HomeKennisbank bloggen voor beginners(Meer) bezoekers naar je blog krijgen?Wat is taggen op social media (en waarom is het belangrijk)?

Als je veel publiek naar je blog wil trekken, dan volstaat het niet om alleen reclame te maken voor je blogartikelen. Het komt erop aan (potentiële) lezers zoveel mogelijk te betrekken bij je blog. Je kan dat onder meer doen door mensen regelmatig te taggen op social media zoals Twitter en Facebook. We gaan even wat dieper in op de betekenis van taggen.

Wat is taggen op social media?

Door je social media-bericht te taggen koppel je het bericht aan een plaats, een onderwerp of een persoonlijk profiel op een social media-platform. Je bericht krijgt dan een speciale link mee, waardoor andere gebruikers het mogelijks sneller kunnen vinden. Ook wanneer men je niet volgt.

Als je op sociale media iemand tagt in een bericht dan leg je een (hyper)link naar het profiel van een medegebruiker. De persoon die getagd is krijgt hiervan een melding en kan vervolgens je bericht zeer snel raadplegen.

Mensen taggen op diverse social media

Om iemand te kunnen taggen in je bericht moet je wel diens gebruikersnaam op het platform kennen. Maar ken je die niet dan is dat meestal geen onoverkomelijk probleem. Tik gewoon @ gevolgd door de eerste letters. De ingebouwde zoekmachine is meestal krachtig genoeg om snel een gebruikersnaam op te snorren.

Een persoon taggen op Facebook

Taggen kan niet alleen op Facebook. Ook op Twitter, LinkedIn, Pinterest en Instagram kan je taggen.

Iemand taggen op Twitter

Ook op Twitter kan er dus worden getagd (@+twitternaam van de gebruiker). Op Twitter heeft men het evenwel over mentions.

Iemand taggen op Pinterest?

Pinterest is eigenlijk een grote zoekmachine voor visuele content, eerder dan een echt social media-platform. En dus is het mogelijk dat een tag op Pinterest niet hetzelfde effect heeft als elders. Maar het kan dus.

Personen of bedrijven taggen op LinkedIn

Hoe iemand taggen op Instagram?

Waarom is taggen op social media zo belangrijk voor je blog?

Het is natuurlijk slim om je nieuwste blogartikelen te delen met je volgers op social media. Maar ook het delen van andermans interessant werk is een goed idee. Zo word je immers een niet te versmaden gediversifieerde kennisbron en zullen meer mensen je willen gaan volgen.

Om nog meer “rendement” uit je social media-activiteiten te halen, doe je er goed aan om – wanneer je andermans bericht deelt – de betrokkene daarvan op de hoogte te brengen. Dat doe je dus door in je statusbericht iemand te taggen. Concreet plak je dus niet alleen domweg de url van de blogpost in je bericht, maar dus ook de tag (@ +Facebooknaam van de gebruiker).

Zo breng je medegebruiker op de hoogte van het feit dat je diens bericht hebt gedeeld met jouw volgers. Meteen geef je ook impliciet aan dat je zijn/haar werk erg waardeert, het eens bent met diens visie of – bijvoorbeeld – diens project steunt.

Online netwerken

Het leuke van dat taggen is dat je – hoewel je elkaar zelfs niet eens hoeft te kennen – wel bij elkaar op de radar kan komen. Het is dé manier om ongecompliceerd contacten te leggen, de ander nieuwsgierig te maken naar jouw blog. Misschien gaat de ander je wel volgen, en op zijn beurt (bij wijze van wederdienst) jouw artikelen delen in zijn netwerk.

En zo is taggen ook een effectieve manier om je blog te promoten. Wat mij betreft is het taggen de hefboom naar succes op social media!