HomeHow toFotoJet: leuke social media posts maken
0
(0)

FotojetIk zeg het vaker: het oog van je lezer wil ook wat. Met mooie headers en originele social media posts is de kans dat jouw boodschap wordt gezien en opgepikt zoveel malen groter. Brute pech voor diegenen die – net als ik  – nogal onhandig zijn met Photoshop en andere beeldbewerkingsprogramma’s? Niet helemaal. FotoJet schiet ons te hulp…

Wat is FotoJet?

FotoJet is een gratis te gebruiken online fotobewerker. Het is vooral sterk in het maken van gepersonaliseerde (wens)kaarten en dito fotocollages. Maar wat ons als blogger vooral aanbelangt zijn natuurlijk de toepassingen voor het gebruik op social media.

Aan de slag met FotoJet

Starten gaat heel simpel. Surf naar fotojet.com, en maak een gratis account aan (met een geldig e-mailadres). Strikt genomen is het zelfs niet eens nodig om een account aan te maken, al zijn in dat geval niet alle sjablonen beschikbaar.

Opgepast, de social media toepassingen zijn te vinden in de sectie DESIGN. Je kan er terecht voor het maken van covers voor je Youtube-kanaal, je Google+-pagina, je Twitter-account, je Facebook-pagina, een banner voor Tumblr en een e-mail header (wie gebruikt dat in godsnaam nog)? Daarnaast kan je ook in een handomdraai visueel aantrekkelijke social media post maken voor Facebook, Instgram en Pinterest. Uiteraard is het formaat van ieder item standaard zo ingesteld om perfect te voldoen aan de eisen qua formaat bij ieder platform.

De gebruiksinterface van FotoJet vertoont erg veel gelijkenis met wat je ook bij Canva ziet. Je vertrekt van een van de bestaande sjablonen, past (de vormgeving van) je tekst heel makkelijk aan en upload desgevallend je eigen foto’s. Die kan je erg gemakkelijk integreren in je ontwerp.

Ben je klaar met stoeien dan kan je je creatie meteen downloaden naar je computer.

Een aanrader?

FotoJet is al bij al erg gebruiksvriendelijk. In een oogwenk maak je covers die zeker gezien mogen worden. 2 dingen vind ik jammer: het feit dat je blijkbaar geen  bibliotheek van eigen ontwerpen kan bijhouden. Je kan dus geen creaties bijhouden in FotoJet om ze later te herwerken. Ook ben je gebonden aan de formaten die FotoJet voorstelt. Een header met specifieke afmetingen voor je blog maken is er dus niet bij.

 

Meer impact met een social media post

Vooral wanneer op social media artikels en pagina’s deelt die geen uitgelichte afbeeldingen bevatten, is zo’n speciale social media post een must. Meer mensen zien überhaupt je artikel, meer volgers klikken het aan en het wordt vaker gedeeld. Niets dan goed nieuws dus!

Foto: FotoJet.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “FotoJet: leuke social media posts maken”

  1. Karlien avatar

    Vaak handig van dit soort programma’s. Het is vaak toch moeilijk om foto’s gratis te kunnen bewerken.

  2. Anoniem

    Visitor Rating: 5 Stars

  3. Sharp Ben

    Visitor Rating: 3 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.