Homezakelijk bloggen5 makkelijk te schrijven e-books om je blog te promoten
0
(0)

Elke blogger met ambitie zou eigenlijk een mailinglijst moeten opbouwen. Zo ben je minder afhankelijk van SEO en social media om bezoekers naar je blog te krijgen. Maar omdat haast geen hond zich spontaan inschrijft op een nieuwsbrief, zal je toch iets in ruil moeten geven voor dat e-mailadres. Een gratis te downloaden e-book, bijvoorbeeld. Wees gerust, zo’n digitaal boek schrijven hoeft geen project te zijn dat maanden of jaren in beslag neemt. Ziehier 5 makkelijk te schrijven e-books. Je hebt immers nog wel wat anders te doen.

Zoek het niet te ver

Goed, je wil een e-book gebruiken om een mailinglijst op te bouwen en je blog te promoten? Dan is het gewoon logisch als het onderwerp een beetje aansluit bij datgene waar je (meestal) over blogt. Je hoeft dus zeker niet met iets totaal nieuws op de proppen te komen. Vooral nichebloggers en omnibloggers hebben doorgaans stof genoeg voor zo’n e-book.

5 verbazend makkelijk te schrijven e-books voor je online promotie-activiteiten

Als blogger zit je op een hoop parate kennis. Maak daar dankbaar gebruik van als je een onderwerp moet kiezen voor je e-book.

1. Schrijf een compacte gids

  • Zo schrijf je een perfect CV
  • Maak je puppy zindelijk in 10 dagen

Iedereen is op zoek naar quick wins en makkelijk toe te passen tips. Ga op zoek naar vaak voorkomende problemen en frustraties bij je doelpubliek. Neem er één heel concreet probleem uit en reik één (of een paar) oplossingen aan in je e-book. Simpele tips voor doe-het-zelvers doen het ook altijd goed.

Kom met een logisch stappenplan.

2. Doe een boek met de meest gestelde vragen (en antwoorden)

Vooral handig voor zakelijke bloggers en sommige niche bloggers. Wat zijn de vragen die je als expert in je vakgebied tot vervelens toe moet beantwoorden? Bundel ze en formuleer een kort antwoord in bijna jip-en-janneketaal.

Andere mogelijkheid: je maakt een verklarende woordenlijst omtrent het vakjargon in jouw branche.

Het kan in dit geval wel een uitdaging zijn om met een passende en toch erg aantrekkelijke titel te komen voor je e-book. Besteed hier extra aandacht aan als je voor dit format kiest.

3. Breng een populaire blogpost in boekvorm

Waarschijnlijk het snelst en makkelijkst te schrijven e-book. De tekst voor je boek is immers quasi panklaar. Op een inleidend woordje na misschien. Kies in ieder geval een blogpost die – qua stijl en inhoud – een beetje typisch is voor je blog. Inschrijvers moeten na het downloaden/lezen van je e-book enig idee hebben van wat er zich doorgaans op je blog afspeelt.

Let er wel op dat je je tekst optimaal aanpast voor het e-book-formaat:

  • Niet iedereen die je e-book downloadt kent immers je blog (even goed)
  • Je kan wel links naar blogberichten en -pagina’s neerzetten, maar het is helemaal niet vanzelfsprekend dat lezers dat ook gaan doen
  • Video- en audiofragmenten die je eventueel aan het bewuste blogbericht toevoegde zijn uiteraard onbruikbaar voor he e-book

Kortom, gebruik je een kopie van een blogpost als basis voor je e-book, let dan extra op dat er geen losse eindjes aan zitten. Om toch nog wat meer te bieden kan je de blogpost/het boek uitbreiden met extra info of meer visuals.

4. Lijst je favoriete tools en hulpmiddelen op

  • 49 gratis tools om een succesvol Youtube-kanaal op te zetten
  • 63 x freeware voor webmasters

Duik met andere woorden in je lijst met aanbevolen links en leg eenvoudigweg uit waarom ze zo nuttig, waardevol en tof zijn.

5. Breng een (lange) lijst met korte tips

  • 50 eenvoudige suikervrije desserts
  • 21 onmisbare tips voor een succesvol blog

Nogmaals, lijstjes met veel korte behapbare tips en suggesties doen het meestal goed. Zo kan je dus ook je e-book opzetten.

Makkelijk te schrijven e-books: een paar dingen vallen op

1. Je e-book hoeft niet superlang te zijn

Je zal het me me eens zijn: een e-book schrijven in functie van je mailinglijst of blog is misschien geen makkie, maar het is nu ook weer niet dat onoverkomelijk karwei. Zeker niet wanneer je ervoor kiest om een blogpost om te turnen tot een boek of je beperkt tot een lijst met korte tips.

2. Vergeet vooral de beginner niet

Het zijn immers vooral de mensen met weinig of geen ervaring in jouw vakgebied die op zoek gaan naar informatie. Zij zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in gebundelde kennis. Logisch dus dat je je e-book vooral op hén toespitst…

3. De cijfertjes doen het ‘m vaak

Alle titels zijn cruciaal in het online wereldje. Dus zeker ook die van je e-boek. Verwerk een cijfer in de titel. Niet zelden prikkelt dat de geïnteresseerde bezoeker extra.

Tot zover de suggesties voor makkelijk te schrijven e-books. Bundel wat van je expertise in een handzaam formaat, help je lezer waar je kan en breng meer verkeer naar je blog.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.