HomeKennisbank bloggen voor beginners(Meer) bezoekers naar je blog krijgen?
0
(0)

Eens het blog begonnen is het tijd voor de wellicht meest gestelde vraag in blogland: “Hoe kan je meer bezoekers naar je blog krijgen?”

Er zijn aardig wat mensen die denken dat op het internet alles vanzelf gaat; dat het volstaat je blog of website online te gooien waarna je lezers en bezoekers uit het niets komen aandraven om bij jou te komen lezen. Niks is minder waar.

Het internet groeit nog steeds exponentieel. An sich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het is wel goed om weten dat er veel meer content online wordt gezet, dan wat wij met z’n allen – althans dat gedeelte van de mensheid dat toegang heeft tot het web – kunnen behappen. Voor iedereen geldt dat er maximaal 24 uur in een dag te verdelen zijn, waarvan er toch ook enkele al slapend moeten worden doorgebracht.

Enfin, je hoeft geen wiskundige te zijn om te snappen dat massa’s bezoekers naar je blog krijgen nog best een uitdaging kan worden.

Natuurlijk, een goede SEO kan je zaak aardig vooruit helpen. En in die zin kan dit hoofdstuk eigenlijk perfect onder het hoofdstukje SEO vallen. Beiden vallen immers meer en meer samen. Wij proberen in dit gedeelte echter vooral mensen van vlees en bloed naar ons blog te krijgen en hen desgevallend aan het lezen te krijgen.

Veel aandacht zal hier gaan naar (het gebruik maken van) sociale media om meer bezoekers naar je blog te brengen. Goed om weten is dat het slim inzetten van sociale media in functie van je blog vrij snel voor veel extra verkeer op je site kan brengen, terwijl zoekmachineoptimalisatie vaak wat meer geduld vergt.


Nog meer bezoekers naar je blog krijgen?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?