(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsbeter bloggenlezerspubliek opbouwenBLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten

BLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten

BLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten


Ik vertel je niks nieuws als ik zeg dat het niet eenvoudig is om geïnteresseerde lezers te vinden voor je blog. Zeker als je blog nog klein is en/of je je niet per se met SEO wil bezighouden. BLOGGERS NEDERLAND kan jouw blog wel een duwtje in de rug geven.

Wat is BLOGGERS NEDERLAND?

De initiatiefnemers merkten dat “kleine” bloggers vaak lastig te vinden zijn op het internet, terwijl op die blogs toch ook flink wat waardevolle content wordt gemaakt. Zij bedachten BLOGGERS NEDERLAND. Een online platform waar bloggers hun project aan een groter publiek kunnen tonen en waar fervente lezers nieuwe blogs kunnen ontdekken.

Oplettende bezoekers zullen opmerken dat het al even geleden is dat er nog een blog werd geregistreerd. Het platform is inderdaad een poosje uit de lucht geweest, maar is nu weer actief.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat BLOGGERS NEDERLAND zich vooral richt op Nederlandse bloggers. Maar dat betekent niet dat Belgische (Vlaamse) blogs er niet welkom zijn. Er is ook een categorie voor België voorzien. Voor zover ik weet is Blogtrommel.com vooralsnog de enige blog in de categorie. Dat moet niet te lang duren.

Op een handige manier nieuwe blogs ontdekken

Bezoekers kunnen snel interessant leesvoer vinden. Je kan blogs zoeken op basis van onderwerp en de regio. Verder op de homepage een overzicht van de laatst geregistreerde blogs. Wel mis ik een zoekbalk op de homepagina. Die zit nu verstopt achter het “hamburgertje” en dat wekt niet handig.

En ergens is het ook jammer dat de blogs op de homepage de laatst geregistreerde blogs zijn en niet de blogs waarop het laatst nieuwe artikels verschenen. Op die manier zou je wie veel nieuwe content publiceert ook meer zichtbaarheid kunnen geven. ’t Is maar een suggestie!

Wél handig is dat je de blogs die je leuk vindt bij je favorieten kunt zetten zodat je ze later makkelijk terug kan vinden.

BLOGGERS NEDERLAND richt zich vooral op het samenbrengen van bloggers en hun lezers. De gebruiker krijgt dan ook bij elke klik nieuwe suggesties voorgeschoteld. Ben je als blogger vooral op zoek naar commerciële samenwerkingen, dan moet je elders zoeken. Al valt het natuurlijk niet uit te sluiten dat een online marketing bureau via deze weg je blog ontdekt.

Jouw blog registreren op BLOGGERS NEDERLAND?

Dat kan heel simpel via het formulier op deze pagina. Het kost je niks en er zijn verder ook geen voorwaarden aan verbonden. Je blog moet wel toegankelijk zijn via een RSS-feed, maar dat is bij de meeste blogs standaard zo ingesteld. Verder heb je ook een bannertje nodig om je profiel te vervolledigen.

Zo krijgen lezers die het profiel van je blog aanklikken een kort stukje van de laatst gepubliceerde artikels op je blog te zien. Wie verder wil lezen moet doorklikken naar je blog zelf.

Weer een extra klik voor je blog…

Meer van dat?

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

Tags:


3 reacties op “BLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.