Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Het beste blogadvies van het web

Deze site zit ramvol met blogtips allerhande. Maar wat als je het bijvoorbeeld niet eens bent met mijn visie op het blog(gen), mijn schrijfstijl niet te pruimen is, je hier ondanks alles niet vindt wat je zoekt of gewoon eens een andere klok wil horen luiden? Dan zijn hier voor jou het beste blogadvies en de beste tips voor je blog. Allemaal in het Nederlands, natuurlijk.

De notie “beste blogadvies” is sterk persoonlijk gekleurd, dat besef ik wel…

1. Blogs

Bloggen en loggen

Op Bloggen en loggen veel tips in bijna-Jip-en-Janneke-taal. Waar nodig worden illustraties ingezet om een en ander te verduidelijken. Hier – en dat is uniek – wordt de Blogspot.com-blogger niet vergeten.

[wp_ad_camp_3]

Webtalis

Hier is het al WordPress dat de klok slaat. En het kan er bij momenten ook vrij technisch aan toe gaan. Webtalis heeft veel aandacht voor plugins en dergelijke. Veel tips krijgen ook een Youtube-video mee. Handig!

Blogaholic

Blogaholic is misschien wel de bekendst blog uit dit rijtje. Ik was er vorig jaar ook even te gast. De blogfrequentie mag tegenwoordig dan al wat lager liggen, de site biedt heel veel concrete info voor wie zijn/haar blog naar een hoger plan wil tillen.

Slimmer bloggen

Gloednieuw! Slimmer bloggen is een project van Rutger Steenbergen, drijvende kracht achter SEOZwolle.nl. Maar hier dus compacte en no nonsense blogtips die niet te technisch worden.

Deliciae design

Naast de meer algemene blogtips is er op Deliciae design aandacht voor de vormgeving van je WordPress-site. Dat is geen verrassing natuurlijk!

Diamonds for breakfast

Ben je echt ambitieus en zie je je blog als onderdeel van een carrière-switch? Dan kunnen de tips van Diamonds for breakfast aardig van pas komen.

2. Het beste blogadvies op Facebook

Er zijn flink wat Facebook-groepen actief die graag tips delen. Veel van die groepen verworden eerder vroeg dan laat tot postbussen om je laatste nieuwe blogbericht re promoten (ja, ook ik maak er me schuldig aan). Niet zo bij deze groepen:

Verder heeft Blogtrommel.com zijn eigen Facebook-pagina. Naast mijn eigen werk zet ik er ook blogtips van anderen in de verf. Aldus  blijf je op de hoogte van wat er hier gebeurt, terwijl je nu en dan verdraait handige tips van collega’s krijgt.

3. Diverse startpagina’s

Dan zijn  er diverse linkpagina’s met inspiratie en tips om een deuk in een pak boter te bloggen. De mensen van Bloggerslijst.nl maakten bijvoorbeeld  een pagina met vele tientallen links naar handige artikels omtrent het uitbouwen en het vermarkten van je blog. Alle stadia – van het prille begin tot het effectief geld verdienen met je blog – worden doorlopen.

Wil je graag nieuwe blogs ontdekken en/of inspirattie opdoen voor de jouwe, dan kan je al enkele jaren terecht op de startpagina voor Nederlandstalige blogs. De bewuste pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Meestal gebeurt dat in stilte.

Via Zeef.com verzamelde ik nog een aantal interessante sites, tools en hulpmiddelen voor bloggers. En wie professioneel blogadvies wil kan hier terecht.

4. je eigen favoriete blogs

En natuurlijk zijn daar ook de blogs en sites die jijzelf regelmatig volgt. Zij tonen je vaak de weg naar goede raad en leuke tips. Profiteer van hu werk!

Tot zover dit ultra korte rondje langsheen het beste blogadvies van het internet. Je kan echter tips opsnorren tot je een ons weegt. De uitdaging bestaat erin ze toe te passen in je (nieuwe) blogproject.

Foto via Shutterstock.com


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

3 reacties op “Het beste blogadvies van het web”

  1. Rina avatar

    Ik was blij verrast dat ik opeens mijn naam bij ”startpagina voor Nederlandstalige blogs” zag staan. Dank je wel! 🙂

  2. Linda avatar

    Leuk dat je onze overzichtspagina hebt genoemd. Ook een, vrij recente tip, blogchick.nl echt een aanrader.

  3. Marguerita avatar

    Nog wel één blogtip 😉 instellen bij je linkjes dat ze openen in een nieuw venster, ik wilde doorklikken maar was toen deze post direct kwijt. En ik was nog niet uitgelezen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.