HomeProductief bloggenGezocht en gevonden: meer tijd om te bloggen
0
(0)

Vandaag een wat bijzondere winactie. Veel bloggers klagen namelijk steen en been. Niet zo zeer over het gebrek aan inspiratie, maar eerder over het gebrek aan tijd om al die ideeën in een fijne blogpost te gieten.  Wij dus op zoek naar meer tijd om te bloggen. Deze tips moeten zeker helpen!

Dagelijks meer tijd om te bloggen: 5 tips

1. Reserveer elke dag 1 uur tijd voor je blog: het power-uurtje

Ik weet ook wel dat een beetje serieuze blogger veel meer tijd aan zijn/haar blog. Maar het gaat hier wel om een echt power-uurtje: een uur ongestoord, onafgebroken werken. De gsm op stil, de meldingen voor social media uit, de deur achter je dicht met een bordje “Niet storen!” erop.

Oh ja, kondig dat power-uurtje ook aan aan je huisgenoten. En eis het op!

Persoonlijk zou ik het power-uurtje vooral gebruiken voor het schrijven van artikels; het maken van content. Per slot van rekening is dat toch het allerbelangrijkste – en het lastigste – stuk van het werk. In een uur tijd kan je wel wat bereiken.

Nog een laatste dingetje. Plan je power-uurtje in op het moment dat jij het meest productief bent. Logisch toch?

[wp_ad_camp_3]

2. Gebruik dode momenten nuttiger

Is dat ene televisieprogramma toch niet zo boeiend dan eerst gedacht? Grijp niet meteen naar de zapper, maar dek de tafel voor de volgende ochtend, maak je boekentas of kies je kleren voor morgen al. Het scheelt algauw weer een kwartiertje de volgende dag. De vrijgekomen tijd kan je gebruiken om extra te schrijven, of voor het onderhoud van je blog.

3. Groepeer gelijklopende taken

Ik heb het hier dan vooral over kleine taakjes die an sich niet veel tijd in beslag nemen. Net daarom ben je geneigd het snel even tussendoor te doen. Gevolg? Je raakt snel het overzicht kwijt, gaat dingen over het hoofd zien en stiekem ben je alsnog een boel tijd kwijt. Productief is anders! Voorbeelden van (blog)taken die je beter kan groeperen:

4. Maak (en gebruik) een to do-lijst

Een klassieker. Maak je lijstje het liefst daags van tevoren. Zo hoef je aan het begin van je power-tijd geen kostbare tijd te verliezen met te bedenken wat je nu ook al weer doen moest. Zet de lastigste/vervelendste karweitjes bovenaan en begin daar ook effectief mee. Dan is de rest een soort bonus. Die manier van werken geeft je een nog tevredener gevoel.

Nu ik er zo over nadenk: het is misschien een idee om een to-do-lijstje in je lijst met blogonderwerpen of blogplanner te integreren. En er is natuurlijk ook de mogelijkheid om je toevlucht te nemen tot online hulpmiddelen zoals Google Keep en Trello. Een doodgewoon notitieboekje kan natuurlijk net zo goed.

5. Exit snooze-knop van je wekker!

Waarom? Studies tonen aan dat het brein van mensen die de snooze-knop gebruiken niet op de juiste manier wakker wordt. Ze lopen dus een beetje loom achter de feiten aan. Zeker als je power-uurtje in de ochtend ligt, kan je beter niet snoozen en meteen uit bed komen.

Hoeveel meer tijd om te bloggen krijg je dan?

Pas deze 5 tips consequent toe en volgens mij win je mi-ni-maal een halfuurtje. Per dag welteverstaan. Vooropgesteld dat je alle vrijgekomen tijd zou spenderen aan je blog, dan heb je op jaarbasis tot 100 blogberichten extra. Niet zo slecht toch?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

6 reacties op “Gezocht en gevonden: meer tijd om te bloggen”

 1. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Leuke tips, vooral dat poweruurtje lijkt me wel wat. Ik maak al regelmatig een todo-lijstje, maar ga eens proberen om de vervelendste taken bovenaan te zetten. Ik ben wel iemand die graag het lastigste eerst aanpakt. Maar vooral als ik het vooropgestelde doel niet behaal, voel ik me vaak lastig…

 2. Ilse van Kreanimo avatar

  Oh ik ben er zo slecht in hè, plannen, tijd verdelen,…. maar ik ga mijn best doen!

 3. Nanouk avatar

  Handige tips! Veel pas ik al toe, dus dat betekent dat ik op de goede weg ben 🙂

 4. Rutger Steenbergen avatar

  Goede tips! Ik heb nog twee aanvullingen.

  1. Mindmappen vind ik heerlijk voor het overzicht. Als Vaak denk ik een structuur uit en voeg ik steekwoorden toe. Dat laat ik een paar dagen sudderen en vervolgens schrijf ik de post zo aan elkaar.

  2. Doe een ding tegelijk en doe dit met volle aandacht. Dan besteed je je tijd en energie veel efficiënter. Met het programma Cold Turkey Writer blokkeer je computer volledig en kun je alleen maar schrijven. Dan moet je wel 🙂

 5. Babs avatar

  Goede tips. Ik schrijf alle nog op briefjes, ik moet alleen leren om het terug te lezen… mijn briefjes worden steeds langer en langer. En snelle krabbeltjes gaan dan weer over een mooi uitgewerkt plan heen. Daar moet ik nog structuur in gaan vinden. 🙂

 6. Ali Molenaar avatar

  Ik ga hem onthouden, maar of het me lukt????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.