Wat is taggen op social media (en waarom is het belangrijk)?

Als je veel publiek naar je blog wil trekken, dan volstaat het niet om alleen reclame te maken voor je blogartikelen. Het komt erop aan (potentiële) lezers zoveel mogelijk te betrekken bij je blog. Je kan dat onder meer doen door mensen regelmatig te taggen op social media zoals Twitter en Facebook.

Wat is taggen op social media?

Als je op sociale media iemand tagt in een bericht dan leg je een (hyper)link naar het profiel van een medegebruiker. De medegebruiker in kwestie krijgt hiervan een melding en kan vervolgens je bericht zeer snel raadplegen.
Waarom is taggen op social media zo belangrijk voor je blog?

Het is natuurlijk slim om je nieuwste blogartikelen te delen met je volgers op social media. Maar ook het delen van andermans interessant werk is een goed idee. Zo word je immers een niet te versmaden gediversifieerde kennisbron en zullen meer mensen je willen gaan volgen.

Om nog meer “rendement” uit je social media-activiteiten te halen, doe je er goed aan om – wanneer je andermans bericht deelt – de betrokkene daarvan op de hoogte te brengen. Dat doe je dus door in je statusbericht iemand te taggen. Concreet plak je dus niet alleen domweg de url van de blogpost in je bericht, maar dus ook de tag (@ +Facebooknaam van de gebruiker).

Taggen kan niet alleen op Facebook. Ook op Google+, LinkedIn, Pinterest en Instagram kan je taggen.

Overigens kan er ook op Twitter worden getagd (@+twitternaam van de gebruiker). Op Twitter heeft men het evenwel over mentions.

Zo breng je medegebruiker op de hoogte van het feit dat je diens bericht hebt gedeeld met jouw volgers. Meteen geef je ook impliciet aan dat je zijn/haar werk erg waardeert, het eens bent met diens visie of – bijvoorbeeld – diens project steunt.

Online netwerken

Het leuke van dat taggen is dat je – hoewel je elkaar zelfs niet eens hoeft te kennen – wel bij elkaar op de radar kan komen. Het is dé manier om ongecompliceerd contacten te leggen, de ander nieuwsgierig te maken naar jou blog. Misschien gaat de ander je wel volgen, en op zijn beurt (bij wijze van wederdienst) jouw artikelen delen in zijn netwerk.

Wat mij betreft is het taggen de hefboom naar succes op social media!

Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels