Homereview en recensieBlogboek: de goesting om te bloggen komt terug
0
(0)

Je bent op zoek naar een (online) uitlaatklep? Geen idee waar die bloggers eigenlijk mee bezig zijn, maar je wil er toch meer over weten? Je wil bloggen maar je hebt geen idee waar te beginnen? Je blog ligt al een tijdje op apegapen en je wil er nieuw leven inblazen? Je bent toe aan nieuwe ideeën voor je blogproject? Je hebt meer ambitie met jouw online speeltuintje? Lees (het) Blogboek. Er gaat (opnieuw) een wereld voor je open.

Blogboek: niet nieuw, wel nog steeds aanstekelijk

Het boek kwam op de markt voor de platte commercie en de zoekmachineoptimalisatie zich op grote schaal met het bloggen kwam bemoeien. Dat voel je en toch is Blogboek nog actueel. Zeker voor diegenen die potten willen breken met hun persoonlijk blog en minder boodschap hebben aan massa’s bezoekers, geld verdienen met bloggen of Google stormenderhand innemen met SEO. Niet dat die topics helemaal niet aan bod komen, overigens. De focus ligt gewoon elders.

Wees gewaarschuwd. Tot welke doelgroep je ook behoort, na het lezen van Blogboek wil je als een razende beginnen bloggen. Dus nee, het bloggen vanuit pure persoonlijke passie is nog niet dood. Een kwartiertje lezen in dit boek volstaat om je daarvan te overtuigen.

“Dat ook ik – na goed 10 jaar vrij intensief bloggen – bij het lezen van dit boek een ferme blogboost kreeg, zegt toch ook al iets…”

Bloggen met Vlaamse nuchterheid

Auteur Kelly Deriemaeker – zelf nog steeds actief op Tales from the crip – brengt je met (haar) Blogboek terug naar de essentie van het bloggen. Verhalen schrijven over de dingen die er voor jou toe doen, ze delen met diegene die er wat aan heeft en onderweg vooral veel lol maken.

In haar ongedwongen stijl vertelt ze hoe je een blog begint, op een manier dat je er nog jarenlang plezier aan beleeft. Ontelbaar veel tips voor inspiratie en succes komen jouw kant uit. Het enthousiasme werkt inderdaad erg aanstekelijk, maar gelukkig is de typisch Vlaamse nuchterheid nooit ver weg. Je wordt nu en dan weer stevig met beide voetjes op de grond gezet. Natuurlijk put Kelly uit haar rijke ervaring als blogger. Daarnaast laat ze ook andere bloggers aan het woord die al wat watertjes doorzwommen hebben.

Blogboek wordt zo een verrassend praktisch boek dat vooral uitnodigt om dan maar meteen werk (opnieuw) werk te maken van dat blog.

Niet ideaal als e-book??

Ben jij iemand die graag een persoonlijk blog of een omniblog wil beginnen? Dan kan ik je dit boek eigenlijk alleen maar aanraden. Ook wanneer je een bestaand blog uit zijn winterslaap wil halen kan Blogboek aardig van pas komen. Wie zijn blog vooral commercieel/zakelijk wil inzetten, komt allicht wat minder aan zijn trekken in Blogboek.

Meer van dat?

Ikzelf kocht (het) Blogboek als e-book. Dat bleek niet de beste keuze. Lag het aan mijn e-reader (Kobo Glo) of aan het platform waar ik het downloadde, maar ik kreeg het zaakje nooit zo ingesteld dat ik prettig lezen kon. Ofwel paste de pagina mooi op het scherm, maar waren de letters te petieterig ofwel waren de letters groot genoeg, maar kwam een deel van de pagina te vervallen. Bloedirritant! Zou het kunnen dat dit boek gewoon te haastig gedigitaliseerd is?

Maar goed: bestel gewoon het papieren boek, dan heb je daar geen last van.


Omslagfoto afkomstig van Tales from the crip.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Blogboek: de goesting om te bloggen komt terug”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.