Homebeter bloggenBloginspirator3X inspiratie om te bloggen
0
(0)

rp_de-beste-blogs-zoeken-300x225.jpgElke fervente blogger krijgt er wel eens mee te maken: gebrek aan inspiratie om te bloggen en – alsof dat nog niet erg genoeg is – een knoert van een deadline om de hoek. Maar wanhoop niet: de redding is nabij. Wij dus op zoek naar een paar fijne blogonderwerpen (en vlug een beetje of er vallen klappen). 😉

Ik liet eerder al een trits aan online inspiratiebronnen de revue passeren. Nu aandacht voor drie websites tools die je als blogger desgewenst panklare onderwerpen genereren. Dat de handige hulpmiddelen het Engels als voertaal hebben mag de pret nauwelijks drukken. Ik probeerde een en ander eventjes uit:

1. HUBSPOT’S BLOG TOPIC GENERATOR

Bij Hubspot Blog Topic Generator word je je gevraagd drie woorden (maar met twee woorden lukt het ook) op te geven. Men geeft de voorkeur aan zelfstandige naamwoorden, maar ook met andere woordsoorten weet het systeem wel raad. Ik pretendeerde wel eens iets over de fiets te willen schrijven en dus gooide ik bike in de strijd. Uit pure balorigheid gaf ik ook het woord fiets mee. De volgende suggesties rolden uit de topic generator:

A WEEK OF BLOG TOPICS, JUST FOR YOU

1) The Worst Advice We’ve Ever Heard About Fiets
2) 20 Myths About Bike
3) 10 Things Your Competitors Can Teach You About Pretty
4) Think You’re Cut Out For Doing Fiets? Take This Quiz
5) 14 Common Misconceptions About Bike

Misschien niet helemaal 1 op 1 over te nemen, maar toch meer dan een stevige aanzet voor een catchy titel (en dito blogbericht) als je ’t mij vraagt.

2. Days of the year

Zoals je allicht al raden kon vind je op Days of the year feestdagen en herdenkingsdagen allerhande. Het gaat hier niet zozeer om de bekende en officiële feestdagen natuurlijk, maar eerder om de kleinere officieuze herdenkingsdagen die blijkbaar vooral in Amerika en de Angelsaksische wereld aanleiding kunnen geven tot enig feestgedruis. Je kan het zo gek niet bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Frisse-adem-dag (6 augustus)
  • Geroosterde-lamsbout-dag (7 mei)
  • Dag-van-de-verkeersregelaars (elke eerste maandag van november)

Natuurlijk komen ook de internationaal meer erkende feestdagen aan bod. Bij veel items krijg je wat uitleg over het hoe en waarom van een bepaalde herdenkingsdag. Eventueel handig om je artikel mee te stofferen. Er kan gezocht worden op trefwoord via de zoekmachine of je kan gewoon een bepaalde maand aantikken en kijken welke feestdagen eventueel aansluiten bij jouw niche/blogonderwerp.

3. Content Idea Generator

Ook bij Content Idea Generator tik je een mogelijk blogonderwerp in. Daarna krijg je een aantal suggesties te zien. De bruikbaarheid van de suggesties is nogal afhankelijk van je ingegeven onderwerp. De tool lijkt me eerder ontworpen te zijn om de hersens van de blogger te kraken opdat die (op den duur) op de proppen kan komen met een extravagante titel die zonder twijfel uniek is. Hoe dan ook, het werkt allemaal een stuk minder overtuigend dan bij Hubspot’s Blog Topic Generator. Maar het valt te proberen!

Tot zover de toolkit die nuttig kan zijn bij het vinden van inspiratie om te bloggen. Ik ben benieuwd wat jij er allemaal uithaalt.

photo credit: modernowl via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.