(Hoe) werkt jouw blog in 2022?

Doe mee aan de bloggers enquête

Tips en inspiratie voor beter bloggen

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

HomeBlogsIn personaWat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?

Wat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?

Wat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?


Sharp Ben In personaDat denk ik vaak als ik weer eens uren aan een stuk op diverse social media heb rondgehangen, een paar dozijn blogs heb bezocht, wat mails heb behandeld (een deel daarvan kan natuurlijk gewoon verticaal geklasseerd worden) en – je zou het bijna vergeten – artikels heb zitten tikken tot de bovenste ledematen pijnlijk laten weten dat het misschien wel welletjes is geweest.

(Oesje, dit is misschien wel de langste openingszin uit de geschiedenis van BT. Heel “onblogs” in 2017. Maar toch ga ik er geen jota aan wijzigen).

Terug naar de beginvraag: wat bezielt me om dagelijks mi-ni-maal een uurtje of vijf aan deze blog te spenderen?

Geld?

Nope, daar kunnen we kort over zijn. Ik krijg niet betaalt om Blogtrommel.com in de lucht te houden. Heel af en toe krijg ik – bij wijze van barter deal een digitaal product of abonnement toegestuurd. Ik sta er nu eenmaal op jullie zo goed mogelijk te informeren. En als het even kan laat ik graag eens een winactie uit de lucht vallen.

Stel je overigens vooral ook niet te veel voor van de inkomsten uit Google Adsense. Ze volstaan niet om de kosten voor zo’n blog (hosting, domeinnaam, WordPress-themes, opslagruimte,…) te dekken. Erg is dat niet. Een leuke hobby mag wat geld kosten. En ik blijf erbij: het is er eentje met een onklopbare verhouding prijs/impact/fun!

Geweldige hobby dus

Wees daar maar zeker van! Om te beginnen schrijf ik graag. Schrijven maakt me rustig. Schrijven voor BT doet me sowieso loskomen van mijn handicap. Bloggen en het internet staan in ieder geval ver genoeg van mijn dagelijks leven. Zo komt het dus dat in deze kolommen vrij weinig verhalen te vinden zijn om en rond het privéleven van jouw blogger. Het is trouwens niet zo verschrikkelijk boeiend.

Het speelt zich (bijna) allemaal online af uiteraard. Wel zo handig als je moeilijk zonder hulp de deur uit kan. Een computer opstarten en bedienen kan wel nog.

Toch geen spielerei

Ondanks dat is BT geen vrijblijvend projectje. Het is simpel: als je iets doet – en je steekt er zoveel tijd en energie in – doe het dan goed. Of doe in elk geval je verdomde stinkende best! Als ik dus een blog opzet, dan wil ik dat ‘ie een beetje bezoekers trekt en dat mensen die Blogtrommel.com bezoeken er ook écht iets aan hebben.

Het geeft me een fijn gevoel te weten dat mensen door toedoen van Blogtrommel.com wat extra’s aan hun blog kunnen geven. Verder is het keitof om andere blogprojecten te ondersteunen zonder daarom zelf vol in de schijnwerpers te gaan staan. Soms worden de inspanningen opgemerkt, soms ook helemaal niet. So be it!

Bloggen om te leren

Bloggen is goed voor mijn eigenwaarde, streelt mijn ego. Laten we daar vooral niet flauw over doen. Daarnaast leer ik via Blogtrommel.com allerlei interessante mensen kennen, die ik in real life meer dan waarschijnlijk nooit zou hebben ontmoet. Kom me overigens niet vertellen dan online contacten per definitie oppervlakkig zijn. Zo ervaar ik het niet. In tegendeel!

Het bloggen brengt me nog wel meer dingen bij. Ik ben alerter, sta als 46-jarige veel meer open voor nieuwe dingen (technieken) dan veel van mijn leeftijdsgenoten, ben vertrouwd met social media en omarm de mogelijkheden van het internet meer dan ooit.

Tot slot merk ik dat ik in de afgelopen jaren een stuk assertiever – let op, niet te verwarren met agressief – ben geworden. Zo kan ik doorgaans sneller en effectiever mijn punt maken (en mijn gelijk halen) zonder daarbij mensen te bruuskeren en dat was vroeger wel eens anders. Vooral op schrift lukt dat vrij aardig. Het is alleszins een vaardigheid die me ook in mijn dagelijks leven danig van pas komt…

Dus, als ik nu nog eens begin te twijfelen of het allemaal wel zo nodig moet, haal ik deze blogpost boven.

Gebrek aan inspiratie?
Wil je meer bezoekers op je blog?
Abonneer je GRATIS en krijg succestips voor jouw blog in je inbox (plus wat extra’s zo nu en dan)

Tik een zoekterm in, klik Enter, doorzoek 1.000 artikels…

Categorie:


15 reacties op “Wat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?”

 1. Heerlijk stuk dat ik met bewondering en plezier heb gelezen. Je hebt een geweldige website die ik frequent bezoek. Ga zo door. Je doet er mij en vele anderen een groot genoegen mee.
  Een trouwe bezoeker/fan.

 2. Klopt, van bloggen ga je niet rijk worden als het om cash gaat. Mij geeft wel veel voldoening als ik commentaren krijg… Dat geeft je toch een beetje het gevoel dat je er iets voor terug krijgt.

  Zelf heb ik verschillende blogs en op één ervan verdien ik dankzij affiliate links en gesponsorde artikels toch geregeld iets bij. Opnieuw, rijk zal ik er niet van worden maar over kosten van mijn hosting hoef ik me allang geen zorgen meer te maken. 😉

 3. Ik ben je nog maar net tegengekomen.
  Maar ik heb al zo veel van jou geleerd.
  Dank je wel !
  Ik ben nog maar een beginner (2 blogs gepubliceerd)
  Maar ik weet dat ik me in jouw buurt moet houden. Tot op twitter of facebook of hier 😉

 4. Herkenbaar! Ik als hobby-foodblogger krijg er ook geen jota voor betaald, en dat hoeft ook helemaal niet. Zoals je schrijft: een leuke hobby mag geld kosten. De blog combineert voor mij 3 hobby’s: IT, fotograferen, koken. O, en eten natuurlijk ?
  Ik wil je meteen even bedanken voor je prachtige blog, waar ik veel tips, trucs maar ook inspiratie uit haal. Ik hoop dat je nog lang met veel plezier door zult gaan!

 5. Dat is de juiste motivatie vind ik. Bloggen moet intrinsiek iets opleveren, anders hou je het niet vol, of zal een blog nooit zo goed zijn.

  Goed bezig, ik blijf lezen

 6. Je wordt gezien als een autoriteit en kennis van zaken! Als ik iets over bloggen wil weten, ga ik altijd eerst op BT kijken omdat er zoveel en betrouwbare informatie op staat. Dankjewel voor alle tijd die je erin stopt!

 7. Goed om te lezen dat het bloggen je nog steeds een hoop oplevert! Dan kan ik mijn voordeel blijven doen met jouw interessante en leuk geschreven blogtips 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.