Homebeter bloggenBloginspiratorHet bloggen beu? Trek niet te snel de stekker uit je blog
0
(0)

Het heeft er niet alle schijn van, maar een keer of drie per jaar heb ik grondig de pest aan Blogtrommel.com en alles wat eromheen hangt. En dan heb ik het niet over een blogdipje. Nee, dan ben ik het bloggen beu en wil ik de hele zwik liefst meteen offline halen. Dat zou dan de stomste zet zijn uit heel mijn bloggerscarrière. Zou, want zover is het dus nooit gekomen.

Om maar te zeggen dat zelfs de meest fervente bloggers wel eens last hebben van een blogdip (zelfs een hele ernstige). Men heeft het er meestal niet over, maar oké.

Heb je er even genoeg van? Een wat langere blogpauze kan wonderen doen. En mocht je zin hebben om er in tussentijd toch nog mee bezig te zijn, dan heb ik wel een paar tips voor je.

Ben je écht door de blogmicrobe gebeten, dan komt de goesting wel terug. Dat ondervind ikzelf een paar keer per jaar.

Het bloggen beu? Wacht even af!

Maar zelfs als je het helemaal gehad hebt met je blog (en er dus geen sprake is van alleen maar een blogdip), heb je een paar goede redenen om het blog toch nog even in de lucht te houden. Het minste wat je kan doen is wachten tot je opnieuw moet betalen voor je domeinnaam en webhosting alvorens een definitieve beslissing te nemen. Immers:
1. Je blog levert je misschien nog verkeer (en inkomsten) op

Goed, dit zal niet voor iedereen gelden, maar heb je een blog die ook inkomsten genereert – middels Google Adsense of affiliate marketing bijvoorbeeld – dan lijkt het me gek om zo’n site per direct uit de lucht te halen.

Los daarvan heeft je blog misschien ook een zekere positie in de zoekmachines. Dus zelfs als je niks doet kan het blog toch nog bezoekers trekken. Jammer om dat verloren te laten gaan. Zeker als je nog niet 100% zeker weet of de stop definitief is.

2. De zin om te bloggen kan terug de kop opsteken

Ook al is die blogdip nog zo ernstig, als je ooit met het blogvirus besmet bent geraakt, bestaat er altijd de kans dat het ooit weer begint te kriebelen. Opnieuw compleet van nul beginnen kan altijd. Maar het is misschien toch makkelijker om te herstarten vanuit een bestaande blog. Trouwens, je zou lang niet de eerste blogger zijn die zich het vernietigen van een blog beklaagt.

3. Je blog en domeinnaam hebben waarde

Ik had het hierboven al over de inkomsten van je blog. Allicht een stuk moeilijker in cijfers uit te drukken is de emotionele waarde van het blogproject voor jou persoonlijk. Bovendien, afhankelijk van de bezoekersstatistieken en de reputatie van je blog/domeinnaam in Google, kan je blog ook nog aardig wat geld waard zijn. Dat alleen al kan een gegronde reden zijn om je blog en domeinnaam toch nog een tijdje aan te houden.

4. Je kan je bestaand blog langzaamaan een andere richting op sturen

Misschien ben je het bloggen beu omdat je het helemaal gehad hebt met het centrale onderwerp, het opzet dat je (destijds) koos. Alle verhalen wel eens een keer verteld, de inspiratie helemaal opgedroogd, de topics niet meer zo boeiend als weleer.

En toch, dat hoeft nog geen reden te zijn om er helemaal de brui aan te geven. Kijk of je geen andere richting uit kunt met je blog:

 • door andere topics aan te snijden dan je tot nu toe gewend was
 • door nieuwe rubrieken/categorieën aan je bestaande blog toe te voegen
 • door je oorspronkelijke blogniche wat op te rekken

Neem nu Blgtrommel.com. Lezers kunnen hier sinds 2011 terecht voor blogtips. Maar daarnaast is er ook plaats voor andere dingen die bloggers met ambitie interessant zouden kunnen vinden. Het zijn zaken die bij het begin van dit blog niet eens op de radar stonden, maar waarin ik me – door te bloggen – wel verder in ben gaan verdiepen. Vandaar:

 • schrijftips
 • SEO-tips
 • motivatietips
 • tips voor timemanagement

Er is zelfs een rubriek voor berichten die helemaal niks met bloggen te maken hebben.

5. Je kan een compleet nieuw blogproject beginnen op dezelfde domeinnaam

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om je blognaam en/of domeinnaam te behouden, de oude content helemaal offline te halen en een totaal nieuw blog te beginnen. Alvast op het vlak van SEO heb je bepaalde voordelen wanneer je een bestaande domeinnaam (met een goede reputatie) gebruikt. Maar dan moet die domeinnaam natuurlijk wel enigszins aansluiten bij je nieuwe project. Heb je een blognaam/domeinnaam waar je alle kanten mee uit kan (gebaseerd op je eigen naam bijvoorbeeld), dan is dat geen probleem.

Goed, ben je het bloggen beu, dan heb je hier alvast een paar goeie redenen om niet meteen alles op het stort te gooien. Je hebt er per slot van rekening een hele periode met hart en ziel aan gewerkt. Het zou zonde zijn om het zaakje zonder grondig overleg te verkwanselen!


Meer van dat?

Omslagfoto: via Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

3 reacties op “Het bloggen beu? Trek niet te snel de stekker uit je blog”

 1. Charlotte avatar

  Ik ben begonnen als beautyblogger, en jaren geleden, toen ik midden in een burnout zat (niet blog gerelateerd hoor), had ik ook helemaal geen zin meer in bloggen. Uiteindelijk heb ik de draad weer opgepakt: niet als 13-in-een-dozijn-beautyblogger, maar als slow living lifestyleblogger. En dat past veel meer bij mij 🙂

 2. Susan avatar
  Susan

  Waarde van blog is niet alleen financieel en voor jezelf. Voor de lezers heeft het ook waarde en daarmee voor jezelf een filantropische waarde.
  Daarom bij deze bedankt voor je blog!
  Groetjes van een niet-blogger
  (En misschien-ooit-toekomstige-blogger 😉 Van een blog als deze krijg je er wel zin in… 🙂 )

 3. Mies Huibers avatar

  Je weet het in ieder geval uitstekend te camoufleren dat je bij tijd en wijle een blogdip hebt. Goed stuk met prima tips weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.