HomeProductief bloggenAmbitieuze blogger? Volg deze 4 mensen

Onlangs kreeg ik door een collega-blogger het etiket blog goeroe opgeplakt. Daar voel ik me toch niet helemaal lekker bij. Goeroe heeft bij mij een nogal negatieve bijklank. Iets met alles klakkeloos aannemen en volgers die stoppen met nadenken. ls er nu iéts is wat ik niét wil…

Maar goed, ik voel me wel vereerd natuurlijk. Eén en ander zette me wel aan het denken. Er zijn, na bijna 7 jaar bloggen over bloggen nog mensen waar ik naar opkijk als het gaat om blogadvies. Wie zijn de mensen die me inspireren, waar ik wat mosterd vandaan haal?

2 vaststellingen: ze komen uit het buitenland (als in: buiten de Benelux) en ze houden het niet bij tips over bloggen alléén. De tips die aan bod komen hebben meer te maken met de randactiviteiten van het bloggen dan met het blog(gen) an sich.

Immers, ben je echt een ambitieuze blogger, dan volstaat het niet om mooie berichten te schrijven. Je moet het regelmatig doen en het ook lang genoeg kunnen volhouden. En dan helpt het als je je rendement kan opkrikken. En precies dáár zit voor mij de meerwaarde van de tips van deze influencers. Elk op hun domein.

Ik zou de betrokkenen niet per se bestempelen als mijn goeroe’s, maar ik volg hun werk met meer dan gewone belangstelling. Ik volg deze mensen voornamelijk via hun Youtube-kanaal. Dat gaat een stuk makkelijker en sneller dan Engelstalige blogs lezen.

Darren Rowse

Een van de meest gerenommeerde bloggers ter wereld. Deze Australiër is de man achter Problogger.com. De content op deze site is echter niet alleen van zijn hand. In de loop der jaren heeft hij een team van schrijvers rond zich verzameld.

Hoewel men ervan uitgaat dat een blog uiteindelijk ook in staat moet zijn om brood op de plank te brengen, kan ook de ambitieuze hobbyblogger hier terecht voor blogtips. Van de absolute basics tot het echt geavanceerde werk. Problogger.com schenkt ook voldoende aandacht aan het welzijn en de motivatie van de individuele blogger (die het toch allemaal maar moet zien klaar te spelen).

Darren heeft een wekelijkse podcast.

Steve Dotto

Deze sympathieke Canadees maakt in ieder geval komaf met het vooroordeel dat online ondernemen en internet-technologie niets is voor zestigers. Op zijn Youtube-kanaal tal van tips voor productief bezig blijven. Dotto houdt ervan om echt het maximum te halen uit de tools die ter beschikking zijn.

Brian Dean

De man achter Backlinko. Zijn Youtube-kanaal deelt SEO-tips voor gevorderden. En toegegeven, ik begrijp lang niet alles wat Dean vertelt. Bovendien is zeker niet iedere tip toepasbaar voor een gemiddelde hobbyblogger uit de lage landen. Het is anderzijds wel nuttig om enig idee te krijgen over wat er op SEO-vlak allemaal kan in een ideale wereld.

Scott Friesen

Scott heeft het nooit te druk. Hij is wel razend productief; een belangrijke nuance. Op zijn site – met de toepasselijke naam Simpletivity – geeft hij tips om en rond timemanagement. Hij maakt daarbij dankbaar gebruik van handige online tools.


Meer van dat?Eén reactie op “Ambitieuze blogger? Volg deze 4 mensen”

  1. de DIY Diva avatar

    Hoi Ben,
    Ik snap je huiver voor het woord “goeroe”, want wij hebben net de Netflix docu over de Bhagwan gezien… Maar in Nederland staat het woord meestal voor iets positiefs!
    En om te zeggen dat je ook mijn bloggoeroe bent gaat te ver, maar ik heb wel heel veel van je geleerd. Dat komt door je informatie, maar ook doordat je niet in het Engels maar het Nederlands schrijft. Dat leest toch lekkerder als het om technische dingen gaat.
    Groetjes Mar10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.