Homebeter bloggenBloggen over je passie alléén is niet voldoende
0
(0)

Elk succesvol (niche)blogproject zou moeten beginnen met een zoektocht naar de passie(s) van de  blogger(s). Een paar lijstjes maken kan daarbij nooit kwaad. Echter, bloggen over je passie alléén zal ook niet volstaan…

Een goed begin

Meer is het ook niet, dat ene onderwerp waar je maar niet over uitgepraat raakt. Je kan er moeiteloos enkele tientallen informatieve artikelen over schrijven. To the point, grappig bedacht, leuk gebracht, wat wil een mens eigenlijk nog meer?

Heel aardig, al die samengebrachte info, maar is je doorsnee lezer er écht mee geholpen? Dat valt nog maar te bezien, als je ’t mij vraagt. Want wat wil je bezoeker diep vanbinnen?

Bloggen over je passie: tijd voor actie!

Ik praat in raadsels? Oké, nemen we even een concreet voorbeeld. Je blogt over – noem eens wat – fitness! Dan weet je (bijna) alles over fitnessoefeningen, gezonde voeding, sportkleding, trainingsschema’s, fitnessapparatuur, you name it. Jouw grote probleem? Je lezer in spe weet dat ook. Het is immers waarschijnlijk niet het eerste blog dat hij bezoekt. En je lezer weet zo ook wel dat ‘ie wat gezonder moet eten, wat vaker moet bewegen, beter kan sporten in een trainingsbroek dan in een jeans.

Mijn punt is: als jij je beperkt tot het geven van “droge” informatie, dan zullen je lezers geen onvergetelijke indruk overhouden aan je blog. Hoe volledig en degelijk de gegeven info ook moge zijn!

Ik gok namelijk dat je lezers in de eerste plaats op zoek zijn naar manieren om gezonder, fitter en slanker te worden. En daarnaast zijn ze op zoek naar een voorbeeld, een rolmodel, een voor-en-na-model. Iemand in wie lezers zich kunnen herkennen.

bloggen over je passie: dromen van lezers helpen waarmaken!

Nee, wat lezers zich waarschijnlijk vooral afvragen is HOE ze gezonder, fitter en slanker kunnen worden. HOE jij het deed, of jij het ook zo lastig vond om die gezonde levensstijl langer dan 3 weken vol te houden. En wat deed je daar dan aan? Zijn er misschien geheime trucjes om sneller een blijvend resultaat te behalen?

Lezers willen iets leren uit jouw fouten. Opdat zijzelf die fouten niet hoeven te maken!

Echt succesvol bloggen over je passie doe je niet alleen door ervoor te zorgen dat de theorietjes helder en duidelijk zijn. Je blog moet daarnaast ook voldoende tips, trucs en stappenplannen hebben op maat van gewone stervelingen die iets willen bereiken! Put daarom overvloedig uit je persoonlijke ervaring als beginner!

Bloggen over je passie, natuurlijk! Maar het moet allemaal ook lekker concreet en actiegericht blijven. Toon niet alleen je passie en kunde, maar breng die ook over op je lezer!

Meer van dat?

Foto via Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Eén reactie op “Bloggen over je passie alléén is niet voldoende”

  1. Renee avatar

    Kunst is mijn passie en wat een ander daarvan vindt , is van ondergeschikt belang voor mij.Maar snap jij nou dat je de ene dag bijna 500 bezoekers hebt en de andere dag maar 80?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.