Homebeter bloggenDe 10 beste blogtips aller tijden
0
(0)

Blogtrommel LogoIn 2011 startte ik dit blog. Vandaag, precies 4 jaar en enkele honderden blogtips later, vind ik het wel eens tijd om te kijken welke tips en trucs nu écht het verschil gemaakt hebben voor Blogtrommel.com. Zo kom ik dus – met enige zin voor overdrijving, dat moet gezegd – tot de 10 beste blogtips aller tijden. De beste blogtips met de gunstigste verhouding moeite/resultaat…

10. overstap naar een blog op eigen domein

Ik heb lang mijn twijfels gehad over het nut van zo’n blog op een eigen domein. Zeker als bloggen een pure hobby is. Veel gebakken lucht en vooral weggesmeten geld. Gratis blogs bieden je echter niet alle mogelijkheden en vrijheden en als bloggen echt een serieuze hobby wordt is dat op den duur toch wel frustrerend.

Verder is die overstap ook een belangrijk signaal. Je geeft aan iedereen – vooral ook naar jezelf – te kennen dat je je blog serieus neemt, dat je bereid bent erin te investeren. Een beetje geld en vooral (veel) tijd.

9. Aandacht voor foto’s in je blogs

Zelf al draait het op je blog haast uitsluitend om tekst (en ben je er ook goed in), dan nog doe je er goed aan wat aandacht te besteden aan plaatjes in je artikelen. Beelden prikkelen je potentiële lezer veel meer dan tekst. In tijden waarin bezoekers in slechts een fractie van een seconde beslissen of ze je stuk gaan lezen, is dit van kapitaal belang.

8. Blogs delen op social mediakanalen

Start je een blog dan begint vrijwel meteen de zoektocht naar lezers. Voor veel beginnende bloggers zijn die vooral te vinden op social media (nog voor Google zich echt met de zaken komt bemoeien). Promoot dus je artikelen op de sociale netwerken waar je actief bent.

7. Weet wat te doen bij een writer’s block

Hoe enthousiast je ook bent, hoe goed je ook voorbereid bent, er komt een moment dat de gevreesde blogdip om de hoek komt kijken. Perfect normaal en eigenlijk ook niet echt een reden tot paniek. Zeker niet met deze 10 tips!

6. Doe aan moderne SEO

Hoewel geen doel op zich natuurlijk, je blog beter doen scoren in de zoekmachines kan heel wat betekenen voor de bezoekersaantallen van je blog. Die moderne SEO brengt je immers een constante stroom aan nieuwe bezoekers zonder dat jij daar per se veel voor hoeft te doen. Het goede nieuws is ook dat het stilaan wat minder technisch wordt allemaal. Heb je een WordPress-blog op een eigen domein, dan is deze SEO-plugin een regelrechte aanrader.

5. Zorg voor prettig leesbare teksten

En dan heb ik het niet eens zo zeer over de inhoud. Want je kan schrijven, promoten en SEO’en wat je wil, als je bezoeker na een paar seconden weer wegklikt omdat de opmaak en lay-out van je artikelen nergens naar lijkt, sta je natuurlijk nog nergens.

4. Gebruik Twitter!

Ik zal het blijven herhalen: een Twitter-account zou standaard bij ieder blog moeten worden meegeleverd. Gebruik Twitter in functie van je blog en het is op zijn eentje goed voor zowat 30% van alle verkeer naar je blog. Bovendien kan je via Twitter erg makkelijk extra inspiratie vinden voor je blog.

3. Gebruik sexy koppen

Als je bezoekers ertoe wil aanzetten je artikel aan te klikken en te lezen dan kan zo’n prikkelende titel boven je artikel wonderen doen…

2. Counter je perfectionisme

Want dat blijkt bij heel wat bloggers (in spe) vijand nummer één te zijn. Perfectionisme is goed, maar het mag je er niet van weerhouden om stappen te maken met je blog. Deze inzichten kunnen helpen je perfectionisme te tackelen.

1. Gebruik een blogplanner

Het hele blogavontuur staat of valt met (potentiële) onderwerpen om over te bloggen. De ervaring leert dat je die het best op één plaats bewaart. Blogplanners zijn er in verschillende soorten en maten, net wat je het fijnst vindt werken.

Zo, dit waren de voor mijn part 10 beste blogtips aller tijden. Nu ben ik wel benieuwd uit welke van deze 10 blogtips ooit jij het meeste voordeel haalde. Of misschien nog beter: wat bleek voor jou persoonlijk – achteraf gezien – het beste blogadvies aller tijden?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

11 reacties op “De 10 beste blogtips aller tijden”

 1. Els avatar

  10 nette tips hoor! Seo is voor mijn blog erg belangrijk.

  Nog van harte gefeliciteerd!

 2. Hendrie avatar

  Mooi overzicht. Ik denk dat ik van zeker 7 van de 10 artikelen wel een deel in de praktijk heb gebracht. Dank daarvoor!

 3. carel avatar

  ik kan me hier bijna volledig in vinden, Ben. Allen je tip 1, die blogplanner past me van geen kanten. Ik wil overigens daarmee overigens niet zeggen dat het geen goede tip is, voor anderen kan ze zeer nuttig zijn.
  Goed werk, al die jaren!

 4. Sharp Ben avatar
  Sharp Ben

  @Allen: dank jullie wel voor de hele mooie complimenten! Blogtrommel.com gaat onverminderd voort…

 5. Babs avatar

  Gefeliciteerd met je 4 jarig blogbestaan, Ben! Ik lees zo een beetje alles en heb al heel veel aan je tips gehad.
  Ik weet dat het artikel over het beteugelen van perfectionisme mij heel goed is bijgebleven. In het begin liet ik alles nalezen door mijn zoon en dan waren we uren verder… Nu druk ik, na het (toch) tig keer terug te hebben gelezen, met ‘klamme’ handjes op de publiceer knop, omdat ik dan denk, leest iedereen de hele tekst of wordt ie alleen gescand? En dan… Halleluja, gepubliceerd!
  Ach, we maken allemaal wel eens een foutje en ik ben ook maar een mens, denk ik dan. Mocht het heel erg zijn, dan kan ik het altijd nog aanpassen.
  Ik schrijf het liefst zoals ik zelf ook ben, soms te overenthousiast… maar..that’s me 😉

 6. Sanne avatar
  Sanne

  Ik lees al een tijdje jouw blog. Gefeliciteerd met vier jaar je blog. Zeer handige tips, zelf vind ik foto’s heel belangrijk op een blog. Aan de seo tip zou ik nog moeten werken. Twitter gebruik ik zelf veel te weinig. Dankjewel voor deze leuke tips. 🙂

 7. Godelieve avatar

  Gefeliciteerd met de vierde blogverjaardag van Blogtrommel Ben 🙂
  Ik vind het een prestatie dat je na zo lang te bloggen over bloggen nog steeds nieuwe onderwerpen weet te bedenken.
  Veel van jouw adviezen heb ik in gedachten gehouden vanaf dat ik eindelijk begon met bloggen. Verder moet ik nog veel oefenen om ze allemaal op de goede manier in de praktijk te brengen. Ik doe het met kleine stapjes die te behappen zijn voor me.
  Wel ben ik meteen begonnen met een eigen domein omdat ik het idee heb dat ik dan zelf de controle heb en de kosten vielen mij mee 😉

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Bloggen is een werk van de zeer lange adem. En het komt er vooral op aan stap voor stap aan de slag te gaan met de tips waarvan jij zegt: “Yes, daar kan/heb ik wat mee!”

   Ik ben er me van bewust dat het soms lijkt alsof iedereen elke blogtip zou moeten toepassen. Dat is niet zo. Ikzelf breng ook niet alle tips consequent in praktijk. Waar het mij om te doen is, is om jullie een staalkaart te geven van wat er zoal mogelijk is met (een) blog(gen).

 8. Morgaine avatar

  Tip 3, lol, of zorg juist dat je het evenement precies zo noemt als men het zelf gebruikt, zoals bijv. Castlefest, noem het dan ook zo… lol.

  Social media heb ik zelf weinig aan, haal ik weinig nieuwe lezers uit of ik zou moeten gaan promoten, nee het is wel goed zo, ik kan ook nog de groepen in stappen als ik zou willen.

  Twitter, die heb ik nu net niet, en van wat ik lees, moet je dat ook weer door de dag bij gaan houden dan, nee, voorlopig nog even niet, ik vind het prima zo. Maar die koppen, zijn heel erg belangrijk.

  Zei ik jou van de week Ben, dat Picasso en zebra Zeb het hoogste was van de dag, nu is dat een blog genaamd : Cliché …. 286 keer op geklikt of bezocht, whatever, hahahaha en wat vonden ze? Een zin: na regen komt altijd zonneschijn en een serie aan foto’s van een zonsondergang in mijn straat.

  😉

  X

 9. Hans avatar

  Tip 8, maar dan wel in beperkte mate :-). Dus 1x een tweet en 1x een Facebook bericht voor een nieuwe blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.