Sharp Ben In persona

Het gat

Wel ja, het moest er eens een keer van komen. Afgelopen donderdag verscheen er géén nieuw artikel op dit blog. Voor het eerst in tijden een gat in mijn publicatieschema. Stiekem vraag ik me af of het je überhaupt is opgevallen en of je er wakker van gelegen hebt, godbetert. Enfin, in de poll hieronder kan je aangeven hoe één en ander voor jou als lezer aanvoel(t)de. So, feel free…

[poll id=”3″]

Ontgoocheling

Persoonlijk doe ik mijn best om niet te zwaar aan deze onderbreking te tillen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden in mijn agenda, een halve week te ziek om meer dan twee krakkemikkige zinnen op papier te zetten en last but not least, was er een voorlopig nog geheim project waar ik even de tanden moest in zetten. Dat moet volstaan als verklaring.

En toch zit ‘t me niet helemaal lekker. Dat komt ervan als je jaar en dag de geneugten van het regelmatig bloggen propageert en te pas en  te onpas tips de ether in gooit om dat te bewerkstelligen. Enfin, het voelt toch een beetje aan alsof ik er zelf niet in slaag mijn eigen tips in verband met vooruit bloggen in praktijk te brengen, alsof ik lezers een beetje in de steek laat, ook.

Symptoom

Goed, het kostte me dus wat tijd om hierover heen te raken. Verontrustender is wel dat, nu ik het mezelf één keertje een afwijking toestond, dit wel vaker staat te gebeuren. Het blog overleeft het wel, en de 25% minder bezoekers zijn ook het einde van de wereld niet.

Niet dat ik zinnens ben BT te laten versloffen, maar ik denk toch met weemoed terug aan de tijd dat ik me druk moest maken over de vraag: “Welke van de 4 klaarstaande artikels publiceer ik komende week?”, dan dan ik me moet afvragen waar ik het in het stuk van overmorgen in godsnaam over moet hebben. Geloof me, dat is een wereld van verschil!

Sinds een goed jaar heb ik overigens het onhebbelijke gevoel dat ik voornamelijk in een kringetje ronddraai en amper nog nieuwe dingen vertel.

Geweer van schouder veranderen

Dat alles om te zeggen dat ik serieus overweeg om de zaken wat anders aan te pakken. Minder streng vasthouden aan dat vaste publicatieschema (op maandag en donderdag een nieuw blogbericht). Als het goed is komt er meer tijd voor nieuwe verhalen in de plaats. Meer tijd voor noodzakelijke werken aan de achterkant van dit blog, terug meer tijd voor een modernere social media-strategie, meer tijd voor eventuele andere online-projecten.

Eens kijken of het mij (en jou) bevalt…


Meer van dat?
9 Responses

Show all responses
 1. Kaat
  5 april 2018
 2. Josephine
  5 april 2018
 3. Aileen
  2 april 2018
 4. Trudy
  2 april 2018
 5. de DIY Diva
  2 april 2018
 6. Ximaar
  2 april 2018
 7. Judy
  2 april 2018
 8. Danielle Cobbaert
  2 april 2018
 9. Janine
  2 april 2018

Write a response

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.