Homebeter bloggenBloginspiratorKick-start voor bloggers zonder inspiratie (update)
0
(0)

Weinigen hebben het erover of waarschuwen ervoor. Online lijkt immers alles vanzelf te gaan. Toch zijn ze niet te tellen, de bloggers zonder inspiratie. Dus zit je (regelmatig) in een blogdip? Welkom bij de club. Het is echter niet het moment om samen een beetje te zitten grienen. Belangrijker is: wat doe je aan die blogdip? En hoe laat je je creative juices weer volop stromen?

Leestijd: 4 minuten

Zelf worstel ik regelmatig met een writer’s block. Gemiddeld zo’n keer of 4 per jaar. Het is dan ook één van de onderwerpen waar ik graag over schrijf. In deze blogpost wil ik de beste tips voor bloggers zonder inspiratie bundelen. Voor de gelegenheid ging ik ook even op zoek naar goede raad van collega-bloggers hieromtrent.

1. Input voor bloggers zonder inspiratie: 580+ panklare onderwerpen en titels om over te bloggen (+ video)

Het is altijd een goed idee om een brainstormingsessie (met jezelf) in te lassen. Niet alleen aan het begin van je blogproject, maar ook zo nu en dan tussendoor! Komt er echt niks, grasduin dan eens in deze artikelen:

Nog meer inspiratie voor blogger die graag eens een boek lezen…

Superblogger.nl komt daarnaast ook met 5 beproefde technieken om (snel) op nieuwe blogtopics te komen. In dit artikel worden trouwens ook enkele onderwerpen aangestipt waarover je beter niet kan schrijven. Toch niet als je gaat voor blogsucces op de langere termijn.

Inspiratie halen uit ChatGPT en andere AI-tools

Ik zeg het hier wel vaker: het is géén geweldig idee om complete blogberichten te laten schrijven door AI-tools. In theorie kan het wel, maar unieke content die mensen graag willen lezen creëer je er niet mee. En je gaat er doorgaans ook niet mee scoren in Google.

Maar tools als ChatGPT kunnen je wel een stuk sneller laten bloggen en je creativiteit een ferme boost geven. Je zou dus wel gek zijn om daar niks mee te doen. Dit zijn bijvoorbeeld 25 handige ChatGPT-opdrachten die je zo kan toepassen om en rond je blog.

Het zijn vooral de blogtitels die het ‘m doen

Misschien verbaast het je dat ik hier over blogtitels begin. Maar ze zijn dan ook cruciaal voor het welslagen van je blog: een goed gekozen blogtitel kan je schrijfbrein danig prikkelen en het meteen in pole position zetten. Bovendien, kies een klikwaardige blogtitel en je vergoot de kans dat lezers je blog gaan aanklikken en lezen. Wat jou dan weer motiveert om (telkens opnieuw) je beste beentje voor te zetten. Een sneeuwbaleffect!

Oefen je daarom in het bedenken van leuke blogtitels. Dit zijn alvast 65 formules voor (blog)titels die altijd werken. Of je probeert echt out of the box te denken met behulp van title generators.

2. Je inspiratie verzamelen (en snel terugvinden)!

Enfin, met de juiste mind set zit je in no time op een berg blogideeën. Probleem is wel dat je niet alles tegelijk aanpakken kan. En alle geweldige onderwerpen en suggesties voor blogberichten in het hoofd houden tot het ooit eens tijd wordt om ermee aan de gang te gaan? Dat gaat ‘m zeker niet worden!

Wat je nodig hebt is één centrale plek, één systeem waar je systematisch al je waardevolle informatie en ingevingen in verband met je (toekomstige) blogberichten samenbrengt. Noem het een blogplanner, een notitieboek voor bloggers of een heel informatiesysteem.

Heb je tijd om een blogbericht te schrijven? Ga zitten, klap je notities open en de vraag waarover je het nu weer moet hebben is meteen beantwoord.

Krijg alle succestips om je blog te doen groeien als eerste in je inbox.

180+ bloggers gingen je voor

3. Snel van een brokje geweldige inspiratie naar een concrete blogpost

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar uiteindelijk draait het om de knikkers, natuurlijk: blogposts. Hoe uitgebreider je voorbereidende notities zijn, hoe makkelijker en sneller je artikel geschreven kan worden, dat spreekt.

Jezelf bij de les houden

Het onderwerp is gekozen, het moment van bloggen is daar. De focus vasthouden is nu eigenlijk nog het grootste probleem. Maar daar zijn een paar geweldige trucjes voor.

Neem de belangrijkste horde

De eerste paar regels van zo’n artikel zijn het lastigst. Keer op keer heb ik dat mogen ondervinden. Zeggen dat daarna alles vanzelf loopt is misschien wat overdreven. Maar eens de kop eraf schuiven de overige puzzelstukjes vrij makkelijk in elkaar.

Ziedaar de meest effectieve schop onder je kont die ik je kan geven. Ben je er klaar voor?


Oorspronkelijke versie van dit artikel: december 2020

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “Kick-start voor bloggers zonder inspiratie (update)”

 1. Lynn avatar

  Dit artikel is ge-wel-dig!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dank je wel voor dit ge-wel-di-ge compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.