Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

BLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten

Ik vertel je niks nieuws als ik zeg dat het niet eenvoudig is om geïnteresseerde lezers te vinden voor je blog. Zeker als je blog nog klein is en/of je je niet per se met SEO wil bezighouden. BLOGGERS NEDERLAND kan jouw blog wel een duwtje in de rug geven.

Leestijd: ca. 2 minuten

Wat is BLOGGERS NEDERLAND?

De initiatiefnemers merkten dat “kleine” bloggers vaak lastig te vinden zijn op het internet, terwijl op die blogs toch ook flink wat waardevolle content wordt gemaakt. Zij bedachten BLOGGERS NEDERLAND. Een online platform waar bloggers hun project aan een groter publiek kunnen tonen en waar fervente lezers nieuwe blogs kunnen ontdekken.

Oplettende bezoekers zullen opmerken dat het al even geleden is dat er nog een blog werd geregistreerd. Het platform is inderdaad een poosje uit de lucht geweest, maar is nu weer actief.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat BLOGGERS NEDERLAND zich vooral richt op Nederlandse bloggers. Maar dat betekent niet dat Belgische (Vlaamse) blogs er niet welkom zijn. Er is ook een categorie voor België voorzien. Voor zover ik weet is Blogtrommel.com vooralsnog de enige blog in de categorie. Dat moet niet te lang duren.

Op een handige manier nieuwe blogs ontdekken

Bezoekers kunnen snel interessant leesvoer vinden. Je kan blogs zoeken op basis van onderwerp en de regio. Verder op de homepage een overzicht van de laatst geregistreerde blogs. Wel mis ik een zoekbalk op de homepagina. Die zit nu verstopt achter het “hamburgertje” en dat werkt niet handig.

En ergens is het ook jammer dat de blogs op de homepage de laatst geregistreerde blogs zijn en niet de blogs waarop het laatst nieuwe artikels verschenen. Op die manier zou je wie veel nieuwe content publiceert ook meer zichtbaarheid kunnen geven. ’t Is maar een suggestie!

Wél handig is dat je de blogs die je leuk vindt bij je favorieten kunt zetten zodat je ze later makkelijk terug kan vinden.

BLOGGERS NEDERLAND richt zich vooral op het samenbrengen van bloggers en hun lezers. De gebruiker krijgt dan ook bij elke klik nieuwe suggesties voorgeschoteld. Ben je als blogger vooral op zoek naar commerciële samenwerkingen, dan moet je elders zoeken. Al valt het natuurlijk niet uit te sluiten dat een online marketing bureau via deze weg je blog ontdekt.

Jouw blog registreren op BLOGGERS NEDERLAND?

Dat kan heel simpel via het formulier op deze pagina. Het kost je niks en er zijn verder ook geen voorwaarden aan verbonden. Je blog moet wel toegankelijk zijn via een RSS-feed, maar dat is bij de meeste blogs standaard zo ingesteld. Verder heb je ook een bannertje nodig om je profiel te vervolledigen.

Zo krijgen lezers die het profiel van je blog aanklikken een kort stukje van de laatst gepubliceerde artikels op je blog te zien. Wie verder wil lezen moet doorklikken naar je blog zelf.

Weer een extra klik voor je blog…

Meer van dat?


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Tags:

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

7 reacties op “BLOGGERS NEDERLAND: gratis je blog promoten”

 1. Monique avatar
  Monique

  Hoi Ben,
  Ik had na jouw blogpost de blogs van mijn man en van mij opgegeven. En ze werden netjes op de website geplaatst. Maar… nu kan ik sinds enkele dagen hun website niet meer bereiken.
  Weet jij toevallig wat er aan de hand is?

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Geen idee! Ook ik kan de site momenteel niet bereiken. Ik vermoed dat dit een tijdelijk probleem is, en de site binnen afzienbare tijd weer in de lucht zal zijn.

 2. Vanessablogt avatar

  Bedankt voor de tip Ben. Ik heb me ook net aangemeld. Het wordt nog een gezellig Vlaams clubje!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Yep, we gaan een Vlaamse kolonie starten!

 3. mie avatar

  Dan zijn we nu met 2!

  1. Sharp Ben avatar
   Sharp Ben

   Helemaal geweldig!

 4. GeoKars avatar

  Dank voor de tip! Ik heb onze blog (https://dnffinder.blogspot.com/) aangemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.