HomeSEOUbersuggest: onderwerpen om over te bloggen en SEO-tool
0
(0)

Om succesvol te zijn met je blog hoef je niet altijd met artikels vers van de pers te komen. Vooral nichebloggers kunnen/moeten ook aandacht blijven schenken aan de reeds bestaande content. En Ubersuggest kan daarbij een handje helpen.

Nieuwsgierig?

Wat doet Ubersuggest?

Ubersuggest werd ontwikkeld door (het team van) Neil Patel, een van dé internetmarketing goeroe’s die onze planeet rijk is. Deze online tool kan je helpen bij het zoekwoorden onderzoek van je blog en geeft je extra inspiratie voor blogonderwerpen.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig: typ een trefwoord je artikel in, selecteer de taal waarin je wil bloggen en druk op Enter. Ubersuggest geeft je niet alleen een aantal verdere suggesties omtrent aanverwante keywords, je krijgt ook een idee hoe populair een bepaalde zoekterm is (hoe vaak wordt er nou effectief gezocht op de zoekterm van jouw keuze). En tot slot krijg je zicht op welke “concurrenten” nu al scoren in Google voor die zoekterm.
Heel concreet kan Ubersuggest zoekwoorden analyseren. Aldus kan jij op basis van data bepalen welk focus trefwoord of focus keyphrase je het best kan gebruiken bij een volgend artikel op je blog. Je wil immers het liefst goed gevonden worden op woorden waarop erg vaak wordt gezocht. Het spreekt vanzelf dat je dan pas écht grote stappen zet qua bezoekersaantallen!

Ubersuggest gebruiken bij het bloggen?

Wie mij een beetje kent weet dat ik geen fervent gebruiker ben van keyword tools. Ik vind dat je vooral moet bloggen op het gevoel, vanuit de buik. Maar als je inspiratie zoekt kan je het ermee doen natuurlijk. Ik zou me zeker niet laten leiden door het zoekvolume (Search volume) of de moeilijkheidsgraad (SEO difficulty). Die metrics lijken me eerder geënt op de Engelstalige wereld. Bovendien, de cijfers die uit zo’n zoekwoordentool zijn ook niet altijd betrouwbaar.

Ubersuggest heeft vooral meerwaarde als je de SEO van je blog naar een hoger niveau wil brengen. Meer bepaald als het erom gaat een wat langer artikel te schrijven. Misschien brengt de tool nog een aantal extra ideeën voor een beter gestoffeerd artikel? Langer/vollediger is immers vaak ook gewoon beter.

Dan is het slim om niet alleen te optimaliseren voor je initiële focus trefwoord, maar ook meteen een paar aanverwante zoektermen in je tekst te verwerken. Gevolg? Het kan maar zo zijn dat je artikel ook boven komt drijven wanneer iemand zoekt op die gerelateerde zoektermen.

Uiteraard is het wel opletten dat je hier niet in overdrijft. Mordicus zoekwoorden in je tekst rammen heeft geen zin. Zorg in de eerste plaats voor een goed, informatief artikel dat ook heel prettig leest…

En als je dan toch op zoek bent naar inspiratie kijk dan, naast de keyword suggesties ook eens naar de SERP ANALYSIS. Het is een lijstje met (links naar) pagina’s die op dit moment de topposities in Google bekleden. De mosterd halen bij de toppers, heet zoiets.

Krachtige combi: Google Search Console en Ubersuggest

En ook  bij het grondig herwerken van oudere blogposts kan Ubersuggest verdraaid handig zijn. In Google Search Console kan je makkelijk zien  via welke woorden jouw blog gevonden wordt in Google (meteen weet je ook welke pagina’s van je site daarvoor verantwoordelijk zijn).

Tik die woorden in in Ubersuggest en kijk met welke termen het nog op de proppen komt. Verwerk sommige suggesties doelbewust in je artikel. Het kan dus best zijn dat je je stuk danig moet uitbreiden om deze keywords er op een natuurlijke manier in te verwerken.

Met Ubersuggest kan ik weer een tool aan mijn lijst met favoriete hulpmiddelen voor bloggers toevoegen.


Meer van dat?

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In: ,

2 reacties op “Ubersuggest: onderwerpen om over te bloggen en SEO-tool”

  1. Anne avatar

    Oh dit is echt een fijne tool! Thanks, hier kan ik weer mee vooruit 🙂

  2. Lynn avatar

    Geweldige tool! Bedankt om me eraan te herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.