Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels

Bloggen na 2020: 15 artikels die je niet mag missen

Is bloggen na 2020 zo anders dan ervoor, dan?

Wel, laten we ’t erop houden dat er toch wat uitdagingen op je afkomen. Vooral als je blog het vooral moet hebben van uitgeschreven content, is het niet zo eenvoudig meer om lezers te vinden én vast te houden.

Succesvol bloggen na 2020, hoe werkt dat?

Zowat iedereen kan tegenwoordig in no time een blog in de lucht hebben. Maar zo’n blog wordt natuurlijk pas echt gezellig met een beetje publiek. Buiten jijzelf, je moeder en de kat van de buren, bedoel ik dan. Makkelijker gezegd dan gedaan op een overvol internet met alle Youtubes, Instagrams en Tiktoks en volgers met een aandachtsspanne van een gemiddelde hagedis.

15 artikels voor blogsucces na 2020: niet te missen!

Zelf heb ik wel een stuk of wat ideeën over hoe je dit aanpakt. Maar het leek me ook een goed idee om te kijken hoe anderen hierover denken. Daarom, gelieve hierna 15 artikelen te vinden die je moet lezen als je het verschil wil (blijven) maken met je blog na 2020. En het zal je niet verbazen dat ik daarbij kijk naar:

  • het blog(gen) zelf
  • de SEO van het blog
  • je activiteiten op social media (als blogger)

1. Bloggen 4.0: bloggen met impact in 2020

Na een korte geschiedenisles en een ietwat onheilspellende boodschap keek ik in mijn glazen bol. Ik zag 7 mooie kansen om een deuk in een pak boter te bloggen indien je vandaag een blog zou beginnen.

2. Lange artikels schrijven? Zo worden ze ook gelezen

Ben je ervan overtuigd dat niemand online lange artikels leest? Ik raad je aan om nog eens een willekeurige zoekterm in te tikken in Google. Kijk naar de gemiddelde lengte van een zoekresultaat in de top 10.Wat merk je?

Nee, lange artikels doen er wel degelijk nog toe. Wel is het zaak die epistels zo in te delen dat je je lezer niet verplicht om ze van a tot z te lezen om er het beste uit te halen.

3. Blogpost schrijven: 7 essentiële tips voor succes die elke blogger moet kennen in 2020

Nog eens 7 tips om de rot verwende bezoeker je blog in te trekken. En ‘m langer dan een paar seconden bij de les te houden. Eén ding is zeker: je schrijft zo’n blogbericht soms verrassend anders dan je zou verwachten…

4. SHIT: zo maak je blogs die viraal gaan

Blogs die viraal gaan en in een mum van tijd een eigen leven gaan leiden. De natte droom van menig blogger. Analyseer een paar van dergelijke artikels en je komt er snel achter dat ze een aantal dingen gemeen hebben.

5. 7 tips voor killer webteksten (Tekstmeester.nl)

Nog wat meer tips in de mix. Omdat we maar geen genoeg krijgen van ijzersterke webteksten.

6. 8x interactieve content voor meer engagement op je blog

Met interactieve content laat je je bezoeker/lezer méér doen dan alleen haastig doorheen je artikel scrollen. Zo wordt je blog immers memorabel en krijg je meer terugkerende bezoekers. Interactieve content maken hoeft trouwens niet altijd lastig of ingewikkeld te zijn.

7. Een eigen 404-pagina maken? Met deze tips is dat een eitje (Kimtikt.nl)

Soms kan het gebeuren dat een lezer een verouderde (niet-werkende) link aantikt. Stuur ‘m dan niet zomaar het bos in, maar toon hem een 404-pagina waar ‘ie echt iets aan heeft. Van een verloren bezoeker kan ook een fan worden gemaakt!
8. Blijf aan de top in Google: verbeter je EAT-score

En daarmee zijn we aanbeland bij de SEO-maatregelen voor zo’n blog. Bij de EAT-score draait alles om het feit of je blog genoeg expertise, autoriteit en betrouwbaarheid uitstraalt. En toegegeven, ook dit klinkt een stuk ingewikkelder dan het is.

9. Yoast Structured Data blocks: ze niet gebruiken is zonde

Structured dat zijn stukjes code die je kan toevoegen aan je blog(berichten). Je lezers en bezoekers merken er weinig of niks van. De zoekmachines van deze wereld des te meer. Zij begrijpen beter wat er op je blog te vinden is en dat is goed voor je vindbaarheid in Google. Concreet verzorgt Yoast Structured Data blocks de stukjes de structured data voor je pagina met veelgestelde vragen en – allicht veel couranter voorkomend – je how to-content.

10. Voice Search en SEO: ben je er klaar voor? (Seozwolle.nl)

We blijven nog heel even in de hoek waar de kansen liggen. Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om spraakgestuurd te zoeken op het net en daar kan jij een graantje van meepikken als je ’t slim aanpakt.

11. De 11 SEO-trends van 2020 (Mediaweb.nl)

Mediaweb.nl legde het oor te luisteren bij een aantal SEO-experts op zoek naar de niet te missen SEO-trends voor de nabije toekomst. Deze podcast is misschien niet voor elkeen weggelegd, maar wie het onderste uit de kan wil qua SEO moet hier zeker naar luisteren.

12. Nee, deze SEO-trend voor 2020 gaan we niet leuk vinden

Wil je een beetje scoren met je blog, dan is SEO nog belangrijk. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Google is namelijk al een tijdje aan het morellen met de indeling van zijn zoekresultaten. Gevolg? Zelfs als je topposities in Google hebt ben je niet zeker van veel kliks uit Google.

13. De voordelen van een Youtube-kanaal (naast je blog)

Daarmee zijn we aanbeland bij het laatste domein wat een grote rol speelt bij de groei van je blog (qua lezerspubliek dan. Het is meer dan ooit zaak je blogje actief te promoten. Dat kan onder meer door je blog naamsbekendheid te geven via verschillende kanalen en platformen. Een beetje afhankelijk van je topic kan de combinatie blog-Youtube-kanaal een geweldige combi zijn. Maar toegegeven, het moet maar net je ding zijn.

14. Zo laat je je blog niet vernietigen door algoritme-updates

In dit artikel enkele tips om je te wapenen tegen de nefaste gevolgen (voor de bezoekersaantallen van je blog) van algoritme-updates. Of die nu afkomstig zijn van Google of van één van de belangrijke social media-spelers maakt niet uit.

Overigens, de tijden dat social media hele hordes bezoekers naar een blog brachten mogen misschien achter ons liggen, ze blijven erg belangrijk. Dat bleek nog uit mijn enquête onder blogliefhebbers.

15. Social media trends 2020 en wat die voor jou betekenen (Eljadaae.nl)

Dus, het vet is van de soep op social media? Als je kijkt naar de trends voor 2020 (en verder) is dat wellicht wat te kort door de bocht. Wel moet het anders. Je moet als blogger veel meer de conversatie aangaan met je volger, bijvoorbeeld.

Bloggen na 2020, loont het nog de moeite?

Zoals elk jaar hoor je her en der twijfels over het nut van bloggen. Dat is nu niet anders. Je zal mij niet horen zeggen dat je als blogger de handdoek in de ring moet gooien. Zeker niet als je graag schrijft, graag content maakt en graag contact maakt met mensen. Bovenstaande artikels tonen de weg naar blogsucces op wat langere termijn. De tijden dat je snel even stormenderhand het internet kon inpakken zijn allicht voorbij.


Afbeelding van M Harris via Pixabay


Tik hiernaast een zoekterm in, klik Enter en doorzoek 1.000 artikels


Geplaatst

in

door

Blogtrommel.com blijven volgen?

Heeft jouw blog moeite om door te groeien?

In dit gratis e-book 13 tips voor dé groeispurt van je blog vind je 30 pagina’s aan tips en strategieën om je blog klaar te maken voor een grote sprong voorwaarts.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.