Homebeter bloggenIn de flow komen tijdens het bloggen: 3 tips
0
(0)

Soms heb je van die momenten waarop alles klopt. Inspiratie zat en genoeg drive om een artikel kost wat kost in één keer af te werken. ook al vergaat de halve wereld om je heen. In de flow bloggen, het is zo’n fijn gevoel! Maar hoe geraak je daar (telkens opnieuw)? Hierbij een paar tips, in de wetenschap dat één en ander ook erg persoonlijk is. Dus misschien heb je er wat aan, misschien ook helemaal niet.

In de flow bloggen?

Wat heb je minimaal nodig om een beetje vlot te kunnen bloggen? Want ja, bloggen is leuk, maar het mag allemaal ook niet té veel tijd in beslag nemen. Het gaat erom dat je voor jezelf de quasi perfecte omstandigheden weet te creëren opdat jij relatief snel (een) artikel(s) kan uitbraken die het lezen waard zijn. Enkele must-haves:

  • een pc met internetaansluiting op een rustig plekje
  • het informatiesysteem voor je blog stand-by
  • bordje Niet storen op de deur
  • minstens één uur onafgebroken schrijftijd

En verder?

Gebruik een kookwekker

Een kookwekker om te kunnen bloggen? Wel, ben jij iemand die snel is afgeleid dan kan die goeie oude kookwekker handig zijn als je de pomodoro-techniek toepast om je focus te bewaren.

In de flow bloggen met een streepje muziek voor erbij?

Dit is een lastige want – wederom – erg persoonlijk. Misschien heb je zelfs helemaal geen muziek nodig omdat die… je alleen maar uit je concentratie haalt.

Kijk ik naar mezelf dan moet ik vaststellen dat ik op dat vlak nogal wispelturig ben. Soms kan ik inderdaad een muziekje gebruiken om in the zone te komen tijdens het bloggen. Echter, vaak heerst hier ook een absolute stilte, enkel doorbroken door het getokkel op het toetsenbord.

Het is niet aan mij om jouw favoriete muziek te kiezen tijdens je blogactiviteiten. Mij lijkt het logisch dat je gaat voor iets dat je in ieder geval energie geeft en je vrolijk maakt. Maar omdat je uiteindelijk vooral schrijvende meters moet maken is het verstandig om iets te kiezen waar je niet té opgefokt van raakt. En om dezelfde reden ga je voor muziek die je zeer goed kent. Kies iets dat nog te nieuw voor je is en de kans bestaat dat je alsnog afgeleid wordt van het schrijven.Websites met achtergrondgeluiden?

Zit er in jouw favoriete playlists niks dat je kan helpen om in schrijfmodus te komen? Dan zijn online sound generators misschien wel dé oplossing voor jou. Die sound generators leveren je met een paar muisklikken achtergrondgeluiden die rust in het hoofd brengen en je gefocust houden. Geloof je me niet? Probeer het eens voor een kwartiertje!

a) Noisli

Noisli brengt je vooral natuurgeluiden. Het leuke is hier dat je snel je favoriete mix van geluiden kan samenstellen. En de geluidssterkte kan ook aangepast worden.

b) Brain.fm

Brain.fm heeft geluiden die helpen bij de focus, ter ontspanning of  om de slaap te vatten. Het zijn erg monotone geluidsmixen. Ideaal voor de concentratie als het je ding is. Je kan een timer instellen zodat het geluid dus stopt na een bepaalde tijd. 5 sessies zijn gratis uit te proberen (na het aanmaken van een account). Voor zowat 50 USD mag je er een jaar lang onbeperkt gebruik van maken.

c) Mynoise.net

Op Mynoise.net is het wat zoeken naar jouw ideale geluidsmix. Er is keuze uit natuurgeluiden en allerlei andere geluiden die eventueel je concentratie zouden kunnen bevorderen. Leuk is wel dat je een mengpaneeltje ter beschikking hebt om het zaakje helemaal naar jouw smaak aan te passen. Het kan even duren eer je geluidsfragment is ingeladen.

d) Coffitivity

Zoals je allicht al kon vermoeden genereert Coffitivity het typische geroezemoes van een koffiehuis. Voor nogal wat mensen schijnt dat heilzaam te zijn voor de focus.

Stel een beloning in het vooruitzicht

Sommige bloggers zijn net kinderen. Geef ze uitzicht op een beloning, een verwennerijtje en ze kunnen plotseling een stuk meer (bereiken). Hoe die beloning er moet uitzien hangt natuurlijk helemaal van jou af. En het zelfde geldt voor het tijdstip waarop de bonus je te beurt valt. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer je nieuwe blogbericht online staat. Of wanneer je een aantal pomodori hebt afgerond (zie eerste tip).

10 minuten

Meer is soms echt niet nodig om helemaal in the zone te raken tijdens het bloggen/schrijven. Probeer deze tips en laat me gerust weten of ze je geholpen hebben.


Meer van dat?

Omslagfoto: via Shutterstock.com

Hoe nuttig was dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?


In:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.