Homebeter bloggenDe belangrijkste blogtip? Schrijven, verdorie!
0
(0)

Stappenplan schrijven of bloggenAls je van je blog een succes wil maken anno 2016, dan helpt het als je een goede blogniche vindt. En omdat de SEO ervoor moet zorgen dat je blog bezoekers kan aantrekken via Google, is een beetje zoekwoordenonderzoek ook nooit weg. Als de verschillende social media-kanalen dan ook nog eens lezers naar je blog kunnen brengen, ben je een heel eind op weg. Geen wonder dat menig blogger meer dan eens vergeet stil te staan bij de belangrijkste blogtip van allemaal: schrijvende meters maken!

Dat laatste klinkt een beetje als een bevel en dat is het ook gewoon, natuurlijk. Je kan er nu eenmaal niet omheen dat er wel genoeg materiaal (content) moet zijn om te SEO-en, te delen en te promoten. Artikelen schrijven zou daarom steeds je topprioriteit moeten zijn.

In deze blogpost wil ik daarom graag nog eens mijn beste artikelen samen brengen die (de organisatie van) jouw schrijven vooruit kunnen brengen. Rechttoe rechtaan en met een minimum aan theoretisch gezwets Tenzij het er om gaat om je brein in schrijfmodus te brengen.

Een beetje peptalk vooraf?

Inspiratie opdoen

Jezelf organiseren

Het schrijven zelf

Zo, dat was ‘m dan, mijn belangrijkste blogtip. Hij is sexy, noch spectaculair. Maar op termijn wel duivels efficiënt. Doe er dus schaamteloos je voordeel mee!

 

photo credit: ^@^ina (Irina Patrascu) via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

6 reacties op “De belangrijkste blogtip? Schrijven, verdorie!”

 1. J M avatar

  Bedankt voor alle tips, nog 1 van mijn kant; volhouden!!

 2. Blog tip avatar
  Blog tip

  De koptitel van dit Blog bericht is echt Master! Na dat als eerste gezegd te hebben is je artikel zeker niet minder.

 3. Gustavo Woltmann avatar
  Gustavo Woltmann

  Ik schrijf heel graag en schrijfmeters maken is op zich geen probleem, maar het al de rest wat erbij komt kijken waar ik niet zo’n affiniteit mee heb. Je kunt de beste berichten schrijven, maar als niemand je blog kan vinden, dan sta je daar ook maar mooi met je prachtig tekstje.

 4. Natasja avatar

  Op mijn (bijna) voormalig werk, zeiden ze: je kunt zo leuk bloggen, doe daar wat mee. Ze hebben werkelijk geen idee hoeveel mensen er bloggen, toen ik net begon, en ze weten al helemaal niet dat er veel netwerken bij kijken komt. Reageren, delen, twitteren, etc etc. Ik hou van schrijven, bloggen. Ik vaar mijn eigen koers, en hou me niet zo aan regels, alles wat ik schrijf doe ik uit mijn hart…

 5. Chris verhoeven avatar
  Chris verhoeven

  Inderdaad ben,

  Content is king gaat het gezegde en dat is ook zeker zo.

  Er komt wel heel veel bij kijken. Je moet en goede artikelen maken maar dat is slechts een fractie van je werkzaamheden als blogger. Netwerken reageren op andere blogs enz gaat het meeste tijd in zitten.

  Dat is denk ik ook waarom de meeste blogs niet lang in leven blijven.

  En zonder passie voor het onderwerp is vaak helemaal een garantie voor falen.

  Maar daardoor komen de harde werkers die het echt willen wel boven de rest uit

 6. Japke avatar
  Japke

  Wat een handig lijstje! Ik merk dat door alles wat met bloggen te maken heeft: zichbaarheid, bezoekers trekken en misschien ook een betje geld verdienen, het werkelijke doel (schrijfmeters maken, content publiceren) behoorlijk ondergesneeuwd kan raken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.