Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Kick-start voor bloggers zonder inspiratie

Weinigen hebben het erover of waarschuwen ervoor. Online lijkt immers alles vanzelf te gaan. Toch zijn ze niet te tellen, de bloggers zonder inspiratie. Dus zit je (regelmatig) in een blogdip? Welkom bij de club. Het is echter niet het moment om samen een beetje te zitten grienen. Belangrijker is: wat doe je aan die blogdip? En hoe laat je je creative juices weer volop stromen?

Zelf worstel ik regelmatig met een writer’s block. Gemiddeld zo’n keer of 4 per jaar. Het is dan ook één van de onderwerpen waar ik graag over schrijf. In deze blogpost wil ik de beste tips voor bloggers zonder inspiratie bundelen. Voor de gelegenheid ging ik ook even op zoek naar goede raad van collega-bloggers hieromtrent.

1. Input voor bloggers zonder inspiratie: 580+ panklare onderwerpen en titels om over te bloggen

Het is altijd een goed idee om een brainstormingsessie (met jezelf) in te lassen. Niet alleen aan het begin van je blogproject, maar ook zo nu en dan tussendoor! Komt er echt niks, grasduin dan eens in deze artikelen:

Nog meer inspiratie voor blogger die graag eens een boek lezen…

Superblogger.nl komt daarnaast ook met 5 beproefde technieken om (snel) op nieuwe blogtopics te komen. In dit artikel worden trouwens ook enkele onderwerpen aangestipt waarover je beter niet kan schrijven. Toch niet als je gaat voor blogsucces op de langere termijn.

Het zijn vooral de blogtitels die het ‘m doen

Misschien verbaast het je dat ik hier over blogtitels begin. Maar ze zijn dan ook cruciaal voor het welslagen van je blog: een goed gekozen blogtitel kan je schrijfbrein danig prikkelen en het meteen in pole position zetten. Bovendien, kies een klikwaardige blogtitel en je vergoot de kans dat lezers je blog gaan aanklikken en lezen. Wat jou dan weer motiveert om (telkens opnieuw) je beste beentje voor te zetten. Een sneeuwbaleffect!

Oefen je daarom in het bedenken van leuke blogtitels. Dit zijn alvast 65 formules voor (blog)titels die altijd werken. Of je probeert echt out of the box te denken met behulp van title generators.

2. Je inspiratie verzamelen (en snel terugvinden)!

Enfin, met de juiste mind set zit je in no time op een berg blogideeën. Probleem is wel dat je niet alles tegelijk aanpakken kan. En alle geweldige onderwerpen en suggesties voor blogberichten in het hoofd houden tot het ooit eens tijd wordt om ermee aan de gang te gaan? Dat gaat ‘m zeker niet worden!

Wat je nodig hebt is één centrale plek, één systeem waar je systematisch al je waardevolle informatie en ingevingen in verband met je (toekomstige) blogberichten samenbrengt. Noem het een blogplanner, een notitieboek voor bloggers of een heel informatiesysteem.

Heb je tijd om een blogbericht te schrijven? Ga zitten, klap je notities open en de vraag waarover je het nu weer moet hebben is meteen beantwoord.

3. Snel van een brokje geweldige inspiratie naar een concrete blogpost

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar uiteindelijk draait het om de knikkers, natuurlijk: blogposts. Hoe uitgebreider je voorbereidende notities zijn, hoe makkelijker en sneller je artikel geschreven kan worden, dat spreekt.

Jezelf bij de les houden

Het onderwerp is gekozen, het moment van bloggen is daar. De focus vasthouden is nu eigenlijk nog het grootste probleem. Maar daar zijn een paar geweldige trucjes voor.

Neem de belangrijkste horde

De eerste paar regels van zo’n artikel zijn het lastigst. Keer op keer heb ik dat mogen ondervinden. Zeggen dat daarna alles vanzelf loopt is misschien wat overdreven. Maar eens de kop eraf schuiven de overige puzzelstukjes vrij makkelijk in elkaar.

Ziedaar de meest effectieve schop onder je kont die ik je kan geven. Ben je er klaar voor?


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.