Homebeter bloggenEen elevator pitch voor je blog?
0
(0)

elevator pitch“Dus jij doet iets op het internet, geloof ik hé?”

“Ja, ik heb een blog!”

“Oh, klinkt interessant…”

Aan de gezichtsuitdrukking van mijn gesprekspartner is te merken dat hij geen idee heeft waar ik het over heb. Algauw gooien we de conversatie over een andere boeg.

Jammer eigenlijk, want ik had nog wel even door willen gaan met praten over mijn passie.

Als ik zonet op de proppen was gekomen met een goeie elevator pitch had ik bovenstaand gesprek waarschijnlijk een beetje langer kunnen rekken en misschien had ik mijn toehoorder wel zover gekregen dat ‘ie een bezoek bracht aan mijn blog.

Elevator pitch?

De elevator pitch is een term die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Stel je de volgende situatie voor: je bent uitvinder, hebt een briljant idee of een revolutionair concept dat je maar wat graag wil voorstellen/verkopen aan een bedrijf of organisatie. Je wil dus graag iemand te spreken krijgen die eventueel een beslissing kan nemen. Eén probleem echter. Je geraakt niet voorbij de secretaresse, hoe lief je haar ook in de ogen kijkt.

Er zit dus niets anders op dan je stoute schoenen aan te trekken en met de manager of CEO de lift in te glippen. Dat is je kans! Tijdens dat ritje in de lift kan jij je ding doen en proberen je gesprekspartner te overtuigen, of toch op zijn minst nieuwsgierig te maken. Helemaal leuk zou het zijn als jouw elevator talk uitmondt in een vervolggesprek. In iets comfortabeler omstandigheden als het even kan.

Toegegeven, waarschijnlijk duurt zo’n ritje wat langer in New York of San Francisco dan in Antwerpen, Scheveningen of zelfs Rotterdam. Het moet dus snel gaan.

 Hoe maak je een elevator pitch voor je blog?

Eigenlijk zijn er wel wat gelijkenissen tussen de uitvinder uit het verhaal hierboven en jijzelf als blogger. Voor heel wat mensen is het begrip blog(gen) erg abstract. En men heeft bijgevolg geen flauw idee wat er voor hen te rapen valt, waarom het blog voor hen interessant zou kunnen zijn. In wat volgt gaan we dus een – zeer kort – verkooppraatje maken voor je blog. Het bestaat grosso modo uit 3 elementen.

1. Leg kort uit wat een blog precies is

2. Leg uit waarover je schrijft/wie je doelgroep is/tegen welk probleem je doelgroep aanloopt

3. Leg uit wat je doelgroep op je blog kan vinden

Bij wijze van voorbeeld pas ik dit even toe op dit eigenste Blogtrommel.com. Mijn elevator pitch (voor dit blog) zou ongeveer zo kunnen klinken:

“Blogtrommel.com is een website waarop ik twee keer per week een nieuw artikel publiceer (1). Daarin geef ik tips aan bloggers die graag succesvol willen bloggen (2). Mijn tips bezorgen bloggers blijvend veel meer bezoekers voor hun blog (3).”

Natuurlijk hoeft zo’n elevator pitch niet in gewapend beton te worden gegoten. Het kan en mag gerust wat variëren naar gelang het publiek dat je voor je hebt. Belangrijk is wel dat je je toehoorder(s) een beetje nieuwsgierig maakt en dus gaan doorvragen of je blog gaan bezoeken…

Hoe klinkt de elevator pitch van jouw blog?

photo credit: Juanedc via photopin cc

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

4 reacties op “Een elevator pitch voor je blog?”

 1. Wesley Velroij avatar

  Ik leg meestal uit dat ik over klassieke scheerproducten schrijf, en ik denk dat ze het dan wel begrijpen 😉 Maar mijn blog bezoeken zal er meestal niet in zitten, want het is ja een offline gesprek.

 2. sunny mama avatar

  Bij spam-je-blog-gelegenheden schrijf ik meestal iets als:

  “Living the champagne lifestyle on a lemonade budget – vooralsnog geen budgettips, maar wel veel happiness”.

  Suggesties voor een iets meer zeggende elevator pitch zijn duidelijk welkom ;-)!

 3. Hendrie avatar

  Mijn probleem is vaak dat mijn lezers geen probleem hebben, maar ik het leuk vind om te schrijven…

 4. Manon avatar

  Elevator pitches zijn altijd zo lastig, maar toch super leuk om te doen, vooral als je het kan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.