HomeHow to7 Youtube-video’s met tips en inspiratie voor bloggers
0
(0)

Dezer dagen bestaat de kans dat veel bloggen er niet meteen inzit. Wat je dan wel kan doen om je blog toch vooruit te helpen? Bingen op Youtube, bijvoorbeeld. Ziehier dus Youtube-video’s met inspiratie voor bloggers.

Enkel inspiratie voor bloggers?

Hoewel, laten we het dit keer eens niet alléén over het pure bloggen hebben. Sommige van deze video’s kunnen ook verdomd nuttig zijn voor andere creatievelingen.

1. 10 handigheidjes voor Windows 10

Windows 10 kennen we als het operating system van je pc. Het heeft echter ook tal van functies die verrekte handig kunnen zijn in je dagelijkse computerleven. Je moet ze alleen weten te vinden! In deze video trucs om te knippen en te plakken als een pro tot een tip voor een betere nachtrust.

2. De kleuren maken de… blog

Nog meer design-perikelen. Over het ideale kleurenschema voor je blogproject kan je lang lopen piekeren. Zit het kleurenpalet niet direct in je hoofd of ben je bang om toch over the top te gaan? Geen nood, er zijn altijd wel een paar online kleurenpalet generators die je uit de brand helpen.

3. Houd grip op je computerbestanden

Bestanden opslaan op je computer (of in de cloud), het kleinste kind kan het. Dé uitdaging bestaat erin de files ook snel en makkelijk terug te vinden… Ikzelf probeer sinds enige tijd – met vallen en opstaan – deze tip toe te passen. Wat een tijdsbesparing levert het mij op!

4. Bouw je eigen digitaal informatiesysteem (helemaal gratis)

Wie een beetje productief en efficiënt wil zijn kan terecht bij een hoop digitale tools om je daarbij te helpen. Hoe zo’n informatiesysteem concreet kan werken toont de volgende video. Alle bouwstenen zijn afkomstig uit het ecosysteem van Google en staan gratis tot je beschikking.

Het voor ons interessantste stuk begint bij 2 minuten en 10 seconden.

5. Wat zet je in de meta omschrijving van je blogpost?

In de meta omschrijving van je blogbericht hoort de belangrijkste zoekterm. Maar verder? Idealiter moet ook de meta omschrijving helpen om je artikel aan te prijzen in Google. Zo vergroot je de kans dat lezers erop klikken.

6. Het nut van Google Search Console uitgelegd in 4 minuten

Sommige bloggers installeren Google Search Console zonder goed te weten wat ze er verder mee aanmoeten. Deze SEO-specialist doet de uitleg (in het Nederlands).

Wil je een no follow link invoegen in je artikel, dan kun je dat natuurlijk aan een plugin overlaten. Als je met de klassieke WordPress-editor werkt, tenminste. Maar hoe doe je zulks als je een no follow link (of een link met een ander attribuut) wil wil maken vanuit de nieuwe Gutenberg-editor?

Tot zover mijn rondje Youtube-tips voor bloggers. Bij nader inzien hebben we het blog zelf niet of nauwelijks aangeraakt. De back office van de blogger kreeg echter veel meer aandacht. Ook belangrijk!


Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.