HomeinterviewIs Blogtrommel.com 50.000 euro waard?!
0
(0)

Geld verdienen met bloggenJe ziet ze vaak opduiken in de blogosfeer: rondtrekkende awards, tags en andere stokjes. Doorgaans doe ik er weinig of niets mee, wegens te veel van het “goede,” te goedkoop en te voorspelbaar. Dit stokje kon ik echter wel smaken (voor één keer kan ik er ook echt wat mee) en dus beantwoord ik graag elf vragen over mij(n blog).

Overigens kwam ik deze vragenlijst op het spoor via Linisal.

1. Wat zou je aan je blog willen verbeteren en wat wil je  zo houden?

Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met mijn blog. Als je bedenkt dat Blogtrommel.com bijna drie jaar bestaat is dat misschien niet meer dan logisch. Voortdurend blijf ik echter de blog bijschaven.

Als er al dingetjes anders zouden moeten, dan heeft dat vooral met de indeling en opmaak van het blog te maken. Niks wezenlijks, maar net dat ietsje extra. Op dit moment is nog iets te duidelijk dat Blogtrommel.com een hobbyproject is ben ik bang.

Ik zou eigenlijk ook vaker moeten kunnen publiceren om zodoende de slagkracht van Blogtrommel.com te kunnen verbeteren. Maar zulks moet vooral ook op langere termijn haalbaar blijven. Anders is het zinloos.

Verder hoop ik vooral de drive, het enthousiasme, de goesting* te blijven vinden om jullie telkens opnieuw iets voor te schotelen dat een bezoekje aan deze site de moeite waard maakt. Daar ligt mijn grootste opdracht.

2. Doe je alles aan je blog alleen?

Ja, dit blog is een eenmanszaak. Research doen, stukken schrijven, promotie voeren, aanwezig zijn op social media, antwoorden op vragen van bloggers, het is allemaal mijn werk.

Het moet ook gezegd dat deze weblog niet (meer) zou bestaan zonder de inspiratie mij – veelal onbewust – aangereikt door honderden bloggers. Mijn dank is groot!

Last but not least nog twee dames in de bloemetjes zetten: Petra Blankwaard en Irene Van Putten. Zonder hen had ik destijds de overstap van Blogger naar WordPress nooit tot een goed einde gebracht. Ook vandaag nog zijn ze mijn steun en toeverlaat op technisch vlak. Petra’s hostingbedrijf houdt trouwens Blogtrommel.com in de lucht.

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Het klinkt vreselijk cliché, maar dat vind ik een moeilijke. Een 6,5 lijkt me wel rechtvaardig. Eigenlijk is het relevanter om die vraag aan mijn lezers te stellen…

4. Verdien je geld met bloggen?

Daar kunnen we kort over zijn: nee, ik verdien geen geld aan bloggen. Integendeel, bloggen kost me geld. Hoe dan ook blijft het een hobby met een erg interessante verhouding prijs/impact/fun. Dat laatste is natuurlijk een persoonlijke mening.

5. Wat vind je een nadeel aan bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel eens iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Aan bloggen zijn volgens mij erg weinig nadelen verbonden. Er is het feit dat je er vaak het raden naar hebt wat het grote publiek nu écht van je blog denkt. Verder ben je als blogger toch steeds een klein beetje op je hoede. Je weet immers nooit wie je je blogs te lezen krijgt en hoe je woorden overkomen of worden geïnterpreteerd. Omdat je toch niemand moedwillig wil schofferen, blog je toch altijd een beetje met de handrem op.

6. Waardoor blijf je hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Nog zo’n moeilijke! Heel algemeen zou je kunnen stellen dat een blog met een nieuw, boeiend gebracht verhaal een grote kans maakt om mijn aandacht te trekken. Ik houd er wel van als een visie en overtuiging met degelijke argumenten wordt onderbouwd. Vormgeving en indeling van een blog zijn voor mij dan weer minder belangrijk, zolang de teksten maar een beetje makkelijk weglezen op het scherm.

7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ik ga hier geen namen noemen. Het risico dat ik belangrijke mensen vergeet is namelijk veel te groot. In de loop der jaren heb ik vele honderden steengoede blogs leren kennen. Dat dan weer wel!

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de de informatie die je deelt op je blog?

Persoonlijk bloggen is een mooie stiel, maar ik ben er persoonlijk niet voor in de wie gelegd. Het is me nog steeds een raadsel hoe je jaren aan een stuk kan bloggen over je dagelijks leven zonder je privéleven op straat te gooien en toch een groot publiek kan blijven boeien. Het kan wel, maar dan hebben we te maken met uitmuntende schrijvers volgens mij. Trouwens, ook een nicheblog kan hartstikke persoonlijk zijn. Laat me tot slot eindigen met één van mijn blogwijsheden: “Wat mijn schoonmoeder niet mag lezen hoort niet thuis op een blog.”

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik keer even terug naar vraag 1. Ik zal blijven doorgaan met Blogtrommel.com tot de dag dat ik er zelf geen plezier meer aan beleef. Vermoedelijk zal dat ook de dag zijn waarop ik het idee krijg jullie geen fijne blogberichten meer te kunnen bieden. Over de richting waarin dit blog in de toekomst zal evolueren durf ik nu geen uitspraken te doen. Ideeën en idealen kunnen nog wel eens wijzigen. Zeker in het bloggen.

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Ah! Daar is de hamvraag! Als blogger in hart en nieren staat het erg stoer om glashard te beweren dat Blogtrommel.com niet te koop is. Zelfs niet voor 50.000 euro. Dat komt natuurlijk omdat ik me op dit ogenblik niet kan inbeelden dat men ooit zo’n smak geld over zou hebben voor een Nederlandstalige hobbyblog.

Weet je wat, vraag het me nog eens op de dag dat die ene halvegare effectief met een stapeltje bankbiljetten staat te zwaaien! Veel zal afhangen van wat de fiscus daarvan vindt én of ik al dan niet een nieuw blog mag beginnen…

11. Welke apparatuur gebruik je bij het bloggen?

Een desktop, een laptop, een Ipad, een gsm en… een flink stel hersens!

 

*= Goesting: wat mij betreft één van de mooiste Vlaamse woorden. Het betekent zoveel als (erg veel) zin (in), drive, aandrang, drift.

photo credit: Public Domain Photos via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

5 reacties op “Is Blogtrommel.com 50.000 euro waard?!”

 1. Rowdy Groothedde avatar
  Rowdy Groothedde

  Van mij krijgt blogtrommel gerust een 8. De website straalt je passie uit voor het bloggen!

  Keep up the good work:)

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Dat is zeer fijn om te horen. Daar doet een blogger het voor!

 2. Sharp Ben avatar
  Sharp Ben

  Goh, wat lief toch! *bloost*

 3. Lilith avatar

  Ik vind dat je een beetje streng bent voor jezelf hoor met die 6,5. Blogtrommel krijgt van mij minstens een 7.5 – of zelfs een 8: je weet wat je kunt verwachten en dat krijg je dan ook!

 4. Wesley Velroij avatar

  De vraag over verdien je geld met je blog vond ik een goede vraag, want sommige mensen menen dat wanneer je Google Adsense op jer blog gebruikt je ook geld verdiend.

  Ik persoonlijk verdien ook niet echt geld met mijn blog, en ik schrijft mijn blog omdat ik het leuk vind om met bloggen mijn ervaringen met producten te delen.

  En soms investeer ik dan eigen geld, maar ik hoop een deel terug te kunnen krijgen uit de advertentie inkomsten, en ik heb al een paar keer gratis producten gekregen om te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.