Homebeter bloggen6 Youtube kanalen voor bloggers
0
(0)

Iedereen weet dat je op Youtube schandalig veel tijd kan verdoen. Tijd die je misschien beter voor andere dingen kan gebruiken. Om te bloggen, bijvoorbeeld. Gelukkig kan je er ook nuttige info vinden die je blog vooruit kan helpen. Klaar voor een tocht langsheen interessante Youtube kanalen voor bloggers?

Nog even zeggen dat ik me voor deze gelegenheid niet zal beperken tot Nederlandstalige kanalen. Gewoon omdat de spoeling nogal dunnetjes is. Overigens mag de notie “Youtube kanalen voor bloggers” behoorlijk ruim worden gezien. Het gaat dus in de meeste gevallen niet alleen over bloggen. Maar ieder kanaal dat hier aan bod komt brengt met enige regelmaat tips die jouw blog naar een hoger plan kunnen trekken.

6 interessante Youtube kanalen voor bloggers

1. Webtalis

Maar we beginnen dit overzicht met Webtalis, een Youtube-kanaal helemaal toegespitst op bloggers. En dan meer bepaald de WordPress-gebruikers onder ons. Aan de hand van veelal korte screencasts krijg je tips om meer uit je WordPress-blog te halen. Je leert hier ook vaak interessante plugins kennen. Onderstaand filmpje toont hoe je een tabel kunt invoegen in een WordPress-blog.

 

2. Tonny Loorbach

Ook op het kanaal van Tonny Loorbach zijn blogtips te vinden. Maar er is (veel) meer. Tonny begon met bloggen over internetmarketing en groeide zo uit tot één van de meest succesvolle internetondernemers uit de lage landen. Tonny deelt kennis over SEO, ondernemen op het web, bloggen, timemanagement, website-effectiviteit, productiviteit, internetmarketing en meer. Hij is ook de man die me heeft gewezen op de voordelen van een kennisbank voor je blog. In deze video heeft hij het over het laaghangend SEO-fruit.

 

3. WPBeginner (Engelstalig)

Ook hier weer gebalde tips en trucs om meer met WordPress te doen. Veel aandacht voor handige plugins. Onderstaand filmpje gaat in vogelvlucht over 16 plugins om meer uit het reactiegedeelte van je blog te halen.

4. The next trainer

The next trainer is het Youtube-kanaal van 2 wat hyperkinetisch aandoende mannen. Het kanaal richt zich in de eerste plaats op (online)ondernemers. De tips gaan blogtips over marketingtips tot tips om en rond timemanagement en “algemeen welbevinden.” In deze video wordt ingegaan op de vraag hoe je zoal een doelgroep kiest.

5. Marie Forleo (Engelstalig)

Marie Forleo is het schoolvoorbeeld van wat men in Vlaanderen een “zotte doos” noemt. Op Marie TV brengt ze wekelijks een waardevolle tip. Sleutelwoorden zijn hier: persoonlijke ontwikkeling, (online) ondernemen, (content)marketing, timemanagement enzovoort. In de video hieronder 7 tips om steeds met (blog)ideeën te blijven komen.

6. Dottotech

Pas onlangs kwam ik Dottotech op het spoor. Het Youtube-kanaal van een Canadees voor wie “geek” geen scheldwoord is, maar een predicaat om met trots te dragen. Zijn stokpaardje? Time- en projectmanagement. Daarvoor maakt hij erg graag gebruik van online-tools die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dit kanaal heeft niks met je blog(gen) te maken, tot je je realiseert hoeveel tijd je als blogger verprutst, simpelweg om dat je niet goed genoeg georganiseerd bent. Via Dotto werd ik fan van Trello. In het filmpje gaat hij aan de slag met Mindmup.  Ontdek waarvoor je mindmapping zoal kan gebruiken.

Zo, dat waren mijn favoriete Youtube kanalen voor bloggers van dit moment. Zoals gezegd niet allemaal blog- en/of WordPress-tips. Toch hoop ik dat je er wat aan hebt.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “6 Youtube kanalen voor bloggers”

 1. Gezinshuisvader avatar

  Zo weer heel wat om te kijken en te leren. Dank.

 2. Babs avatar

  Ik ken de 2 bovenste. Ik kijk vaak naar zo een filmpje als ik ergens niet uitkom. Zo een stap voor stap handleiding, steeds de video stopzetten, uitvoeren en door.
  Werkt goed voor mij.
  Bedankt voor de tips, ik ga ze rustig allemaal een keer bekijken 🙂

 3. Elisabeth avatar

  Wat een goed idee, youtube… ik kijk dat veels te weinig. Ga deze kanalen zeker eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.