Kan JIJ serieus geld verdienen met JOUW blog? Doe de test!

Het is perfect mogelijk een aardige cent aan het bloggen over te houden. Zelfs hier in de lage landen. Dat bleek duidelijk uit een eigen, kleinschalig onderzoek dat ik een tijd geleden deed. Maar is zulks ook voor jou weggelegd? Kan ook JIJ serieus geld verdienen met JOUW blog? Je weet het over enkele minuutjes.

Wat ik bedoel met “serieus geld verdienen met jouw blog?”

Laten we eerst maar eens even een kader schetsen. En misschien doe ik dat nog het makkelijkste door te zeggen wat ik NIET bedoel met “geld verdienen met je blog.”

  • Je blog haalt geen inkomsten uit Google Adsense (alleen): de reden is eenvoudig. Het is dan wel veruit de makkelijkste manier om wat te verdienen met je bloggen – als je tenminste tot het programma wordt toegelaten en er niet voortijdig weer wordt uitgegooid – een dagelijks brood zal je er niet van kunnen kopen.
  • Ook de gratis toegestuurde producten aanzie ik niet als een serieus inkomen.
  • Tot slot wordt ook het zakelijk bloggen (waarmee een zelfstandige of kleinbedrijf naar potentiële klandizie hengelt) niet in rekening gebracht.

De 22 vragen uit onderstaande test leiden je doorheen zowat alle criteria en voorwaarden waaraan je (blog) mijns inziens moet voldoen om met een redelijke kans op slagen een fatsoenlijk inkomen uit je blog te puren. Mocht je dat willen, natuurlijk.

Kijk eens kritisch naar je eigen bloggen, vul de vragenlijst naar waarheid in en kom er snel achter of je het in je hebt om echt te verdienen aan je blog (met een score van minimaal 50/75) Ligt je score onder de 25/75, dan is er zeker actie nodig om je blog naar een hoger niveau te tillen…

Heb je weergaveproblemen, gebruik dan deze link.

photo credit: Tedece via photopin cc

5 reacties op “Kan JIJ serieus geld verdienen met JOUW blog? Doe de test!”

  1. Gustavo Woltmann

    Oei, ik zit aan 28 punten… Mijn andere job nog niet direct opgeven dus 🙂
    Maar dat was ik niet van plan, bloggen is vooral leuk en een extra zakcentje is mooi meegenomen.

  2. Test gedaan en met 39 punten te weinig om serieus geld te verdienen. Ik had niet anders verwacht. Toch triggert zo’n test. Hoewel ik hoor bij de categorie voor wie dat niet hoeft maar het mooi meegenomen zou vinden, ga ik toch kijken waar ik punten laat liggen.

  3. Mooi, ik zit op 53 en wil er idd graag mijn werk van maken. Las alleen vandaag op Frankwatching dat volgend jaar de influencer bubble en tarieven uit elkaar gaan knallen… dat is dan weer jammer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top