HomeIn personaHet gat

Het gat

Sharp Ben In persona

Wel ja, het moest er eens een keer van komen. Afgelopen donderdag verscheen er géén nieuw artikel op dit blog. Voor het eerst in tijden een gat in mijn publicatieschema. Stiekem vraag ik me af of het je überhaupt is opgevallen en of je er wakker van gelegen hebt, godbetert. Enfin, in de poll hieronder kan je aangeven hoe één en ander voor jou als lezer aanvoel(t)de. So, feel free…

[poll id=”3″]

Ontgoocheling

Persoonlijk doe ik mijn best om niet te zwaar aan deze onderbreking te tillen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden in mijn agenda, een halve week te ziek om meer dan twee krakkemikkige zinnen op papier te zetten en last but not least, was er een voorlopig nog geheim project waar ik even de tanden moest in zetten. Dat moet volstaan als verklaring.

En toch zit ’t me niet helemaal lekker. Dat komt ervan als je jaar en dag de geneugten van het regelmatig bloggen propageert en te pas en  te onpas tips de ether in gooit om dat te bewerkstelligen. Enfin, het voelt toch een beetje aan alsof ik er zelf niet in slaag mijn eigen tips in verband met vooruit bloggen in praktijk te brengen, alsof ik lezers een beetje in de steek laat, ook.

Symptoom

Goed, het kostte me dus wat tijd om hierover heen te raken. Verontrustender is wel dat, nu ik het mezelf één keertje een afwijking toestond, dit wel vaker staat te gebeuren. Het blog overleeft het wel, en de 25% minder bezoekers zijn ook het einde van de wereld niet.

Niet dat ik zinnens ben BT te laten versloffen, maar ik denk toch met weemoed terug aan de tijd dat ik me druk moest maken over de vraag: “Welke van de 4 klaarstaande artikels publiceer ik komende week?”, dan dan ik me moet afvragen waar ik het in het stuk van overmorgen in godsnaam over moet hebben. Geloof me, dat is een wereld van verschil!

Sinds een goed jaar heb ik overigens het onhebbelijke gevoel dat ik voornamelijk in een kringetje ronddraai en amper nog nieuwe dingen vertel.

Geweer van schouder veranderen

Dat alles om te zeggen dat ik serieus overweeg om de zaken wat anders aan te pakken. Minder streng vasthouden aan dat vaste publicatieschema (op maandag en donderdag een nieuw blogbericht). Als het goed is komt er meer tijd voor nieuwe verhalen in de plaats. Meer tijd voor noodzakelijke werken aan de achterkant van dit blog, terug meer tijd voor een modernere social media-strategie, meer tijd voor eventuele andere online-projecten.

Eens kijken of het mij (en jou) bevalt…


Meer van dat?9 reacties op “Het gat”

 1. Kaat avatar

  Het moment dat mijn blog mij stress of ontgoocheling bezorgt, zal ik er net als jij eens goed over nadenken. Want dat kan het niet zijn. Ik merk trouwens dat wanneer je een doorwinterde blogger bent (ja toch ?) dan op automatische piloot gaat werken, en dat kan zit de passie er niet in.
  Om het voor mezelf werkbaar te maken heb ik per week twee artikels (in een bepaalde categorie) die er ZEKER moeten staan. Voor het een kan ik vooruit werken, voor het ander niet. Naar lezers toe een bewuste keuze. Verder vul ik aan met nog een artikel waarvan ik de categorie kan kiezen omdat dit categorieën zijn die niet wekelijks noodzakelijk zijn. Het zal je niet onbekend in de oren klinken, maar kort samengevat hoef ik ‘in slechte tijden’ (te weinig tijd, inspiratie) maar één artikel te maken op een week.

  Toch geloof ik in wat jij zoveel schrijft, in regelmaat. Beter eentje per week dan eens om de week, dan drie weken, dan weer een week. Ik merk aan mijn eigen leesgedrag dat ik dan afhaak.

  Veel succes !

 2. Josephine avatar

  Ik ben eigenlijk ontzettend blij met je artikel, want het is zo herkenbaar! Tot nu toe zijn er bij mij nog geen ongeplande gaten gevallen, maar het kan wel lastig zijn om bij te blijven. Zelf heb ik net als jij een niche-blog met twee artikelen per week, dus het is fijn om te weten dat het lezers misschien zelfs niet opvalt als je eens een keer een ‘blogdag’ overslaat. Ik bouw wel af en toe ‘vakantie’ in (gek om te zeggen van een hobby), maar dat geef ik altijd van tevoren aan.

 3. Aileen avatar

  Het was mij niet opgevallen, en voor mij is het ook geen probleem. Ik snap je gevoel wel heel goed. Zelf over een onderwerp schrijven en het dan niet na komen. Ik ken het probleem. Ik schrijf over zakelijke mode, geef tips, interview mensen over etiquette en ga zo maar door. Maar ik zie er zelf echt niet altijd zo piekpijn uit. Het klopt niet, maar het is oké. Je bent een mens hé.

  Mijn ervaring is dat lezers veel meer waarde hechten aan kwaliteit dan aan regelmaat. Tuurlijk, een beetje regelmaat is fijn. Maar liever een knetter goede blog die veel wordt gelezen, gedeeld en waar men écht van geniet dan allemaal artikelen die je plaatst voor het plaatsen.

  Ik ben recent ook van 7 artikelen per week overgegaan naar 5. Mijn ervaring is dat het adem geeft en adem zorgt weer voor creativiteit. Ik denk dat het voor jou ook een goeie zet is. Ik blijf je blogs toch ook gewoon lezen. Of het er nu 1, 2 of 10 per week zijn 🙂

 4. Trudy avatar

  Je kunt de lat ook te hoog willen leggen. Als je om begrijpelijke redenen wilt vasthouden aan regelmatig bloggen, bedenk dan dat eens per week of desnoods eens per twee weken ook regelmatig is. Echt, kwaliteit telt misschien wel even zwaar als regelmaat maar zeker zwaarder dan kwantiteit.

 5. de DIY Diva avatar

  Ik begrijp je overpeinzingen. Maar griep zorgde bij heel veel mensen voor een paar dagen uit-de-roulatie-zijn, en als je dan net niet genoeg blogs van tevoren kon inplannen…
  Ik hoop wel dat je de inspiratie weer krijgt, want je moet niet het gevoel hebben in herhalingen te vallen. Misschien anders toch een andere richting uit? Mijn blog is al 3x met mij (en mijn ontwikkeling) meeveranderd, al bleef ik wel in de creatieve hoek.
  Succes!
  Groetjes
  Mar10

 6. Ximaar avatar

  Ik blog eens per 2,71 dagen. Die regelmaat wordt om een onduidelijke reden niet helemaal begrepen. 😉

  Blog vooral op een manier die het beste bij je past en dat kan per seizoen verschillen.

 7. Judy avatar

  Ik blog nu 7 jaar met mijn schilderblog, en er zitten soms grote gaten in. Soms zijn er tijden dat de inspiratie er gewoon niet is. Mijn blog blijft toch redelijk bezocht. Ik denk dat je de vaste regelmaat wat moet versoepelen, voor je eigen gemoedsrust. 🙂

 8. Danielle Cobbaert avatar

  Ik hou me ook aan een vast blogschema. Maar er zijn zeker gaten. Zo had ik in maart de griep en besloot ik om twee blogs te laten vallen, en mijn schema aan te passen.

  Als ik met mijn blog begon heb ik er voor gekozen om in juni en december een blogpauze te voorzien. Die pauzes geven me tijd om mijn schema nog eens te overlopen, aan mijn blog te werken en wat te herbronnen.

 9. Janine avatar

  Hoi! Ik zou er niet te zwaar aan tillen. Zelf publiceer ik sinds 2 jaar 1 blog per week en vaak niet eens op dezelfde dag. Toch zijn mijn bezoekersaantallen gestegen. Ik geloof vooral in kwaliteit en niet zozeer in kwantiteit. Al is een combi van beide natuurlijk ideaal. Helaas met mn baan ernaast voor mij niet reëel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.