Homebeter bloggen5 tips voor een groter bereik en meer bezoekers
0
(0)

Op veel blogs is het tegenwoordig vechten voor wat aandacht, bezoekers en kliks. Immers, de traditionele succesrecepten van vroeger werken almaar minder. Wij dus op zoek naar de beste “trucs” voor een groter bereik en meer bezoekers.

Een groter bereik en meer bezoekers op je blog in 2020?

De meest voor de hand liggende tips voor meer blogbezoekers (meer artikels schrijven, kwaliteitsvolle content maken, blogs delen op social media,…) laat ik voor dit artikel achterwege. De volgende tips concentreren zich op het blog zelf, de zoekmachineoptimalisatie en social media.

1. Zet het inschrijfformulier voor je nieuwsbrief prominenter in beeld

Ik wil deze keer niet al te lang stilstaan bij de zin en onzin van zo’n nieuwsbrief annex mailinglijst voor je blog. Kort gezegd: het zaakje opzetten kost je bloed, zweet en tranen, maar qua aantal kliks naar je blog haalt – percentueel gezien dan – geen enkel social media-platform het van de nieuwsbrief.

En dus wil je graag zoveel mogelijk mailadressen verzamelen. Het probleem op veel blogs? Het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief komt niet opvallend genoeg in beeld. Met als gevolg dat veel bezoekers eroverheen kijken.

Het formulier in kwestie wordt vaak ergens achteloos in de zijbalk op de homepage gemikt en dat is het dan. Misschien een goed idee om het formulier op andere plaatsen te tonen:

Enfin, het is doorgaans slim om het inschrijfformulier van je blog niet alleen in de sidebar te stoppen. Als het formulier vaker opduikt vergroot ook de kans dat mensen zich inschrijven op jouw mailinglijst.

2. Overweeg een F.A.Q.-sectie toe te voegen aan je artikel

Je blogt op WordPress.org, gebruikt de Yoast SEO-plugin en bent niet bang van de nieuwe Gutenberg editor? Zet je schrap voor één van de meest onderschatte SEO-tips van het moment.

Schrijf je een informatief artikel, voeg dan een lijstje toe met veelgestelde vragen over dat onderwerp. Uiteraard formuleer je ook de antwoorden op die vragen.

Gebruik daarvoor de Yoast Structured Data Blocks en je blog kan echt een ferme boost krijgen in Google.

3. Wees (strategisch) aanwezig op social media

Een groter bereik en meer bezoekers, daarvoor kon je terecht op social media. Zeker als het ook nog eens snel moest gaan.

Tegenwoordig is het effect van die deelacties op socials een stuk minder. Immers, vandaag geldt: zonder interactie met je volgers geen bereik voor je gedeelde link naar je blogpost.

Dus, wat doe je? Simpel! Je wordt een stuk actiever op social media in de periode vóórdat je een link naar je blogpost gaat delen. Zo is de kans groot dat je bericht met link naar je blogpost aan veel meer volgers zal worden getoond. Meer mensen kunnen dus ook jouw bloglink aanklikken.

4. Deel een erg populair Facebook-bericht (opnieuw) op de eigen Facebook-pagina van je blog

Zin om mee te surfen op het succes van ’n ander? Deze kan je toepassen wanneer je Facebook-pagina wel een zetje kan gebruiken.

Gebruik de zoekfunctie op Facebook om gericht op zoek te gaan naar een erg populair bericht. Deel het bericht in kwestie op je eigen Facebook-pagina en:

  1. let daarbij op dat het bericht dat je deelt inderdaad echt iets te maken heeft met datgene waar jij over blogt (en/of het onderwerp van je pagina)
  2. voorzie het bericht in kwestie zeker ook van jouw persoonlijke commentaar (en start de discussie)

De Facebook Edge Rank zal je belonen met extra zichtbaarheid in de feed van je volgers. Je deelt en becommentarieert immers een bericht dat zijn sporen al heeft verdiend…

5. Maak meer tutorials (op je blog en op Youtube)

Tot slot nog een contenttip. Steeds weer valt het mij op hoeveel mensen op zoek zijn naar tutorials en how-to’s. En hoe weinig goeie, Nederlandstalige handleidingen er te vinden zijn. Zelfs over erg populaire producten en diensten.

Volgens mij liggen daar kansen voor nichebloggers, omnibloggers en zakelijke bloggers. Al helemaal als je de combi blog-Youtube-kanaal wil maken.

Ziedaar 5 ideeën voor een groter bereik en meer bezoekers op je blog. Je zal het met me eens zijn dat het er niet makkelijker op wordt in 2020. Enige uitzondering: tip 2!


Meer van dat?

Omslagfoto (druk verkeer op je blog) door Hywards/Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “5 tips voor een groter bereik en meer bezoekers”

  1. Roxanne avatar

    Ik ga eens kijken wat ik met deze tips kan doen. Ik heb nog altijd geen nieuwsbrief of mailinglijst, en weet er ook nog weinig van, maar het staat wel op mijn to do lijstje om me er eens in te gaan verdiepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.