Homebeter bloggenProfessionele look voor je blog? 5 simpele tips
0
(0)

Het is belangrijk dat je een goede eerst indruk maakt. Online misschien nog meer dan elders. Alleen, een professionele look voor je blog, waar zit ‘m dat nou precies in? In vele kleine hoekjes, zo blijkt.

Bij de notie “professionele uitstraling van je blog” denk je wellicht aan foutloze teksten, mooi beeldmateriaal of een flitsend blogtheme. Dan ben je inderdaad al een heel eind op weg. Maar ook de minder spectaculaire, want (misschien) minder in het oog springende basics moeten kloppen.

De professionele look voor je blog zit ‘m in de kleinigheden

1. Maak en laat ruimte

Nogal wat bloggers hebben de neiging om veel te veel informatie op een te kleine oppervlakte te willen proppen. Jammer, want daardoor wordt je blog al snel rommelig en erg lastig om te lezen. Witruimte is je beste vriend en daarom:

  • maak de font van je bodytekst zeker groot genoeg (bij veel blogtemplates is de standaardlettergrootte gewoon te klein)
  • maak extra ruimte tussen de verschillende alinea’s
  • laat genoeg witruimte tussen je teksten en de foto’s, video’s en andere grafische elementen

Eenvoudige dingen die ervoor zorgen dat de ogen van je bezoeker/lezer tot rust komen en aldus langer op je blog blijven hangen. Van kapitaal belang als je langere artikels gaat schrijven!

2. Wat moet opvallen moet ook groter

Slechts een minderheid van de internetters leest je tekst van a tot z. Liever scant ‘ie je artikel op zoek naar (visuele) aanwijzingen opdat er voor hem wat interessants te rapen valt. Doe je voordeel met die wetenschap en zet een belangrijke boodschap wat groter in de verf, maak de knoppen op je site wat groter als je graag wil dat erop wordt geklikt.
3. Wat moet opvallen moet ook eerder op de pagina

Nog zo’n gegeven: heel wat lezers tikken wel je artikel aan, maar lezen slechts de eerste paar alinea’s. Wat daaruit te leren valt? Zet je belangrijkste boodschap (of de dingen waarvan je zeker wil dat je publiek ze heeft gezien) indien mogelijk bovenin je artikel. Niet ergens weggemoffeld onderaan.

4. Opgepast met kleurtjes

Oké, knoppen, tussenkopjes, linkjes en deelknoppen (voor social media), allemaal zijn ze gebaat met één of andere kleur die een beetje uit de band springt. Maar overdrijf hier niet mee. Kies één, maximaal twee accentkleuren en houd de bodytekst op bijna zwart of donkergrijs. Kies voor de bodytekst van je blog een ander kleur en de kans bestaat dat je lezer het veel sneller voor bekeken houdt.

5. Verschillende lettertypes combineren kan, maar…

Dan die fonts. De tijd dat je het qua lettertypes moest doen met slechts een handvol opties ligt al een tijdje achter ons. Zeker als je kiest voor een betaald blogtheme.

Allemaal leuk, maar ga voor de bodytekst in ieder geval voor een eenvoudig font. Dat leest het makkelijkst. Wil je het toch wat minder stijfjes, neem dan een iets zwieriger lettertype voor titels, tussenkopjes en labels.

Maak er ook hier geen stripverhaal van. Beperk je tot twee verschillende lettertypes.

Dragen deze al bij al kleine dingen écht bij aan de professionele look voor je blog? Daar ben ik van overtuigd. Al zullen er ook heel wat mensen zijn die – als je hen zou vragen waarom ze deze of gene blog vroegtijdig verlieten – niet meteen de gebrekkige opmaak als schuldige zullen aanwijzen…


Meer van dat?

foto: (palet met waterverf) door vitahima/shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.