HomeKennisbank bloggen voor beginners(Meer) bezoekers naar je blog krijgen?Hoe meten hoeveel bezoekers je blog heeft?
0
(0)

Bloggen wordt pas écht leuk en interessant als je weet dat je ook bezoekers op je blog krijgt. Alleen hoe kan je precies meten hoeveel bezoekers je blog heeft?

Blog je gratis via Blogger (Blogspot) of WordPress(.com), dan krijg je standaard wat statistiekjes over de bezoekersaantallen mee. Ze zijn niet echt uitgebreid. Wil je serieus met je blog aan de gang – en wil je graag precies meten hoeveel bezoekers je blog heeft – dan merk je al snel dat eigenlijk weinig met de aangeleverde cijfers kunt. Het zijn niet veel meer dan veredelde pageviewtellers (en meten dus vooral het totaal aantal kliks op een blog) maar geven geen informatie over hoeveel mensen – unieke bezoekers – je blog hebben bezocht.

Ook op het internet zijn tal van tools te vinden die het aantal bezoekers op je blog bijhouden. Google maar even op “pageviewtellers”, webstatistieken bijhouden” enzovoort. Veel van die programmaatjes zijn gratis te gebruiken en erg makkelijk op je blog te installeren. En sommige van die tellers zijn inderdaad uitgebreid.

Maar of ze ook betrouwbaar cijfermateriaal afleveren is zeer twijfelachtig. Elk programma schijnt er immers haar eigen logica op na te houden. Het komt er meestal op neer dat de meeste pageviewtellers veel te optimistisch zijn. Ze meten dus systematisch veel meer views dan nodig. Uit pure nieuwsgierigheid zocht ik even naar het totaal aantal pageviews voor Blogtrommel.com over 2015. Bij WordPress stopte de teller op 120.673, terwijl Google Analytics niet verder kwam dan 111.327 over dezelfde periode…

Echt meten hoeveel bezoekers je blog heeft? Gebruik Google Analytics

Op die manier is het natuurlijk moeilijk een goede vergelijkingsbasis te vinden. Als het gaat om bezoekersstatistieken voor blogs en websites wordt eigenlijk alleen het cijfermateriaal afkomstig uit Google Analytics serieus genomen. Dit is het webanalysesysteem van Google zelf. Het biedt je echt een massa aan informatie over het verkeer op je blog. Ook Google Analytics is gratis te gebruiken. En al bij al makkelijk te installeren.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?