Gezocht en gevonden: meer tijd om te bloggen

Gezocht en gevonden: meer tijd om te bloggen

Vandaag een wat bijzondere winactie. Veel bloggers klagen namelijk steen en been. Niet zo zeer over het gebrek aan inspiratie, maar eerder over het gebrek aan tijd om al die ideeën in een fijne blogpost te gieten.  Wij dus op zoek naar meer tijd om te bloggen. Deze tips moeten zeker helpen!

Dagelijks meer tijd om te bloggen: 5 tips

1. Reserveer elke dag 1 uur tijd voor je blog: het power-uurtje

Ik weet ook wel dat een beetje serieuze blogger veel meer tijd aan zijn/haar blog. Maar het gaat hier wel om een echt power-uurtje: een uur ongestoord, onafgebroken werken. De gsm op stil, de meldingen voor social media uit, de deur achter je dicht met een bordje “Niet storen!” erop.

Oh ja, kondig dat power-uurtje ook aan aan je huisgenoten. En eis het op!

Persoonlijk zou ik het power-uurtje vooral gebruiken voor het schrijven van artikels; het maken van content. Per slot van rekening is dat toch het allerbelangrijkste – en het lastigste – stuk van het werk. In een uur tijd kan je wel wat bereiken.

Nog een laatste dingetje. Plan je power-uurtje in op het moment dat jij het meest productief bent. Logisch toch?

[wp_ad_camp_3]

2. Gebruik dode momenten nuttiger

Is dat ene televisieprogramma toch niet zo boeiend dan eerst gedacht? Grijp niet meteen naar de zapper, maar dek de tafel voor de volgende ochtend, maak je boekentas of kies je kleren voor morgen al. Het scheelt algauw weer een kwartiertje de volgende dag. De vrijgekomen tijd kan je gebruiken om extra te schrijven, of voor het onderhoud van je blog.

3. Groepeer gelijklopende taken

Ik heb het hier dan vooral over kleine taakjes die an sich niet veel tijd in beslag nemen. Net daarom ben je geneigd het snel even tussendoor te doen. Gevolg? Je raakt snel het overzicht kwijt, gaat dingen over het hoofd zien en stiekem ben je alsnog een boel tijd kwijt. Productief is anders! Voorbeelden van (blog)taken die je beter kan groeperen:

4. Maak (en gebruik) een to do-lijst

Een klassieker. Maak je lijstje het liefst daags van tevoren. Zo hoef je aan het begin van je power-tijd geen kostbare tijd te verliezen met te bedenken wat je nu ook al weer doen moest. Zet de lastigste/vervelendste karweitjes bovenaan en begin daar ook effectief mee. Dan is de rest een soort bonus. Die manier van werken geeft je een nog tevredener gevoel.

Nu ik er zo over nadenk: het is misschien een idee om een to-do-lijstje in je lijst met blogonderwerpen of blogplanner te integreren. En er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je toevlucht te nemen tot online hulpmiddelen zoals Google Keep en Trello. Een doodgewoon notitieboekje kan natuurlijk net zo goed.

5. Exit snooze-knop van je wekker!

Waarom? Studies tonen aan dat het brein van mensen die de snooze-knop gebruiken niet op de juiste manier wakker wordt. Ze lopen dus een beetje loom achter de feiten aan. Zeker als je power-uurtje in de ochtend ligt, kan je beter niet snoozen en meteen uit bed komen.

Hoeveel meer tijd om te bloggen krijg je dan?

Pas deze 5 tips consequent toe en volgens mij win je mi-ni-maal een halfuurtje. Per dag welteverstaan. Vooropgesteld dat je alle vrijgekomen tijd zou spenderen aan je blog, dan heb je op jaarbasis tot 100 blogberichten extra. Niet zo slecht toch?

4

6 Responses

Show all responses
 1. Gustavo Woltmann
  7 oktober 2016
 2. Ilse van Kreanimo
  2 oktober 2016
 3. Nanouk
  30 september 2016
 4. Rutger Steenbergen
  30 september 2016
 5. Babs
  29 september 2016
 6. Ali Molenaar
  29 september 2016

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.