HomeIn personaWat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?
0
(0)

Sharp Ben In personaDat denk ik vaak als ik weer eens uren aan een stuk op diverse social media heb rondgehangen, een paar dozijn blogs heb bezocht, wat mails heb behandeld (een deel daarvan kan natuurlijk gewoon verticaal geklasseerd worden) en – je zou het bijna vergeten – artikels heb zitten tikken tot de bovenste ledematen pijnlijk laten weten dat het misschien wel welletjes is geweest.

(Oesje, dit is misschien wel de langste openingszin uit de geschiedenis van BT. Heel “onblogs” in 2017. Maar toch ga ik er geen jota aan wijzigen).

Terug naar de beginvraag: wat bezielt me om dagelijks mi-ni-maal een uurtje of vijf aan deze blog te spenderen?

Geld?

Nope, daar kunnen we kort over zijn. Ik krijg niet betaalt om Blogtrommel.com in de lucht te houden. Heel af en toe krijg ik – bij wijze van barter deal een digitaal product of abonnement toegestuurd. Ik sta er nu eenmaal op jullie zo goed mogelijk te informeren. En als het even kan laat ik graag eens een winactie uit de lucht vallen.

Stel je overigens vooral ook niet te veel voor van de inkomsten uit Google Adsense. Ze volstaan niet om de kosten voor zo’n blog (hosting, domeinnaam, WordPress-themes, opslagruimte,…) te dekken. Erg is dat niet. Een leuke hobby mag wat geld kosten. En ik blijf erbij: het is er eentje met een onklopbare verhouding prijs/impact/fun!

Geweldige hobby dus

Wees daar maar zeker van! Om te beginnen schrijf ik graag. Schrijven maakt me rustig. Schrijven voor BT doet me sowieso loskomen van mijn handicap. Bloggen en het internet staan in ieder geval ver genoeg van mijn dagelijks leven. Zo komt het dus dat in deze kolommen vrij weinig verhalen te vinden zijn om en rond het privéleven van jouw blogger. Het is trouwens niet zo verschrikkelijk boeiend.

Het speelt zich (bijna) allemaal online af uiteraard. Wel zo handig als je moeilijk zonder hulp de deur uit kan. Een computer opstarten en bedienen kan wel nog.

Toch geen spielerei

Ondanks dat is BT geen vrijblijvend projectje. Het is simpel: als je iets doet – en je steekt er zoveel tijd en energie in – doe het dan goed. Of doe in elk geval je verdomde stinkende best! Als ik dus een blog opzet, dan wil ik dat ‘ie een beetje bezoekers trekt en dat mensen die Blogtrommel.com bezoeken er ook écht iets aan hebben.

Het geeft me een fijn gevoel te weten dat mensen door toedoen van Blogtrommel.com wat extra’s aan hun blog kunnen geven. Verder is het keitof om andere blogprojecten te ondersteunen zonder daarom zelf vol in de schijnwerpers te gaan staan. Soms worden de inspanningen opgemerkt, soms ook helemaal niet. So be it!

Bloggen om te leren

Bloggen is goed voor mijn eigenwaarde, streelt mijn ego. Laten we daar vooral niet flauw over doen. Daarnaast leer ik via Blogtrommel.com allerlei interessante mensen kennen, die ik in real life meer dan waarschijnlijk nooit zou hebben ontmoet. Kom me overigens niet vertellen dan online contacten per definitie oppervlakkig zijn. Zo ervaar ik het niet. In tegendeel!

Het bloggen brengt me nog wel meer dingen bij. Ik ben alerter, sta als 46-jarige veel meer open voor nieuwe dingen (technieken) dan veel van mijn leeftijdsgenoten, ben vertrouwd met social media en omarm de mogelijkheden van het internet meer dan ooit.

Tot slot merk ik dat ik in de afgelopen jaren een stuk assertiever – let op, niet te verwarren met agressief – ben geworden. Zo kan ik doorgaans sneller en effectiever mijn punt maken (en mijn gelijk halen) zonder daarbij mensen te bruuskeren en dat was vroeger wel eens anders. Vooral op schrift lukt dat vrij aardig. Het is alleszins een vaardigheid die me ook in mijn dagelijks leven danig van pas komt…

Dus, als ik nu nog eens begin te twijfelen of het allemaal wel zo nodig moet, haal ik deze blogpost boven.

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

15 reacties op “Wat levert Blogtrommel.com mij eigenlijk op?”

 1. Rosita avatar

  Wat een mooi artikel! Zoals je weet Ben, ben jij een van de bloggers waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik heb bloggen oa van jou geleerd. Ga zo door!

 2. Sandra avatar

  Lieve Ben,

  Je bent een topper! Elke keer leer ik er weer iets van.

  Dank dat je mij, als blogger, voorziet van informatie.

  Heel veel goeds voor jou uit Amsterdam! Liefs Sandra

 3. v_bijengezoem avatar

  Ik lees met plezier je tips op Blogtrommel en ik hoop dat je nog een tijdje verder doet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.