HomeGoede blogs schrijven, zo doe je ’t
0
(0)

Je eigen blog is opgezet en misschien staan er al enkele blogberichten online. Dan is het zaak om je blog verder uit te bouwen en regelmatig men interessante artikels te blijven komen. Maar goede blogs schrijven, hoe doe je dat? En vooral: waar blijf je de inspiratie vandaan halen? Dit artikel geeft tips.

  1. Goede blogs schrijven doe je zo
  2. Inspiratie voor nieuwe blogonderwerpen vinden
  3. Tips om het bloggen langer vol te houden

Laatste update: 10/08/2021

1. Goede blogs schrijven doe je zo

Het is verleidelijk om er gewoon een onderwerp bij te pakken en te beginnen schrijven zoals je dat altijd al deed. Echter, je schrijft voor het internet en daar gelden toch iets andere wetten. Wil je dat je bericht gelezen wordt door je publiek, dan moet je stuk erg makkelijk en aangenaam lezen. Meteen de aandacht trekken van je lezer, die doorgaans weinig tijd heeft.

En dus helpt het als de titel van je artikel een beetje prikkelt en ook de rest van het artikel zo is opgemaakt dat je bezoeker uitgenodigd wordt om je bericht effectief te gaan lézen.

Je merkt het, heel veel aandacht voor de koptitel van je artikel. Logisch, want het is het belangrijkste stukje van je hele artikel! En verder:

2. Inspiratie voor nieuwe blogonderwerpen vinden

Goede blogs schrijven is één ding, dat steeds weer opnieuw doen is niet vanzelfsprekend. Altijd weer nieuwe onderwerpen vinden om over te schrijven, dat is voor zowat elke blogger een grote uitdaging. De meeste blogs bloeden dood bij gebrek aan inspiratie. Dit is een van de redenen waarom ik je altijd adviseer om bij het prille begin van je blogproject al na te denken over mogelijke blogonderwerpen. Vandaar dus ook tips om inspiratie te vinden én vast te houden:

3. Tips om het bloggen langer vol te houden

Een goede schrijftechniek en inspiratie zat. Het kan vreemd klinken, maar dat biedt nog geen garantie voor een bloeiende blog met een boel interessante artikels. Er kunnen nog tal van obstakels op je pad komen. Gaande writer’s block over faalangst tot gewoon tijdsgebrek:

Geen enkele blogtip meer missen?

 

 

 

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?