al is het heerlijk om blogger te zijn en te doen wat jezelf leuk vind!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Gelijk heb je! Een (hobby)blogger moet vooral blijven doen wat ‘ie zelf leuk vindt. Zo houd je ’t veel langer vol en is de kans op “succes” een stuk groter..

 5. Linda avatar

  Zeer herkenbare aandachtspunten om succesvol te zijn, vooral die cijfertjes, open blijven staan om te leren en niet denken dat je het wel weet het online landschap blijft veranderen, creatief zijn, nieuwe dingen proberen ook als het niet het gewenste effect heeft en vooral ook anderen helpen. en niet alleen bang zijn dat het concurrentie is, je helpt het bloggen in het algemeen zo naar een hoger niveau. En als je blijft leren blijf je toch altijd een stapje voor 😉 Tot slot denk ik ook dat passie heel erg belangrijk is je moet het echt heel leuk vinden en er veel tijd insteken (dat ten koste gaat van tv kijken of een boek lezen etc). Als je met passie schrijft hebben de lezers dat al snel door en zullen ze je ook sneller blijven volgen.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Zo is dat!

 6. Natasja avatar

  Ik geloof dat een succesvolle blogger ook vanuit zijn/haar hart schrijft en een eigen koers vaart. Maar wat is succesvol net wat morgaine schrijft. Ik lees ook wel blogs dat ik denk nou niet echt interessant maar hebben veel reacties, vaak ook veel bekenden om zich heen of zo .

 7. Godelieve avatar

  Bedankt weer Ben voor deze waardevolle tips 🙂
  Er valt voor mij nog veel te leren over bloggen en elke keer als ik jouw blog lees dan leer ik er wel wat nieuws bij!

  Mezelf een succesvol blogger noemen dat past niet echt bij mij. Als mensen aangeven dat ze mijn blog graag lezen dan vind ik dat al complimenten genoeg 😉

 8. Morgaine avatar

  Wat is succes, en waar ben je zelf tevreden mee, ik ben ontzettend tevreden als ik mijn cijfers zie na 3 jaar pauze en wat ik nu al met een jaar en 6 dagen heb bereikt, net over vertelt trouwens, hoe ik ooit ben begonnen zelfs, en één van mijn oude garde heeft zelfs nog een foto op kunnen duikelen van mijn oudste en eerste site welke een eigen domein betrof, ik werk dus achteruit, hahahaha ik startte met een eigen domein, ging naar web-log gratis en nu op wordpress ook nog gratis, maar wie weet… ik heb nu eventueel hulp zelfs als ik over wil stappen naar opnieuw een domein.

  X

 9. Jeannet avatar

  Ohhhh, Ben, volgens mij ben ik een succesvol blogger als ik zo kijk naar je tips! hahahaha, jij mag het zeggen. Ik vind dat jij een leuke blogtrommel hebt, heb het nog maar pas ontdekt omdat iemand een blog wilde starten en mij om raad vroeg, maar dat kan jij veeeeel beter 😉 En ik steek er ook van op, soms denk ik wel eens, ben/word ik niet te persoonlijk? Ik blog over mijn quiltende plattelandsleven, spreekt blijkbaar veel mensen aan gezien de volgers ( waar google fors in heeft gesneden, blogberichtje voor jou ? ) Ik zou van jou wel eens willen weten hoe jij mijn blog ziet.

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Komt voor mekaar. Ik kijk eerstdaags naar je blog. Even geduld nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.