Ik blog, dus ik twijfel…

Ik blog, dus ik twijfel…

Zemanta Related Posts ThumbnailNet op het moment dat Irene zich afvraagt of ze zich niet beter op het informatief bloggen zou storten, bedenk ik me net het tegenovergestelde: zou ik niet beter wat persoonlijk(er) gaan bloggen?

In ieder geval is het een enorme troost te weten dat zelfs iemand die al jarenlang in het blogwereldje rondhangt (en er ook d’r handen vuilmaakte, dat spreekt), blijkbaar nog twijfelt. Maar goed, een blogger twijfelt of hij is geen mens, toch?

Wat is er dan mis met het informatief blog dat Blogtrommel.com heet?

Internetgids

Afgaande op de gestage aangroei van de volgersgroep, de respons en de reacties die ik van jullie, beste lezers krijg is er inderdaad bar weinig aan het handje. En zelfs Google posteert mijn berichten intussen regelmatig bovenaan in de zoekresultaten wanneer mensen zoeken op de voor Blogtrommel.com relevante keywords. Dat laatste is trouwens meer dan een opluchting, want het bevestigt ook dat ik jullie niets wijsmaak…

En hoewel ik nog steeds graag aan dit webstekje bouw, vraag ik me vaker dan me lief is af of ik niet zo stilaan oude wijn in nieuwe zakken begin te verkopen. Komt er zo langzamerhand geen sleet op de formule?

Het voorraadje ‘goedkope’ en makkelijk toepasbare tips en trucs ‘om je blog succesvol te maken’ is niet eindeloos en intussen zal ook al wel voor iedereen duidelijk zijn welke bloggers ik graag (zou) volg(en) en waarom. Bovendien dirigeert het blogwereldje zich met rasse schreden in een richting waarin ik me allerminst thuisvoel. En aangezien ik weinig zin heb om mijn niche nog te verkleinen…

Blogtrommel.com zal haar rol als internetgids (tja, als je je niets verbeeldt ben je niets) 🙂 dus niet eeuwig en drie dagen kunnen blijven spelen.

De blogosfeer van de toekomst is aan de tieners en twintigers. Het gaat allicht wat te ver om te zeggen dat mid-veertigers er niks meer te zoeken hebben, maar het is zeker niet meer aan hen om er de bakens uit te zetten.

Dus ja, op iets langere termijn betekent dit exit Blogtrommel.com. Toch zeker in z’n huidige vorm.

En wat daarna dan?

Schieten op alles wat beweegt!

Dat is nog even koffiedik kijken. Ergens lijkt me zo’n lifeblog wel woest aantrekkelijk: lekker ouwehoeren over de ondraaglijke lichtheid van mijn bestaan. Bij wijze van afwisseling kan ik dan schieten op alles wat zich in mijn directe of iets verdere omgeving beweegt. En het fijnste van al is nog dat noch de feiten moeten kloppen, noch de argumentatie – als je die al geeft – enige steek moet houden. Dat lucht in ieder geval lekker op en misschien word ik er zelfs een beter mens door!

Het staat anderzijds wel al een paal boven water dat ik dan mijn comfort zone verlaat. Dat mag dan al heilzaam zijn voor mijn persoonlijke groei, het is nog maar de vraag of jij op dit soort verhalen zit te wachten.

Want mijn leven mag dan – volgens sommigen althans – allesbehalve doorsnee worden genoemd, ik betwijfel of mijn persoon en/of het leven dat ik leid boeiend genoeg is om er jullie met enige regelmaat over te kunnen berichten.

En over de privacy issues heb ik het dan nog niet eens! In real life is het gezien mijn situatie al aartsmoeilijk om een en ander voor mezelf te houden, dus ik voel zeker niet de dringende behoefte om zelfs maar een deel van mijn hebben en houden aan het wereldwijde web toe te vertrouwen.

An sich hoeft dat niet eens zo’n groot probleem te vormen: roer er een flinke scheut fictie doorheen et voilà!

Hoe dichter je bij jezelf blogt, hoe beter je moet kunnen schrijven! En daar wringt het schoentje. Mijn schrijven gedijt het best wanneer het volstaat me min of meer aan de feiten en cijfers te houden en er geen beroep moet gedaan worden op mijn verbeelding om dingen te verdraaien, vergoelijken of te verbergen.

Bloggen met impact

Alle hierboven geformuleerde bedenkingen en bezwaren zouden in één klap weggeveegd kunnen worden als ik mezelf ervan kon overtuigen van het feit dat een blogger in de eerste plaats voor zichzelf blogt. Dat populaire mantra staat ongetwijfeld stoer, maar het is gewoon klinkklare onzin wat mij betreft!

Vermits (goed) bloggen een nogal veeleisende, bij momenten zelfs slopende hobby is wil ik er wel wat voor terug: erkenning, aanhang, waardering, reacties, feedback, inspiratie om maar iets te noemen.

Die broodnodige brandstof voor iedere blogger is zoveel makkelijker te vinden/verkrijgen binnen de relatieve beslotenheid van een informatief blog. De doorwinterde lifebloggers, zich nu en dan uitermate kwetsbaar opstellend, dàt zijn de echte helden van de blogosfeer!

Ik blog, dus ik twijfel.

Ik twijfel, dus ik leef.

Ik leef, dus ik blog.

6

18 Responses

Show all responses
 1. Danielle
  8 mei 2015
  • Sharp Ben
   8 mei 2015
 2. Rob Alberts
  3 januari 2015
 3. Rennis
  21 april 2014
 4. Ximaar
  9 april 2014
 5. Sharp Ben
  7 april 2014
 6. Irene
  7 april 2014
  • Sharp Ben
   7 april 2014
 7. Ariadnesdraad
  6 april 2014
 8. Lilith
  6 april 2014
  • Rosalinde
   6 april 2014
   • Lilith
    6 april 2014
   • Wesley
    15 juni 2014
 9. Rianne
  6 april 2014
 10. Rianne
  6 april 2014
  • Sharp Ben
   7 april 2014
 11. Bloggelientje
  6 april 2014
  • Sharp Ben
   6 april 2014

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.