Homebeter bloggenMeer blogs publiceren of meer promotie voeren?
0
(0)

“Content is king? Dat is klinkklare onzin; het slechtste SEO-advies ooit!” Als een internettycoon als Neil Patel zoiets roept kan je er vergif op innemen dat er een flinke discussie ontstaat. Want wat is beter: meer blogs publiceren of meer promotie voeren (voor je bestaande content)?

controversieel standpunt

Het standpunt van Neil Patel is duidelijk. Je kan maar beter af en toe een goed artikel schrijven (publiceren) en de rest van je tijd spenderen aan het reclame maken voor je content.

Meer content produceren levert volgens Patel wel meer verkeer op, maar de winst staat niet in verhouding tot het geleverde werk.

Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen de gangbare opvatting dat je vooral voor veel goeie artikels moet zorgen en dat de promotie pas op het tweede pan komt.

Meer blogs publiceren of meer promotie voeren? Het hangt ervan af!

Waarschijnlijk had Patel niet de bedoeling om opschudding te veroorzaken. Maar hij weet natuurlijk ook wel dat een fors statement hier en daar zeker geen kwaad kan. Feit blijft dat Neil Patel niet alles vertelt. En dat zijn boodschap – waar zeker een grond van waarheid in zit – toch een beetje moet genuanceerd worden.

1. Neil Patel heeft geen zoekmachineoptimalisatie (meer) nodig

Toegegeven, nu ga ik even kort door de bocht als hij. Het punt is: hij heeft zo’n (internet)reputatie opgebouwd, zo’n enorme fanbase verzameld dat hij strikt genomen minstens voor een tijdje zonder SEO kan. Zijn blogposts vinden moeiteloos de weg naar zijn publiek. Zelfs als hij content produceert die niet het hoogste niveau haalt (als ‘ie wil kan hij zelfs zijn wekelijks boodschappenlijstje laten ranken in de zoekmachines. Voor een poosje dan toch).

Dat heb je met een mailinglijst waarop een paar miljoen namen staan. Nog eens een aantal miljoenen mensen volgen hem via de diverse socials.

Dus als hij een stuk publiceert en zijn schare fans komt in beweging dan kan niemand dat negeren. Vooral ook Google niet. En dan nog: Patel heeft intussen de status bereikt dat het hem worst zal wezen wat Google van zijn content denkt.

Ik bedoel maar: in die omstandigheden is het makkelijk om te zeggen dat één degelijk artikel per week volstaat.

2. Eén tekstartikel per week?

Patel laat het uitschijnen alsof hij slechts één artikel per week schrijft en daarna op zijn krent gaat zitten niksen. Dat idee klopt natuurlijk niet. Zo heeft hij  een Youtube-kanaal  – met 400.000 abonnees – en zijn er podcasts en nog andere vormen van content. De man is gewoon een alomtegenwoordige contentmachine!

“De aanname dat je kan uitgroeien tot een internettycoon met één blogpost per week is op zijn zachtst gezegd nogal kort door de bocht.”

Bovendien, Patel kijkt (hier) nogal eenzijdig naar het fenomeen bloggen. Namelijk als een middel om geld te verdienen; een online business op te zetten. Maar er zijn nog andere redenen om een blog te beginnen natuurlijk!

Recept voor mislukking

Maar goed, stel dat wij – gewone stervelingen – op een blauwe maandag op het onzalige idee zouden komen om het advies van Neil Patel op te volgen. Dus, we starten een blog, schrijven 4 blogpost per maand en spenderen de rest van de tijd aan promo voor die blogberichten.

Wat zou het resultaat zijn?

Ja, je zal verkeer naar je blog krijgen. Maar het zal heus niet zo makkelijk gaan als men ons wil doen geloven. De naald zal tergend langzaam in beweging komen. Als je überhaupt al iéts merkt in de eerste maanden van je avontuur.
Wat een modale blogger moet doen om succesvol te worden

Jij bent geen Neil Patel, hebt geen massa’s volgers om op terug te vallen en je reputatie in Google stelt nog weinig voor. Wat is jouw plan van aanpak?

1. Meer blogs publiceren of meer promotie voeren? Totaal naast de kwestie!

Het is niet zo wijs om je blogavontuur te starten met de strategie van Patel in het achterhoofd. Ook niet aan de vooravond van 2020 met zijn overaanbod aan content.

2. Zorg voor voldoende (genoeg!) waardevolle artikels op je blog

Er moet nu eenmaal genoeg materiaal zijn om te promoten. En Google moet voldoende signalen krijgen dat er op jouw blog wat te rapen valt (dat al niet elders honderden keren verteld is).

Het blijft geduldig wachten tot Google je artikels indexeert en er verkeer naartoe brengt. In de meeste gevallen zal dat niet gebeuren wanneer er slechts een handjevol artikels online staan.

3. Bouw zoetjesaan je lezerspubliek op

Ook dat gaat niet van vandaag op morgen. De social media-platformen helpen niet zo goed meer mee als vroeger. Anderzijds, lezers en bezoekers worden niet zo snel meer van hun paard gebliksemd. Alles al een keer gezien, alles al een keer gehoord.

Conclusie?

Slechts mondjesmaat artikels publiceren en je voor de rest van de tijd bezighouden met promo? Voor een groot deel van de bloggers werkt dat voor geen meter. Zelfs niet voor de meer gevorderde blogger. Succesvol bloggen is ook vandaag nog vooral een kwestie van veel artikelen schrijven. En natuurlijk helpt (zelf)promotie voor je persoon en je content om het balletje aan het rollen te krijgen. Maar first things first. Content is nog steeds king!


Meer van dat?

photo credit: Peter E. Lee via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

2 reacties op “Meer blogs publiceren of meer promotie voeren?”

  1. marketerblogger avatar

    Leuk om je blog te lezen met interessante informatie

  2. Ximaar avatar

    Er zit wel iets in. Als je net begint en onbekend bent, dan gaan veel van je berichten ongelezen verloren. Als mensen al komen, dan lezen ze vaak alleen het laatste bericht. Als dat matig is, dan klikken ze niet door naar eerdere berichten. Om die reden kan je beter wat minder, maar betere berichten schrijven en je toeleggen op het genereren van bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.